- Katılım
- Haz 8, 2010
- Mesajlar
- 1,021
- Tepkime Puanı
- 23
- Puanları
- 38
Halk arasında kas erimesi hastalığı olarak bilinen kas hastalığı için uzmanlar, beslenmeye yönelik belirli kurallar getirmemektedirler. Yalnız burada üzerinde hassasiyetle durulan bir konu vardır ki o da, hastanın kilo olmaması gerektiğidir. Kas hastalarının düzenli ve sağlıklı beslenerek mevcut kilolarını korumaları gerektiğini söyleyen uzmanlar, zaten zayıf olan kasların fazla kiloları taşımakta daha da zorlanacağını vurgulamaktadırlar.
Bir ömür boyu bu hastalıkla yaşamak zorunda kalan kas hastaları, beslenme programlarını rahatlıkla kendileri belirleyebileceklerdir. Hastalar, zaman içerisinde belirli gıdaları tükettiklerinde kendilerini çok daha yorgun ve halsiz hissederken, kimi gıdalarla da bedenlerini daha hafif hissedip, yorgunluk sınırlarının azaldığını fark edeceklerdir. Bu nedenle kas hastalarında beslenme biçimi, yine hastalar tarafından belirlenecektir.
Kaslara iyi gelen çeşitli gıdaların tüketimine önem vermek de yararlı olabilmektedir. Kas hastalarının beslenme programına dahil etmeleri gereken gıdalara göz atalım:
Zeytinyağı
E vitamini barındıran ve hücreleri yenileyen zeytinyağı, kaslara da iyi gelecektir. Özellikle sızma zeytinyağı, günde bir tatlı kaşığı tüketilmelidir.
Hurma
Kas gelişimi için çok önemli olan hurmayı özellikle gün içerisinde tüketmekte yarar vardır. Mineral ve vitaminleri açısından çok besleyici olan hurmayı kas hastaları günde 2-3 tane yiyerek kür uygulayabilirler.
Kefir
Doğal enerji kaynağı olan kefir, kas hastaları için de önerilmektedir. Haftada tüketecekleri 1-2 bardak kefir sayesinde kendilerini daha zinde hissedeceklerdir. Kefirde bulunan fosfor, hücrelerin onarımına katkıda bulunurken, mineraller, kemik ve kas yapısını güçlendirir.
Yumurta
Yumurtanın beyazının ise kaslara çok iyi geldiği herkesçe bilinmektedir. Yumurtada bulunan protein, kasların gelişimini sağlar. Haftada 3-4 kez yumurta tüketimine önem verilmelidir.
Balık
Kas hastalarında eksik bulunan Koenzim Q10‘nun balıkta bulunduğu tespit edilmiştir ve kas hastalarının da düzenli olarak balık tüketmesi önerilmektedir. Balık tüketemeyen hastalar, koenzim tabletini de kullanabilirler.
Keçi sütü
Kas hastalarında eksik bulunan Koenzim maddesinin keçi sütü ve keçi peynirinde bol miktarda bulunduğu tespit edilmiştir. Keçi ürünlerine ağırlık vermekte yarar vardır. Bu bahsedilen gıdalar, kaslar için çok faydalı olmakla birlikte unutulmamalıdır ki, yalnızca destekleyici tavsiyelerdir.
Kas hastalığı tedavisi mümkün olmamakla birlikte, en başta da belirttiğimiz gibi, kas hastalarında beslenme biçimine dair doktorlar tarafından özel bir öneride bulunulmadığı için kişiler, hastalığın dilinden yine kendileri anlamak durumundadırlar.
Bir ömür boyu bu hastalıkla yaşamak zorunda kalan kas hastaları, beslenme programlarını rahatlıkla kendileri belirleyebileceklerdir. Hastalar, zaman içerisinde belirli gıdaları tükettiklerinde kendilerini çok daha yorgun ve halsiz hissederken, kimi gıdalarla da bedenlerini daha hafif hissedip, yorgunluk sınırlarının azaldığını fark edeceklerdir. Bu nedenle kas hastalarında beslenme biçimi, yine hastalar tarafından belirlenecektir.
Kaslara iyi gelen çeşitli gıdaların tüketimine önem vermek de yararlı olabilmektedir. Kas hastalarının beslenme programına dahil etmeleri gereken gıdalara göz atalım:
Zeytinyağı
E vitamini barındıran ve hücreleri yenileyen zeytinyağı, kaslara da iyi gelecektir. Özellikle sızma zeytinyağı, günde bir tatlı kaşığı tüketilmelidir.
Hurma
Kas gelişimi için çok önemli olan hurmayı özellikle gün içerisinde tüketmekte yarar vardır. Mineral ve vitaminleri açısından çok besleyici olan hurmayı kas hastaları günde 2-3 tane yiyerek kür uygulayabilirler.
Kefir
Doğal enerji kaynağı olan kefir, kas hastaları için de önerilmektedir. Haftada tüketecekleri 1-2 bardak kefir sayesinde kendilerini daha zinde hissedeceklerdir. Kefirde bulunan fosfor, hücrelerin onarımına katkıda bulunurken, mineraller, kemik ve kas yapısını güçlendirir.
Yumurta
Yumurtanın beyazının ise kaslara çok iyi geldiği herkesçe bilinmektedir. Yumurtada bulunan protein, kasların gelişimini sağlar. Haftada 3-4 kez yumurta tüketimine önem verilmelidir.
Balık
Kas hastalarında eksik bulunan Koenzim Q10‘nun balıkta bulunduğu tespit edilmiştir ve kas hastalarının da düzenli olarak balık tüketmesi önerilmektedir. Balık tüketemeyen hastalar, koenzim tabletini de kullanabilirler.
Keçi sütü
Kas hastalarında eksik bulunan Koenzim maddesinin keçi sütü ve keçi peynirinde bol miktarda bulunduğu tespit edilmiştir. Keçi ürünlerine ağırlık vermekte yarar vardır. Bu bahsedilen gıdalar, kaslar için çok faydalı olmakla birlikte unutulmamalıdır ki, yalnızca destekleyici tavsiyelerdir.
Kas hastalığı tedavisi mümkün olmamakla birlikte, en başta da belirttiğimiz gibi, kas hastalarında beslenme biçimine dair doktorlar tarafından özel bir öneride bulunulmadığı için kişiler, hastalığın dilinden yine kendileri anlamak durumundadırlar.