Kalıcı Makyaj Nedir? Nasıl Uygulanır?

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
49
Makyaj biz kadınların vazgeçilmezlerindendir. Yaşımızın bu durumla hiç bir önemi olmamakta, genç kızlıktan itibaren yaşlı kendimize bakamayacak bir hale gelene kadar makyaj ve ayna hep ilgimizi çeker/çekecektir. Günümüz şartları makyaj da öylesi yenilikler getirdiki ilgimizi çekmemeside mümkün değil. ipek kirpikler , kalıcı makyajlar gibi biz kadınlara yenilikler sunuluyor. Şimdi kalıcı makyajdan bahsedeceğiz. Kimlere yapılır ve yapılmaz , iyileşme süreci ,ömrü nekadardır, kalıcı makyaj nasıl yapılır ,acı hissedilirmi gibi bilgileri siz okurlarımızla paylaşacağız.


1234258_10151619286056583_1354143605_n.jpg

Kalıcı Makyajın Dövmeden Farkı Nedir?



Kalıcı makyajda kullanılan mikro pigmentler kalıcı makyaj için özel üretilmiş natural boyalardır. Katkı maddesi içermez.



Kalıcı Makyaj Hangi Bölgelere Yapılabilir?



Kaş, üst göz kapağı, alt göz kapağı ve dudak çevresine uygulanır.



Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır?



Uygulama yapılacak bölge krem şeklindeki lokal anestetik maddeler ile uyuşturulur. Bölgeye göre değişik uzunluklardaki steril ve tek kullanımlık ince iğneler yardımı ile istediğiniz renkteki mikro pigmentler uygulanır.



İnce ve dikkat gereken bir işlem olduğundan uygulama süresi bölgeye göre 1-1,5 saat arasında değişir.



Kalıcı Makyaj Sonrası Rengin Oturması Ne Kadar Zaman Alır?



Kalıcı makyaj ilk uygulandığı günlerde kaş ve göz kapaklarında renk normalden çok daha koyu görünür. Dudakta ise tam tersine soluk bir görüntü ortaya çıkabilir. Bu yanıltıcıdır ve uygulamadan 4-6 hafta sonra gerçek nihai rengin ortaya çıkacağı bilinmelidir. Bu yüzden bu dönemde tekrar kontrolden geçirilerek gerekirse rötüş uygulanır.



Kalıcı Makyajın Ömrü Ne Kadardır?



Kalıcı makyajda kullanılan pigment ürünleri bitkisel olduğundan dövmeden farklı olarak, zaman içerisinde silinerek kaybolur. Bu yüzden ömrü genellikle 2-5 yıldır. Kalıcılık süresi, cilt tipine ve yaşa bağlı olarak değişmektedir. Gençlerde cilt yenilenmesi daha hızlı olduğundan yaşlılara oranla daha çabuk silinir. Ayrıca açık renkli ciltlerde de koyu renkli ciltlere göre kalıcı makyajın ömrü daha kısadır. Kalıcı makyajın ilk günkü canlılığının ve çekiciliği korunabilmesi için belli aralıklarla rötüş yapılması önerilir.



Kalıcı Makyaj Kimlere Yapılmaz?



Hamile ve emziren bayanlara, uygulama bölgesi üzerinde aktif enfeksiyonu olanlara (konjonktivit denilen göz iltahapları dahil), siğil ve mantar türü cilt problemleri olanlara, içeriğindeki pigmentlere allerjisi olanlara, kanama pıhtılaşma bozukluğu olanlara, 18 yaş altına, et benleri üzerine, keloid üzerine ve kanserojen cilt lezyonları olanlara kalıcı makyaj uygulaması yapılmaz.



Kalıcı Makyaj Uygulamasından Sonra İyileşme Süreci Ne Kadardır?



Uygulamanın yapıldığı aynı gün içerisinde iyileşme süreci başlar. İlk hafta yapılan bölge üzerinde hafif kabuklanma ve dokunma da sertlik hissi oluşabilir. Tüm bu şikayetler geçicidir.



Kalıcı Makyajın Avantajları Nelerdir?



Normal makyajdan çok daha doğal görünür



Deniz, havuz, duş sonrası bile yüzünüzde kalacaktır



Sürekli bakımlı görünmeyi isteyen bayanlar için çok idealdir



Makyaj malzemelerine hassas alerjik ciltlerde büyük alternatiftir



Özellikle çalışan bayanlar için zamandan tasarruf sağlar. Her gün makyaj için zaman harcama derdinden kurtarır



Gün içinde makyajın bozulması oluşmaz, tazeleme gibi işlemler gerekmez



Ufak şekil bozuklukları kapatılabilir, düzeltilebilir



Kaşlarında şekil bozukluğu olanlar ve çeşitli sebeplere bağlı kaş dökülmesi olanlarda istenilen estetik görüntüyü sağlar



Dudakları olduğundan daha kalın veya daha ince göstermek mümkündür



Net olmayan yüz hatlarını belirginleştirir ve çok daha genç ve bakımlı bir görünüm kazandırır
 
Tekerlekli Sandalye
Üst