İşitme Engellilerden Süper Başlangıç

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
Venezuella'nın Margarita kentinde başlayan Dünya İşitme Engelliler Judo-Karate-Tekvando Şampiyonası'nın ilk gününde Türk sporcular tatamiyi rakiplerine dar etti. Judo ve karatede kata takımlar dünya şampiyonu olurken, Türkiye ilk günü iki altın, beş bronz madalya ile tamamladı.

Londra 2012 Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'nin elde ettiği başarıların yankıları sürerken, sporcular Dünya İşitme Engelliler Judo-Karate-Tekvando Şampiyonası'na da (World Deaf Martial Arts Championships) çok iyi bir başlangıç yaptı. Venezuella'nın başkenti Margarita'da düzenlenen şampiyonanın ilk gününde judo ve karate kata takımları altın madalya kazandı. İlk gün tatamiye çıkan sporculardan beşi de bronz madalya alarak kürsüye çıktı.

Türkiye'ye ilk altın madalyayı Abdullah Sevinç ve Erkan Esenboğa'dan oluşan Judo kata takımı kazandırdı. Finalde Portekiz'i geçen iki sporcu altın madalya sevincini tataminin kenarında Türk bayrağı açarak kutladı. Karatede de kata takımı zorlu rakiplerini geçerek dünya şampiyonu oldu.

İlk gün tatamiye çıkan beş Türk sporcusu da bronz madalya kazandı. Judoda 90 kiloda Samet Bulut ve 100 kiloda Murat Baştuğ, karatede 67 kiloda Mehmet Ali Sapmaz, tekvandoda ise poomse bayanlarda Aslıhan Savan, poomse erkeklerde İbrahim Atamer üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Dünya İşitme Engelliler Judo-Karate-Tekvando Şampiyonası'na her üç branşta da iddialı hazırlandıklarını belirten kafile başkanı Fahrettin Yıldız, sporcuların elde ettikleri başarıların kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Yıldız, "İşitme engelli sporcularımız tatamide gösterdikleri üstün mücadele ile bizi gururlandırdı. Onların tek isteği biraz ilgi. Spor kamuoyundan bu noktada destek istiyoruz." dedi.

Yıldız, iki yılda bir düzenlenen organizasyonu önümüzdeki yıllarda Türkiye'de yapmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
İşitme Engellilerden Madalya Yağmuru

Venezuella'nın Margarita kentinde başlayan Dünya İşitme Engelliler Judo-Karate-Tekvando Şampiyonası'nın ikinci gününde de madalya yağmuru vardı. Türkiye bugünü de 2 altın, 4 Gümüş ve 2 bronz madalya ile tamamladı.

Türkiye, Dünya İşitme Engelliler Judo-Karate-Tekvando Şampiyonası'ndaki başarılı ilk günün ardından madalyalarına ikinci gün de devam etti. Venezuella'nın başkenti Margarita'da düzenlenen şampiyonanın ilk gününde takımlar müsabakası yapılmış ve Türkiye judo ve karate kata takımları altın madalya kazanmıştı. Ayrıca aynı gün kazanılan 5 bronzun ardından bireysel müsabakalardaki madalya yağmuru bugün de sürdü.

Günün İlk Altını Tekvandodan Geldi

Şampiyonanın ikinci günü tekvando müsabakalarıyla başladı. 47 kiloda Elif Öner, adeta rakiplerine tatamiyi dar ederek dünya şampiyonu olup altın madalya kazandı.

58 kiloda Muhammed Güler ve 68 kiloda Serkan Sağır ise gümüşte kaldılar. 57 kiloda Selma Canlı da dünya üçüncüsü olarak bronz madalyayı hak etti.

İkinci Altın Esenboğa'dan

Tekvandonun ardından tatamiye çıkan judocular da günü iki madalya ile tamamladılar. 60 kiloda Erkan Esenboğa, zirveye çıkarak günün ikinci altın madalyasını getiren isim olurken, 52 kilodaki bayan judocu Zehra Özbey de bronz madalya kazandı.

Karateciler Gümüşle Destek Verdi

Venezuella'da fırtına gibi esen Türk kafilesinin madalya yağmuruna karateciler de iki gümüşle katkı yaptı. 84 kiloda tatamiye çıkan Doğan Kazmacı ile +84 kilodaki karateci Oğuzhan Genç, başarılı maçlar çıkararak dünya ikincisi oldular.

Dünya İşitme Engelliler Judo-Karate-Tekvando Şampiyonası'nda Türk kafilesinin başkanlığını yapan Fahrettin Yıldız, başarılı sonuçlardan dolayı sporcularımızı tebrik etti.

Her üç branşa da iddialı hazırlandıklarını, bunun karşılığını da aldıkları sonuçlarla ortaya koyduklarını belirten Yıldız, çok mutlu olduklarını dile getirdi. Spor kamuoyundan destek istediklerini yineleyen Fahrettin Yıldız, "İşitme engelli sporcularımızın gösterdiği mücadele ve ortaya koyduğu kazanma azmi göğsümüzü kabarttı. Bu noktada herkesin onlara gereken ilgiyi göstermesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

21.09.12 - Cihan
 
Tekerlekli Sandalye
Üst