% kaç oranda sağlık kurulu raporu alabilirim

huso91

Üye
Üye
Katılım
Tem 11, 2014
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
s.a ben 2009 yılında pektus karinatum(kumru göksü) ameliyatı geçirdim 2012 yılında da ‘Glomus Jugulare ( kulak tümürü) ameliyatı geçirdim sağlık raporlarım var ama oranlı yok sizce % kaç bir oran alırım amaliyat sonra yüzümde felç kaldı
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,524
Tepkime Puanı
196
Puanları
63
Yaş
50
Açıkcası bu hastalıklar için sakatlık oranı cetvelinde oran verileceğini sanmıyorum. Hastalığın bünyede bıraktığı etkiye, hastalığın iyleşme derecesine bakılarak oran verilir. Bunada dr karar verebilir ancak. Dolayısıyla uzman dr muayenesi yapılmadan şu oran verilir bu oran verilmez demek afaki bir yanıt olur.
 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Selam,

Bu ülkede engelli nüfusun yaklaşık 14 milyon civarında olduğu söylenir ama bana göre bu sayı çok daha fazladır. Çünkü engelli sayılabilmek için heyete girmek ve engelli raporuna sahip olmak gerekir ki ( en az % 40 oran alamayan engelli sayılamadığı için ) hayatı boyunca hiç bu rapora sahip olmamış öyle çok kayıt dışı diye tabir edilen bir kesim var ki işte ben aslında en çok onların sayısının korku boyutlarında olduğunu düşünüyorum.

Bizler kaderci bir toplumun kaderci neslinin çocuklarıyız ben bile engellilik kavramını yıllar sonra öğrenmiş bir vatandaş olarak ( İstanbulda yaşadığım ve bu konuda çok cahil olduğum için ben bile kelimesini kullandım ) gerçek engelli sayısının hastalığını kabullenmiş, doğuştan yada sonradan başına gelen bir talihsizlik olarak nitelendirip engelli sınıfına girip girmeyeceğini bile bilmeyen çok fazla sayıda masum vatandaş olduğunu düşünüyorum tabii bunun yanında engelli raporunu bizzat maddi çıkarları için rüşvetle, hileyle çıkaranlar da yok değil ama gerçek engellilerin aslında gerçek sayısının tespit edilemediğini hep düşünüyorum.

Engelliliğin doğuştan gelen yada sonradan kaybedilen bir uzuv kaybı olduğunu ve şeker hastalığının ( diabet) engelli raporuna sahip olunmasına yol açacak kadar tehlikeli, sinsi, çalışma gücüne kayıp olacak şekilde riskli, organları tahrip eden deyim yerindeyse öldürmeyen ama süründüren bir kronik hastalık grubu olduğu bile bu kadar bilinmezken kimbilir daha ne çeşitli hastalıkların yol açtığı vücut güç kaybının engelli sayılacağı konusunun bu kadar bilinmiyor oluşu da işin bir başka boyutu.

Düşüncelerimi yazmakta zorlandım ama kısaca demem o ki bu ülkede yaşayan engelli sayısı çok çok daha fazladır kayıtlardakinden benim düşüncem bu yönde ve tabii ki böyle olmamasını umut ediyorum ama öyle çok adını bile duymadığımız hastalık ve engel gurubu var ki.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst