HTC One M8 2,One M8,One Max,One Mini 2,One Mini Telefon İncelemeleri

Android 4.4.2 (KitKat) işletim sistemi ile gelen HTC One M8'in HTC One'dan en büyük farkı mikro SD hafıza kartlarını desteklemesi diyebiliriz. HTC One'da bu destek yoktu ve HTC One M8, 128 GB'a kadar mikro SD kartları desteklemekte.

HTC One M8.jpg

HTC One M8 Telefon İncelemesi


Teknik özellikleri:

Ekran: 5.0'' 1920 x 1080 Piksel Super LCD3
İşletim Sistemi: Android 4.4.2 (KitKat)
İşlemci: 2.3 GHz ( 4 çekirdek) Qualcomm MSM8974AB Snapdragon 801
Dahili Hafıza: 16 ve 32 GB
Ram: 2 GB
Kamera: 5 Mp Ön ve Dual 4 Mp (Ultramegapiksel) Arka
Pil: 2600 mAh
Ağırlık: 160 gr
Kalınlık: 9.4 mm

HTC One M8, Yeni nesil HTC Sense 6.0 kullanıcı arayüzü ve 2.3 GHz'lik dört çekirdekli Snapdragon 800 MSM8974AB işlemcisi ile oldukça güçlü bir cep telefonu.

HTC One M8'in ön tarafında bulunan Çift HTC BoomSound hoparlörler ile kaliteli müziğin keyfine varacaksınız.

Ultramegapiksel kamera özelliğine sahip HTC One M8'in arka tarafında 2 adet kamera bulunmakta. Bu kameralar sayesinde 180 derecelik ve 360 derecelik açılara sahip şimdiye kadar gördüğünüz en kaliteli Panoramik görüntüleri çekebileceksiniz.

Ayrıca fotoğraf çekerken bulanık görünen yerleri çekmeden önce odaklayarak onları da netleyebiliyorsunuz.

Son olarak HTC One M8 %300 daha fazla ışık çekmek için ortalama boyutun iki katı olan Ultrapixels özelliğine sahipt ve Bu özelliği sayesinde Gece çekimleriniz daha önce hiç olmadığı kadar daha net olacak.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~​



HTC One M8 Windows Phone Telefon İncelemesi


Teknik özellikleri;

Ekran: 5.0'' Full HD, Corning Gorilla Glass 3, Super LCD3
İşletim Sistemi: Windows Phone 8.1
İşlemci: 2.3GHz (4 çekirdek)
Dahili Hafıza: 32 GB
Ram: 2 GB
Kamera: 5 MP Ön ve HTC UltraPixel kamera Arka
Pil: 2600 mAh

Windows Phone 8.1 işletim sistemi ile gelecek olan HTC One M8 Windows Phone'da 2.3 GHz 4 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 işlemci kullanılacak.

Cihaz muhtemelen HTC'nin kılıf üzerinden telefonun belirli özelliklerini kullanmanıza izin veren Dot View kılıfıyla beraber gelecek.

Ayrıca HTC Boomsound ve U-Focus cihazın diğer dikkati çeken özellikleri arasında.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



HTC One Max Telefon İncelemesi


HTC'den ilk pahblet; HTC One Max

Phablet kavramına alışamamış olsak da, hayatımıza yavaş yavaş girmeye başladığı gerçeğini de göz ardı edemeyiz. Sony Xperia Z1, LG G2, Samsung Galaxy Note 3 derken yarışa Tayvanlı üretici HTC de HTC One Max modeli ile dahil oldu.


Tasarım: Daha önce HTC One modelini gördüyseniz, One Max'in tasarımını anlatmak daha kolay olacaktır. Gözünüzün önüne HTC One'ı getirin, sağından solundan, altından üstünden çekiştirin; işte size HTC One Max.


Şimdi de, daha önce hiçbir One modeli görmediğinizi farz ederek tasarımdan bahsetmeye çalışalım; Görsel açıdan bütünlüğü koruyan, şık bir görünüme sahip olan bu phabletin tek kusuru plastik malzemeden üretilmiş olması diyebiliriz. Ağırlık kaygısı ile bu şekilde bir malzeme tercih edildiğini düşünmek iyimserlik olabilir fakat bu malzemenin ağırlığa olumlu yönde etki ettiği de bir gerçek. 164.5 x 82.5 x 10.3 mm boyutlarındaki telefonun ağırlığı 217 gram ve bu ağırlık, boyutları hesap edildiğinde başarılı bir sonuç olarak karşımıza çıkıyor. İncelik konusunda da herhangi bir sıkıntısı olmayan HTC One Max, büyük bir cebe ya da küçük bir çantaya rahatlıkla sığacak şekilde tasarlanmış.


Bu tarz tüm telefonların ortak sorunu olan "taşınabilirlik" sorunu, insanoğlunun elleri büyümediği sürece çözümsüz kalacak. Çünkü bu sınıftaki telefonları tek elinizle kullanmak çok zor ve hele yürürken ya da diğer elinizle herhangi bir iş yaparken kullanmayı düşünüyorsanız, kendinize yazık etmeden bu fikirden vazgeçin. Tabii bu yazıyı okuyanlar arasında profesyonel basketbolcu kardeşlerimiz varsa, onları hariç tuttuğumu da bilmelerinde fayda var.


Ekran: 5.9 inç boyutunda 1080 x 1920 piksel çözünürlükte Super LCD 3 kapasitif dokunmatik ekrana sahip olan cihazın piksel derinliği ise 373 ppi. Bu değerlere bakarak, cihazın kağıt üstünde çok başarılı olduğunu kolaylıkla söyleyebiliriz. Gerçek hayatta ise, çok daha başarılı olduğunu gördük. Ekranın üst seviye bir telefondan bekleneni fazlasıyla yerine getirdiğini, renkleri çok net ve canlı verdiğini, ışık altında ya da farklı açılardan herhangi bir görüntü kaybına uğratmadığını rahatlıkla görebiliyoruz.


Cihazın camı Corning Gorilla Glass 3 model bir cam ve bu sayede çizilmelere karşı ekstra dayanıklılık elde etmiş.


Kamera: HTC One Max, Tayvanlı firmanın geliştirdiği Ultrapixel teknolojisini barındıran ve 4.3 megapiksel çözünürlükte bir kameraya sahip. Çözünürlük kafanızı karıştırmasın, çünkü bu kamerada kullanılan teknoloji, firmanın iddia ettiği gibi "Geleceğin teknolojisi" olabilecek güçte ve çekimleri de (en azından açık havada) oldukça başarılı. Cihazın ana kamerası 1080p çözünürlükte ve 30 fps hızla ya da 720p çözünürlükte ve 60 fps hızla video kaydı gerçekleştirebiliyor. Coğrafi etiketleme, aynı anda video ve fotoğraf çekimi, yüz ve gülüş tanıma özelliği gibi gerçekten işe yarar özellikler bu kameranın hediyesi olarak geliyor.


Ön tarafta yer alan ikinci kamera ise 2.1 megapiksel çözünürlükte ve yine 1080p çözünürlükte video kaydı gerçekleştirebiliyor. Kamera hakkında HTC One Max çok fazla eleştiri kabul etmiyor. Tabii Nokia Lumia 1020'de 41 megapiksel, iPhone 5S'te DSLR dengi diyafram, Sony Xperia Z1'de G lens olduğunu göz önünde bulundurursak, aslında kendi sınıfındaki rakipleri ile ancak baş edebilecek durumda olduğunu da eklemek gerekir. Performans: 4 çekirdekli 1.7 Ghz hızında Qualcomm APQ8064 Snapdragon 600 işlemci ve 2 GB Ram bulunan HTC One Max, kesinlikle sizi yarı yolda bırakmayacak türden bir performans ortaya koyuyor. Güncel programlar ya da oyunlar arasında bu cihazı zorlayabilecek güçte olan çok az uygulama olduğunu biliyoruz ve bu donanım konfigürasyonu ile daha uzun süre ihtiyaçları karşılayabileceği kesin. Cihazda kullanılan GPU ise Andreno 320. Bu noktada belki eleştiri gelebilir, çünkü rakipleri yavaş yavaş Andreno 330 GPU kullanımına geçiyor.


16 ve 32 GB olmak üzere iki farklı dahili depolama seçeneğine sahip olan One Max, 64 GB'a kadar artırılabilir hafıza desteği de sunuyor. Bu sayede tam bir multimedya üssüne dönüşebilecek ve asıl tüm fonksiyonları sonuna kadar kullanıldığında kendisini kanıtlayacak türden bir phablet HTC One Max.


Batarya: 3300 mAh gücünde tümleşik bir bataryaya sahip olan telefon, 585 saate varan bekleme süresi ve 25 saate varan kullanım süresine sahip. Bu süreler gerçekten çok başarılı fakat bir de bataryası değiştirilebilir olsaydı, işte o zaman tadından yenmezdi.



Yekpare gövdeye sahip olan HTC One Mini, tasarım konusunda herhangi bir eleştiri kabul etmeyecek kadar başarılı olmuş. Bu durum sadece tasarımın tek başına güzel olmasından kaynaklı değil, ince işçiliğe verilen önem ve kullanılan malzemenin etkilerinin de eklenmesiyle ortaya çıkmış. Tayvanlı firma telefonu üç farklı renkte üretmiş; Siyah, Gümüş gri ve mavi. Eğer "Yıldız Savaşları" serisini seyrettiyseniz beyaz zırhlı, elinde lazer silahı tutan Galaktik İmparatorluk Fırtına Birliği askerlerini hatırlayacaksınızdır. Filmde toplu halde ölmek dışında pek bir işe yaramayan bu askerlerin beyaza çalan renkte zırhları vardı ve bence bu adamlar eğer gümüş gri HTC One Mini kullanırlarsa, zırhları ile telefonları arasındaki uyum sayesinde, askerlik konusundaki başarısızlıklarını sosyal alandaki dikkat çekicilikleri ile kapatabilirler.


HTC One Mini'nin ekranı 4.3 inç boyutunda ve Super LCD 2 kapasitif dokunmatik bir yapıya sahip. 340 ppi piksel yoğunluğuna sahip olan ekran 720p çözünürlükle geliyor. Çözünürlük konusunda çok başarılı olmasa da, sonuçta fiyat kaygısı ile geliştirilmiş ve yine de bu kaygıyı donanıma çok fazla yansıtmamış bir telefon açısından hiç de fena sayılmaz.


Görüntü ayarlarını biraz kurcalayıp, düşük parlaklıkta nasıl bir görüntü sağladığını merak edip baktığımda, HTC One Mini'nin düşük parlaklıkta bile rahatlıkla kullanılabildiğini, gezindiğim web sitelerindeki yazıları rahatlıkla okuyabildiğimi gördüm. Demek ki neymiş; çözünürlük herşey demek değilmiş.


Birçok kişi için en önemli özellik olan kamera ile ilgili bir iki kelam etmek gerekirse; HTC'nin son dönemde geliştirdiği "ultrapixel" özellikli kameraların başarılı sonuçlar yakalaması, firmanın bu teknolojiyi daha yaygın bir şekilde kullanmasına neden oldu ve HTC One Mini'de de "ultrapixel" özellikli 4 megapiksel çözünürlükte bir arka kameranın bulunmasını sağladı. Bu kamera ben ve benim gibi gün boyu fotoğraf çekmeyen kişiler için yeterli bir çekim kalitesi sunuyor. Karanlık ortamlarda bile başarılı çekimler yaptığını görebildiğim kamera rakip modellerle kıyaslandığında kesinlikle sınıfının üzerinde çekimlere imza atıyor. Ön tarafında ise 1.2 megapiksel çözünürlükte bir kamera yer alıyor. Bu kamera ile 720p video çekimi yapmak mümkün.


HTC One Mini'de bulunan işlemci çift çekirdekli ve 1.4 Ghz hızında olan Qualcomm Snapdragon 400 modeli. Bu işlemci ile güncel olan her uygulamayı ya da oyunu çalıştırmak mümkün gibi görünüyor ve bu işlemciyi destekleyen 1 GB Ram var. HTC One Mini satın alırsanız ya da almaya karar verirseniz, karşılaşacağınız bir durum ile ilgili olarak sizi uyarmayı borç bilirim; Siz böyle bir karar verdiğinizde, toplumda yer alan bazı görevli bireyler hemen alternatif üretmeye başlayacaklardır ve bu alternatifler Renault Megane almak isterken size Ferrari 458 Italia önerilmesi ile denk alternatifler yaratılması ile sonuçlanacaktır. Şöyle ki, HTC One Mini ya da benzeri bir telefon almaya karar verdiniz diyelim. Her arkadaş grubuna yayılmış bulunan görevli kişi yanınıza yaklaşıp "Abi o ne yaa. Ben olsam LG G2 ya da Sony Xperia Z1 alırım. Hem daha hızlı, hem de daha büyük" ya da benzeri bir cümle sarfedecektir. Bu cümle ile karşılaştığınız anda sinirlerinize hakim olup görevli kişiye aradaki fiyat farkını ödemesi karşılığında, en kısa sürede önerisini gerçekleştireceğinizi belirtin ve bekleyin. Görevli kişinin işlemcisinin ısındığını ve uzun cümleler kuramadığını göreceksiniz.


Telefonun hafıza seçeneklerine değinecek olursak, çok kısa bir konuya girmiş oluruz. Çünkü HTC One Mini'nin 16GB dahili depolama dışında herhangi bir seçeneği yok. Bununla beraber, telefonda hafıza kartı yuvası da yok. Bence birçok kullanıcı için sorun oluşturmasa da, telefonda çok fazla oyun, video ve müzik dosyası bulunduran kişiler için bir süre sonra sorun oluşturabileceği gerçeğini de gözden kaçırmamak gerekiyor. Bu noktada, dahili depolama alanının size ne kadar gerekli olacağını düşünüp karar vermeniz gerek.


1800 mAh lityum iyon batarya maalesef tümleşik olarak düşünülmüş. Bataryanın tümleşik olmasının olumlu olan iki yönü var; yekpare gövde ile tasarıma şıklık kazandırabilmesi ve yan sanayi batarya ile değiştirilmesinin önüne geçilmesi. Bunun dışındaki tüm nedenler çıkarılabilir bataryaları daha iyi yapıyor. HTC One Mini'nin bataryası 500 saate varan bekleme süresi, 2G ile 20 saatin üzerinde ve 3G ile 13 saatin üzerinde kullanım süresi sağlıyor. Bu süreler ekran boyutu ve telefonun özellikleri dikkate alındığında başarılı olarak düşünülebilecek değerler olarak karşımıza çıkıyor.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



HTC One Mini 2 Telefon İncelemesi


İşletim Sistemi: Android 4.4
İşlemci Hızı: 1.2 GHz dört çekirdekli
Dahili Hafıza: 16 GB
Ekran Boyutu: 4,5"
Kamera Çözünürlüğü: 13 MP
Wi-Fi: Var
3G: Var
Bluetooth: Var
GPS: Var
GPRS: Var
Görüntülü Konuşma: Var
Boyut: 137.43 x 65.04 x 10.6 mm
Ağırlık: 137 gr
EDGE: Var
Push E-mail: Var
A-GPS: Var
USB: Var
Ekran Tipi: HD 720p
Dokunmatik Ekran: Var
Desteklenen Hafıza Kartı: Micro SD
Hafıza Artıma Kapasitesi: 128 GB' a kadar
Arttırılabilir Hafıza: Var
Hafıza Kartı Tipi: Micro SD
Bellek: 1 GB Ram
Saklama Kapasitesi: 16 GB
Radyo: Var
Hat Sayısı: Tek Hatlı
Pil: 2100 mAh
Pil Türü: 2100 mAh
Klavye Tipi: Dokunmatik



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



HTC One Mini Telefon İncelemesi


Bağlantı Özellikleri: 3G - Bluetooth - Gprs - Edge - Usb - Wap
Dijital Kamera Kalitesi: 4 MP


Artıları: Göz alıcı tasarım, Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi, gerçekten başarılı hoparlörler ve kullanıcı dostu özellikler.


Eksileri: Minyatür HTC One akıllı telefon olarak adlandırılabilecek One Mini'nin 16GB dışında dahili depolama seçeneği mevcut değil. Bunun yanısıra, hafıza kartı yuvası ve NFC desteğinin olmaması da sorun olabilir.


Karar: HTC One Mini her ne kadar tıraşlanmış donanım özellikleri ile abisine göre yavaş kalsa da, birçok kullanıcı için yeterli donanımı çok başarılı bir tasarımla buluşturabilmiş bir telefon.


Adına bakıp da "Ayyyy, ne minik bir telefon; Yerim ben seni" gibi cümleler kurmadan önce belirtmek isterim; bu telefonun adı mini ve boyutları da HTC One ile kıyaslandığında mini fakat gerçekte öyle mini bir telefon değil. Tayvanlı üretici bu telefonu tasarlarken taşınabilirliği ön planda tutup 132x63.2x9.3 mm boyutlarında bir telefon ortaya çıkarmış.
 

Ekli dosyalar

  • HTC One M8.jpg
    HTC One M8.jpg
    65.6 KB · Görüntüleme: 122
Geri
Üst