Kişniş, dirençli bakterileri öldürebiliyor!

  • Konuyu başlatan Fırtına
  • Başlangıç tarihi
F

Fırtına

Guest
kisnis.jpg



Kişnişin, antibiyotiklere dirençli bakterileri dahi öldürebildiği tespit edildi.

Sonuçları Journal of Medical Microbiology'de yayımlanan araştırmaya göre, kişniş yağı, dirençli bakterilere karşı etkili oluyor.

Portekiz'deki Beira Interior üniversitesi bilim adamları, Fernanda Domingues başkanlığında yaptıkları araştırmada, kişniş yağının, aralarında escherichia coli ve metisiline dirençli stafilokok aureus bakterisinin (MRSA) de bulunduğu 12 bakteri türü üzerindeki etkisini inceledi.

Bilim adamları, kişniş yağının hangi miktarının bakterileri durdurduğunu veya öldürdüğünü ve yağın bakterinin hangi mekanizmasını etkilediğini araştırdı. Tüm türlerde en fazla yüzde 1,6 oranında yağ içeren çözeltinin bakterileri durdurduğu, on türde ise ölümcül olduğu görüldü. Domingues, kişniş yağının bakterinin zarını yok ettiğini, böylece hücrenin nefes almasını engellediğini ve sonuçta bakterinin öldüğünü belirtti.


Anadolu Ajansı
 
F

Fırtına

Guest
Kişniş Nedir ve Faydaları Nelerdir?

Kişniş bitkisi Maydanozgiller familyasındandır; Haziran ile Ağustos ayları arasında pembe beyaz renkli çiçekler açan, 30/50 cm boyunda, oldukça fena kokulu bir yıllık otsu bir bitkidir. Nemli çayır ve sırtlarda yetişir. Yaprakları açık yeşil renkli ve tüylüdür. Çiçekleri, dallarının uçlarında şemsiye şeklinde toplanmıştır. Meyveleri nişasta, tanen, şekerler ve uçucu yağ taşır. Kişniş şekeri, likör yapımı, pastacılık ve eczacılıkta kullanılır.

Kişnişin Faydaları Nelerdir;

İştah açar. Bağırsak gazlarını giderir. Sinirleri yatıştırır. Hazmı kolaylaştırır. Sinirsel baş ağrılarını keser. Karın ağrılarını giderir. Cinsel arzuyu kamçılar. Aybaşı kanamasını düzenler. Doğumu kolaylaştırır. Sürmenajda faydalıdır. Bayat yiyeceklerin zararını azaltır. Fazla miktarda yenirse zararı görülür.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst