Kabartma Yazı Eğitimi

  • Konuyu başlatan Fırtına
  • Başlangıç tarihi
F

Fırtına

Guest
egitim4.jpg



Görmezlere Braille Alfabesi ile okuma-yazma öğretilir. Çevresiyle iletişimi geliştirilir. Braille Alfabe ile görmezler duygu ve düşüncelerini yazıyla kağıda dökerek, ifade özgürlüğü kazanmanın yanı sıra okuyarak kendilerini geliştirmektedirler.

Körler Alfabesi (Braille) altı noktadan meydana gelmektedir. Bu "Kabartma Yazı Sistemini" 1825 Yılında Fransız Luis Braille bulmuştur.

Ülkemizde; İlköğretim Ders Kitaplarının, roman türü kitapların basıldığı 2 tane Görmezlere yönelik "Kabartma (Braille) Matbaa" bulunmaktadır. Ancak kabartma kitapların sayısı yetersizdir.

Vakfımız; "Digital MP3 Kütüphane"mizde; ders ve diğer konularda ki CD / kitaplar ile ülkemizde ki tüm görmezlere hizmet vermektedir.
 
F

Fırtına

Guest
selim5.jpg



Ben Selim Altınok ve kardeşim Kerim Altınok çok küçük yaşlardan beri görme engelliyiz.

Orta okul sıralarında iyice ilerleyen göz bozukluğumuz, lise bittiğinde artık eğitimimizi sürdürmeyi engelleyecek bir duruma gelmişti. Sınavı kazanıp üniversiteye girsek bile yalnız başımıza dışarı çıkamadığımız için fakülteye nasıl gidecektik. Her gün babamızın bizi evden otobüslerle en az bir saat mesafedeki üniversite mekanına götürüp geriye dönmesi, akşam yeniden gelip alması gerekecekti. olacak iş gibi görünmüyordu.


Devamı;


Rehabilitasyon eğitimi alan üyelerimizden av. dr. Selim Altınok anlatıyor..
 
E

Erdem Uygar

Guest
Görme engelli yurttaşlarımızın rehabilitasyon eğitimi almasını kolaylaştırmak lazım.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst