Kalp krizi sırasında yapılması gereken..

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muzaffer Yılmaz, kalp krizine yalnız yakalanılması durumunda, sancının başladığı andan itibaren devamlı ve şiddetli bir şekilde öksürülerek krizin etkisinin azaltılabileceğini söyledi.

Kalp krizi anında bunu yaparak kurtulabilirsiniz!

Kayseri Avrupa Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Muzaffer Yılmaz , kalp krizine yalnız yakalanılması durumunda, sancının başladığı andan itibaren devamlı ve şiddetli bir şekilde öksürülerek krizin etkisinin azaltılabileceğini söyledi.

Kardiyoloji uzmanı Dr. Muzaffer Yılmaz, yaptığı açıklamada, kalp krizi geçireceğini anlayan bir kişinin, öksürme ve derin nefes alma yöntemi ile akciğerlere ulaşan oksijen miktarını artırması gerektiğini, şiddetli öksürüğün kalbi sıkıştırarak kan dolaşımının sürmesini sağlayacağını söyledi.

Aniden gelen kalp krizlerine karşı herkesin bilinçli olması gerektiğini söyleyen Yılmaz, "Kalp krizi geçireceğini anlayan bir kişinin, kalp ağrısının başlamasıyla bilincini yitirmesi arasında çok kısa bir süre vardır. Bu nedenle kişinin yanında kimse olmadığı bu süre içerisinde bahsettiğimiz yöntem uygulanabilirse kalp krizi önlenebilir. Kolunuza ve göğsünüze kalp krizine ilişkin sancının girmesinin hemen ardından en geç 10 saniye içinde devamlı ve şiddetli bir şekilde öksürmek gerekir. Her öksürükten önce derin nefes alınmalı ve öksürük sanki balgam çıkarmak istercesine derin ve uzun olmalıdır. Derin nefes alma ve öksürmeye, profesyonel yardım gelene kadar her iki saniyede bir devam edilmelidir. Bu yöntem uygulanarak kalp krizinin etkisi azaltılabilir" şeklinde konuştu.

İHA
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Kalp Krizi Esnasında Yapılması Gerenler

Kalp sorunu yaşayanların en büyük korkularından biri, kriz anının yalnızken gelmesidir. Bozuk kalp atışları ve baygınlık hissi ile kendini belli eden kalp krizine yakalanmak üzere olduğunu düşünenler için bir dizi tavsiyemiz var…

Kalp krizine yalnız başınayken de yakalanabilirsiniz. Yardım olmaksızın, normal kalp atışı bozulan ve baygınlık hisseden bir insanın, bilincini yitirmeden önce sadece 10 saniyesi vardır. Bu durumda kalan şahıslar, kendilerine, devamlı ve şiddetli bir şekilde öksürerek yardımcı olabilirler.

Derin nefes alıp, öksürün

Her öksürükten önce derin bir nefes alınmalı ve öksürük sanki göğüs derinliğinden balgam çıkartmak istercesine derin ve uzun olmalıdır. Derin nefes alma ve öksürük, yardım gelene kadar ya da kalp normal ritmine geri dönene kadar, durmaksızın her 2 saniyede bir olacak şekilde devam etmelidir.

Derin nefes alma, akciğerlere oksijen ulaştırır, öksürük ise kalbi sıkıştırarak kanın dolaşımını sürdürür. Kalp üzerindeki sıkıştırma hareketi aynı zamanda kalbin normal ritmine dönmesine de yardımcı olur. Bu şekilde, kalp krizi geçiren kişi kendisini bir hastaneye ulaştırabilir.

Çarpıntı yaşıyorsanız dikkat

Bazen nedensiz yere kalbimiz fırlayacak gibi atmaya başlar, buna “çarpıntı” ya da medical olarak “PAT (paroksismal atriyal taşikardi)” diyoruz.

Genelde ilaç tedavisi gerektirir ama bu sağlanıncaya kadar yapılacak en iyi şey, kadınların doğum sırasında yaptıkları ıkınma hareketi vardır ya işte onu yapmaktır. Yani nefes al, tüm nefesi karnına doğru it. Sinirsel bir uyarı ile geçici, hatta bazen kalıcı olarak durumu düzeltir.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst