Kocaeli'de Engelli İstihdamı İçin Seminer Verilecek

F

Fırtına

Guest
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen M-NET EOP projesi kapsamında işverenlere seminer verilecek.

19 Ocak 2011 Çarşamba günü saat 10.30'da Antikkapı Restoran'da başlayacak olan seminere Kocaeli'nin tanınmış iş adamları ve firmaların üst düzey yetkilileri katılacak. Engelli vatandaşlara iş imkânı sunmak ve danışmanlık sistemiyle tanışmak isteyen firma yetkilileri de toplantıya katılabilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin engellilere eşit iş imkânlarının sağlanabilmesi amacı ile hayata geçirdiği proje bu amaca hizmet eden yeni etkinliklerle devam ediyor.

235 bin Euro'luk Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında proje ortakları olan Türkiye ve İspanya'da seminerler düzenlenecek. İspanya'da Fepamic ve Türkiye'de de Gülen Yüzler ve Yerel-Sen tarafından düzenlenecek olan seminerlerde mentorluğun ne olduğu, dünya çapındaki iyi uygulamalar, faydaları, niçin uygulanması gerektiği, engelli bireylere, firmalara ve topluma katkıları ile ilgili sorular cevap bulacak.

Seminer ve eğitimler sonrasında bu uygulamanın kullanıldığı sektör ve firma sayısının artması, engelli çalışan sayısında ve veriminde de artış sağlanması amaçlanıyor. Engellilere Eşit İş Fırsatları İçin Danışmanlık Ağı projesi, T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi bünyesindeki Eğitim ve Kültür Hayat Boyu Öğrenme Programı Fonları tarafından destekleniyor.

Haber Fx
 
F

Fırtına

Guest
Engelli İstihdamını Konuşacaklar!

Engelli Vatandaşlara Eşit İş Fırsatı Sağlamak İçin İşverenlerin Katılımıyla Yapılacak Olan Bilgilendirme Toplantısı Yarın Düzenleniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen M-NET EOP projesi kapsamında işverenlere seminer verilecek. Yarın (19 Ocak 2011 Çarşamba) saat 10.30'da Antikkapı Restoran'da başlayacak olan bilgilendirme toplantısında engellilerin iş hayatına atılımını kolaylaştıracak adımlar üzerinde durulacak.

DANIŞMANLIK AĞIYLA TANIŞMAK İÇİN FIRSAT

Gülen Yüzler ve Yerel-Sen tarafından düzenlenen etkinliğin amacı işverenlere danışmanlık (mentorluk) ile ilgili genel bilgiler sunarak engelli vatandaşlara eşit iş fırsatları vermelerini sağlamak. Seminere Kocaeli'nin tanınmış iş adamları ve firmaların üst düzey yetkilileri katılacak. Engelli vatandaşlara iş imkânı sunmak ve danışmanlık sistemiyle tanışmak isteyen firma yetkilileri de toplantıya katılabilecek.

AB FONUYLA YAPILIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin engellilere eşit iş imkânlarının sağlanabilmesi amacı ile hayata geçirdiği proje bu amaca hizmet eden yeni etkinliklerle devam ediyor. 235 bin Euro'luk Avrupa Birliği (AB) projesi kapsamında proje ortakları olan Türkiye ve İspanya'da seminerler düzenlenecek.

GÜLEN YÜZLER VE YEREL-SEN DÜZENLİYOR

İspanya'da Fepamic ve Türkiye'de de Gülen Yüzler ve Yerel-Sen tarafından düzenlenecek olan seminerlerde mentorluğun ne olduğu, dünya çapındaki iyi uygulamalar, faydaları, niçin uygulanması gerektiği, engelli bireylere, firmalara ve topluma katkıları ile ilgili sorular cevap bulacak. Seminer ve eğitimler sonrasında bu uygulamanın kullanıldığı sektör ve firma sayısının artması, engelli çalışan sayısında ve veriminde de artış sağlanması amaçlanıyor.

PROJE DESTEKÇİLERİ

Engellilere Eşit İş Fırsatları İçin Danışmanlık Ağı projesi, T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi bünyesindeki Eğitim ve Kültür Hayat Boyu Öğrenme Programı Fonları tarafından destekleniyor.


haberler.com
 
F

Fırtına

Guest
Engellilerin İstihdamı İçin Proje

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince yürütülen 'Engellilere Eşit İş Fırsatları İçin Danışmanlık Ağı' projesi kapsamında fiziksel engelli vatandaşlara iş yerlerinde staj imkanı sunulacak.

Antikkapı Restoran'daki projenin tanıtım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediyesi Belde A.Ş Genel Müdür Yardımcısı ve Proje Menajeri Murat Uzar, projenin Büyükşehir Belediyesi, Gülen Yüzler Engelliler Mesleki Rehabilitasyon İş Merkezi, Yerel Yönetimler İşverenler Sendikası (YERELSEN) ile 3 uluslararası ortak olan Bulgaristan'dan Marie Curie Derneği, Danimarka'dan Djurslands Erhversskoler ve İspanya'dan Fepamıc ile yürütüldüğünü söyledi.

Projenin 2009 Kasım ayında başlatıldığını ve 2011 ekim ayında sona ereceğini ifade eden Uzar, projenin 4 genel hedefini bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu;

'Projenin hedefleri fiziksel engelliler için mesleki eğitim ve yetiştirme sisteminin kalite etkinliğini artırmak. İmkanı kısıtlı fiziksel engellilerin mesleki eğitim ve yetiştirme sistemine erişimini kolaylaştırmak. Avrupa Birliği'nin engelli eğitim ve yetiştirme sistemini daha geniş dünyaya açmak. Yapılacak bu çalışma sonrası fiziksel engelli istihdamını artırmak. Proje ile yeni mezun ya da iş arayan fiziksel engelli gençlere ilgi duydukları meslek alanlarında 2 aylık staj imkanı sunulacak ve böylece gençlerin iş piyasasına dahil olmalarına katkı sağlanacak.

Proje, fiziksel engelli gençlerin iş piyasasında eşit iş imkanlarına sahip olabilmesi için onlara mesleki beceri kazandırılması ve işveren kesiminin de engelli bireylere yaklaşımının olumlu hale getirilmesini amaçlıyor.'

İşverenlerle yapılan toplantılar sonrası uygulamalı eğitimin iş yerlerinde yapılmasını kabul eden işverenin görevlendirdiği temsilcisine eğitimler de verileceğini anlatan Uzar, söz konusu eğitimlerin eş zamanlı stajyer olarak seçilen fiziksel engelli adaylara da verileceğini kaydetti.

İşveren temsilcisinin aynı zamanda iş yerinde proje kapsamında koçluk da yapacağını vurgulayan Uzar, şöyle devam etti;

'Uygulamalı eğitimler için hedef iş kolları belirlenecek. Stajyer seçimi yapılacak. Eğitim konu başlıkları, etkin iletişim ve vücut dili eğitimi olacak. Bu iş ortaklığının işverene Mali bir yükü olmayacak. Görüşmeler sonunda 15 iş yerine 15 stajer başlatılması hedeflenmiştir. Projenin bütçesi 5 bin Avro olarak belirlendi. Bu proje ile vermek istediğimiz mesajlar, 'engelliler, iş yaşamında eşit iş fırsatlarına sahip olmalı, işveren yol gösterici olmalı ve engellilerin psikolojisine katkı vermeli' olacaktır.'

Kocaeli İŞKUR İl Müdürü Öztekin Kaşukçi de projenin çok anlamlı olduğunu ifade ederek projenin daha sonraki aşamalarında staj yapan engelli sayısının artabileceğini söyledi. Kocaeli'de engellilerin iş yerlerinin yüzde 3 engelli istihdam etme zorunluluğunu anımsatarak buna uymayan iş yerlerine aylık bin 700 lira para cezasının uygulandığını anımsattı.

İşverenlerin engelli istihdamı konusunda duyarlı davranmalarını isteyen Kaşukçi, 'İşverenlerimiz özürlülere sahip çıksın' dedi.

Bu arada, söz konusu projenin Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi bünyesindeki Eğitim ve Kültür Hayat Boyu Öğrenme Programı Fonlarınca da desteklendiği belirtildi.


haber3
 
Tekerlekli Sandalye
Üst