İşitme cihazı çeşitleri...

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
İşitme kaybı olanlar için üretilen işitme cihazları değişik tiplerde ve özelliklerde kullanıcıların hizmetine sunulmuştur.Değişik görünümde ve değişik karakteristik özelliklerde üretilen işitme cihazlarının mutlaka bir uzman kontrolünde kullanılması gerektiği unutulmamalıdır. Kullanılacak tipin belirlenmesinde uzmanınız sizlere yardımcı olacaktır.


KULAK ARKASI
0_ARTISlife_E.jpg

0_ARTISlife_S.jpg


En çok kullanılan modellerdendir. Tüm işitme kayıplarına hitap etmesi en çok tercih edilen işitme cihazı olma özelliğini sağlamıştır.

Kişiye özel olarak yapılan kulak kalıbı ile kullanılması gerekir. Kalıp kulak içersine ,cihaz kulak arkasına takılarak kullanılmaktadır. Kulağa takılması diğer modellere göre biraz zor olsa kullanıcın alışması fazla zaman almaz.

En büyük avantajları tüm işitme kayıpları için dizayn edilmesi ve cihaz kulak arkasında kaldığı için kulak kiri ve kulak içinde oluşan nemden etkilenmemesidir. Bu yüzden sağlam ve uzun ömürlüdür.Son yıllarda çıkan dijital modelleri sayesinde ses kontrolü tamamen otomatik olarak yapılabilmektedir. Pil ömrü ise diğer modellere göre daha fazladır.


KULAK İÇİ
3_ACURIS_11845E_20.jpg

1_ACURIS_11850S_8.jpg


İşitme cihazı tiplerinin en estetik ve en küçük olan modelidir.Cihaz tamamen kulak kanalının içerisine yerleştirildiği için görünümü kişiyi rahatsız etmemektedir. Özellikle genç kesimin tercih ettiği modellerdendir.

Kulağa yerleştirilmesi oldukça basit ve kullanışlıdır.Tamamen kişinin işitme kaybına ve kulak yapısına göre özel olarak yapılır.Hafif ve orta işitme kayıplı kişiler için dizayn edilmiştir. Konka (ITE) denilen modelleri ileri işitme kayıpları içinde kullanılabilmektedir. Yalnız bu tür modellerde en büyük dezavantaj kulak kiri ve aşırı terden dolayı işitme cihazlarında bazı istenmeyen arızalar sebep olabilmesidir.

Onun için kullanıcının temizliğine çok özen göstermesi gereklidir. Nem ve ter için nem giderici aksesuarlar kullanması zorunludur. Avantajı ise estetik bir görünüme sahip olması ve hoparlör kulak zarına daha yakın olduğu için daha doğal bir sese sahip olmasıdır. Ses kontrolu otomatik veya elle ayarlanan modelleri bulunmaktadır.


KANAL İÇİ

4_ACURIS_11340E_18.jpg

1_ACURIS_11850S_18.jpg


Kanal içi (ITC) cihazları, daha küçüktürler ve kulak kanalının altına uyan bir kulak kalıbı ve dış kulağa bakan küçük bir kısmı vardır. Bunlar, naziktirler ama yine de dış kulak içerisinde görülebilirler.


KOPLE KANAL İÇİ

5_ACURIS_11340E_0.jpg

5_ACURIS_11335S_0.jpg


İşitme cihazlarının en yeni üretimi, kanal içine tamamen uyanlardır (CIC). Zorlukla görülebilirler yani ancak bir kişi kulağınızın içine dikkatle bakarsa varlıklarına dair tek ipucu, cihazı takmak ya da çıkarmak için kullandığınız minik bir plastik ipin başıdır. Komple kanal içi işitme cihazları, estetik göz alıcı özellikleri ile popülerdirler, fakat bazı kişilerin fizyolojisi (başka bir deyişle, çok dar bir kanal) bu stili onlar için uygun olmayan hale getirebilir.


GÖZLÜK TİPİ

0000.gif


Aynı zamanda gözlük kullanan kişiler için oldukça tercih edilen bir modeldir.Kullanıcı bu cihazı kullanmak için ayrıca gözlük kullanması gerekmektedir. Kulakla herhangi bir bağlantısı yoktur. Ses kemiklerden kişiye ulaştırılır.Yalnız kullanım alanı sınırlıdır.Miks tip işitme kayıplarında kullanılabilmektedir. Kullanımı basit ve estetik yönden tercih edilen modellerdendir.


CEP TİPİ

cep.jpg


Özellikle ileri yaştaki kişilerin kolay kumanda edebilmelerinden dolayı tercih etmesi sebebiyle günümüzde de tercih edilen modellerdendir. İstenildiğinde her iki kulakta da kullanılabilmektedir. Oldukça ekonomik bir cihazdır. Kalem pil kullanılmaktadır. Tüm işitme kayıpları için değişik modelleri bulunmaktadır.Eski bir teknoloji olmasına karşın günümüzde halen kullanılmaktadır.En büyük dezavantajı kablosunun çabuk deforme olmasıdır ve kablonun sürtünme seslerini kişiye iletmesidir.

işitme.com
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
Koklear implant

Koklear İmplant

image037.jpg

32a.jpg


Çocuk işitme cihazı kullanmaya başladıktan sonra;
- - cihaz kullanımından beklenilen bir yarar sağlanamadıysa,
- - bireyin işitme kaybı çok ileri derecede ise,
- - bireyin yaşı 18 aydan büyük ise
koklear implant uygulanabilir. Koklear implant, sesi farketme ve konuşmanın gelişimini sağlamak amacıyla düzenlenmiş elektronik bir cihazdır. Ameliyatla çocuğun iç kulağına yerleştirlir. Diğer işitme cihazlarından farklı olarak sesleri elektrik sinyallerine çevirerek iç kulağa ve işitme sinirlerine iletir.
 

karizma544

Üye
Üye
Katılım
Ara 3, 2010
Mesajlar
4
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Su gördügümüz gibi kulak isi kulaklar insana zararli ben tahmin ediyorum bende kullanniyordum bi ara artik kullanmiyorum kalbine cok zararli bas dönmesi filan ....
 
Tekerlekli Sandalye
Üst