Kamu Kurum ve Kuruluşların özürlü oranının %3 ten %6'ya çıkarılması Teklifi Hakkında

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Aşağıdaki bilgileri internette gezinirken gördüm.. Gerçi teklifin geliş tarihi 3 Aralık 2010 Görünüyor.. Ancak yine de paylaşmak istedim.. Kopyalama da sorun olduğu için adresi paylaşiyorum..Arkadaşlar link te verdiğim adresten metni tam olarak okuyabilirler ..
Adres: TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ


Kanun Teklifi Bilgileri
İmza Sahipleri Kanun Teklifinin Metni
Dönemi ve Yasama Yılı 23/5
Esas Numarası 2/817
Başkanlığa Geliş Tarihi 03/12/2010
Teklifin Başlığı 14.7.1965 Tarih ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi
Teklifin Özeti Kurum ve Kuruluşların 657 sayılı Kanuna göre zorunlu olarak kadrolarında özürlü personel çalıştırma oranının % 3 ten % 6'ya çıkarılması öngörülmüktedir.
Teklifin Son Durumu KOMİSYONDA
Kanun Teklifi Komisyon Bilgileri
Komisyon Tipi Adı Giriş Tarihi Çıkış Tarihi Yapılan İşlem Karar Tarihi
Esas Komisyon Plan ve Bütçe Komisyonu 15/02/2010 Komisyonda
Tali Komisyon Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu 15/12/2010 Komisyonda
 

world56

Üye
Üye
Katılım
Ara 2, 2010
Mesajlar
115
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
% 6 oranında ne zamana kadar faaliyete geçer yada ne zaman yükseltirler?
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
% 6 oranında ne zamana kadar faaliyete geçer yada ne zaman yükseltirler?

world56 yukarıda da yazdım, bu kanun teklifinin tarihi eski ve ne aşamada olduğu konusunda da bir fikrim yok. Ben konuyu açmak istedim, cünkü bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan bilgi almak ve ne aşamada olduğunu öğrenmek adına idi.. % 6 oranı faaliyete gecer mi ? Ne zaman Gecer? o konular hakkında bilgi sahibi değilim, yasa teklifinin ne aşamada olduğunu bilen arkadaşlarımızdan bilgi paylaşımları beklemekteyiz
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
BAKANLARDAN ENGELLİ ALIMLARINDA HATALI AÇIKLAMALAR

Tüm Engelliler ve Aileleri Yardımlaşma Derneği’nden uyarı(TEDAY)

2012 yılının Mart ayında yapılması planlanan engelli sınavlarında çok sayıda bakanlar yaptıkları açıklamalar ile çelişkiye düştüğünü belirten derneğin genel başkanı İLİMDAR BOZTAŞ. kamuya engelli alım kontenjan oranı 08 03 2004 ve 2004.6976 sayılı bakanlar kurulu kararına istinaden %3 lük oran % 4’eyükseltilmiş ancak son zamanlarda baktığımızda hala %3 olarak 20 bin kadro olduğu şeklinde açıklamalar yapılmaktadır bu oran doğru değildir kamudaki açık kadro sayısı 30 binin üzerindedir diyerek engellilerimiz ve ailelerine seslendi. haklarınızı arayın sessiz sedasız 10 binden fazla kadro havaya uçuyor dedi engelli sivil toplum kuruluşlarına da seslenen BOZTAŞ sizler sokaklarda ıslak mendil toz bezleri satmaktan engellileri rencide etmekten başka bir şey yaptığınız yok Türkiye’de engellileri dilenciler gibi anılır hale getirdiniz binlerce kişi kapı kapı gezerek engelli şehit gaziler yararına diyerek toplumu rahatsız ediyorsunuz engellilerimizin adını kullandırıyorsunuz toplanan paraların engellilere bir kuruşu dahi yansımadığı da aşikardır, birileri ne köşe döndürüyorsunuz . Bakın bakanlar bile hata üstüne hata yaparak kendi çıkardıkları yasayı unutmuşlar kim arayacak 8,5 milyon engellinin hakkını dedi. BOZTAŞ, kurduğunuz derneklerin hakkını veremiyorsanız bırakacaksınız mademki girdiniz bu işe cebinizden karşılayacaksınız masraflarınızı, dilenmekle çözüm arayarak kimseyi rencide edemezsiniz.dedi ilgililere de çağrıda bulunan derneğin genel başkanı İlimdar BOZTAŞ hakkımız olan kadroları istiyoruz evet birçok düzenlemeler yapılmıştır eşit sınav hakkı gelmiştir ancak yıllarca göz ardı edilen engellilerin istihdamların da ki gerçeklerde göz ardı edilemez sn Fatma ŞAHİN’e de seslenen BOZTAŞ Binali Yıldırım bizleri size emanet etti sizin anneniz Fatma’dır dediğini hatırlatarak sizden annelik bekliyor hakkımız olan kadroları korumanızı ve sokaklarda engellilerin adını kullanarak 8 buçuk milyon engelli insanları rencide eden sahtekarların uyguladığı yanlış işlere müsaade edilmemesini söyleyerek topluma rahatsızlık veren dernekleri kapatın temsilcilik yapamıyorsalar kent konseylerine yönelsinler masraflarını belediyeler zaten karşılıyor diyerek tavsiyede bulundu.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst