Kamu Vergi İndirimi ve Emeklilik

Vergi indirim sureci tam 3 ay surdu ve engelli indirim belgesi isyerine ulasti.
Eviss sisteminde isyerinize belge gonderildi ifadesinden 5 gun sonra belge geldi. Yani bu konuda endise duyan arkadaslar icin yaziyorum.
Yanliz sunu sormak istiyorum engelli kadrosunda kamuda ise basladim. Raporda sure 2 yildi ve onaylanip gelen raporda oran 59dan 51 e cekilmis fakat sure kisminda hic degisiklik yok, suresizde yazmiyor.
Kac yilda emekli olabilirim ve bu sure durumu sıkıntı olmaz dedi sgk..
Aydinlatirsaniz cok sevinirim.
Tesekkurler.
 
[MENTION=12336]strangeyaman[/MENTION]
Kamuda çalışıyorsunuz sanırım. İlk işe tarihiniz tam olarak nedir. Ek olarak kamuya engelli statüsündemi girdiniz.
 
Sakatlık oranı yüzde % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün, pim yatırmaları şartıyla emekli olurlar. Sizde buna tabisiniz.
 
Cok tesekkurler.. kafama takilan 2001 ilk sigorta baslangicinimi dikkate alcak sgk yoksa 2010 engelli kadrosuyla ise girmemimi.. dilekce veripte olumsuz ciksin istemiyorum.. 2010 oncesi ozeldeydim ve engelli calismiyordum.
 
Elbette ilk sigorta girişi dikkate alınacak ama onun hesaplaması biraz farklı oluyor. Şöyleki atıyorum özelde 10 yılınız varsa bu kamudan emekli olurken özeldeki 10 yıl biraz kırpılıyor.
 
Cok fazla bilgi kirliligi var malesef sitelerde..
Bazi sitelerde 2008 oncesi icin %51 rapora 18 yil ibareleri var..
Dilekce vereyim mi sizce?
 
Çok tesekkurler [MENTION=1098]halil[/MENTION] yilmaz
1 ay sonra dilekce vermeyi dusunuyorum..
21 aralikta 16 senem doluyo..
Gelismeleri yazicam inş.
 
Cagaloglu sgk yi aradim ve kamu calisanlari 15 yil diyor baska bisey demiyor..
Benim sigorta baslangicim 16 yil oldu ama 15 yil tam hizmet surem yok ki.. 4900 gunum var yani 13.5 yil yaklasik..
:((
 
Selam strangeyaman,

15 yıl = 360x30 = 10.800 eder zaten o yüzden sizin bahsettiğiniz şekilde hesaplama yapılmıyor. Şimdi farzedelim ki sigorta başlangıcınız yani ilk SGK ya giriş tarihiniz 1990 yılı olsun

01.02.1990 olsun ve diyelim ki 15 yıllık hizmet süresine ihtiyacınız var. Dikkat edin 15 yıl yani 1990+15= 2005 yılı eder yani 15 yıl boyunca sizin bilfiil ssk lı çalışmanız anlamına gelmiyor. Evlilik gibi düşünün 1990 da evlendiniz 1990+15= 2005 kaç yıldır evlisiniz? 15 yıl

2. Konu: Toplam prim gün sayısı. Bu sadece çalışılan günleri yani SGK'ya ödenen prim gün sayısını bulmanızı kapsar. Kesinlikle ikisi ayrı şeylerdir. Sizin 4900 günse evet 4900 gündür.

Halil Yılmaz sizin için ne dediyse onu dikkate alın ve telefonda yaptığınız kişinin cevabını unutun gitsin. İçiniz rahat edecekse ve bana kalırsa biran önce işyerinizden bi saatliğine izin alın ve sabah erkenden bağlı bulunduğunuz SGK Müdürlüğü'ne gidin. '' Ben emekli olacağım tarihi hesaplattırmak istiyorum. Ona göre emeklilik dilekçemi verip vermemeyi düşüneceğim'' deyin. Onlar size en kesin ve net tarihi gün, ay hatta saat şeklinde verirler :)

Yazı diliyle anlatmak oldukça zor ki ben sözlü iletişimi her zaman daha çok tercih ederim. Ama şunu kesinlikle bilmenizi isterim ki;

4900 gün yani 13.5 yıl yaklaşık olarak çok yanlış bir hesaplamadır!
 
[MENTION=4830]Gazoz Agacı[/MENTION] cok tesekkur ederim..
Topladigim yeni bilgileri paylasayim her ne kadar [MENTION=1098]halil[/MENTION] yilmaz bey bilgilendirsede su ayrintiyi ogrendim.
Cagaloglu sgk ya gittim..
Kamuya engelli kadrosunda 2008-2015 arasi girenler %50 %59 raporla 16 yil 3900 gunde emekli olabiliyor..
2015 sonrasi girenler 16 yil 4320 gunle emekli olabiliyor..
Vergi indirimine bakmiyorlar.. olup olmamasi sart degil sadece sure acisindan size faydasi var emeklilik sirasinda..
2008 oncesi icin 15 yil yeterli oluyor..

Sadece maas konusunda hic bir bilgim yok.. kamuda 3.100tl alan birisinin engelli maasi ne olur mesela.. [MENTION=1098]halil[/MENTION] bey bu konuda belki yaklasik bir sey soylersiniz..
 
Geri
Üst