Kök hücreyle körlük tedavisi Türkiye'ye geliyor.

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Sen inanmazsan ben inanmazsam nasıl çıkarız karanlıklardan aydınlıklara???

Yeter ki bir umudun olsun! Kök hücreyle mucizeler yaratılabileceğine inanıyorum o yüzden konuyla ilgili haberi sizlerle paylaşmak istedim. Belki 2017 yılı için geç diyecekler, heveslenmek için bile çok erken diyenlerde çıkacaktır ama olsun yeter ki umut olsun.


İtalyan bilim adamı Prof. Dr. Pellegrini'nin geliştirdiği ve "dünyanın ilk kök hücre tedavi yöntemi" olarak onaylanan kornea tahribatlarının kök hücreyle tedavisi metodu, 2017 yılında Türkiye'de de uygulanmaya başlanacak.

fft2mm6958951.jpg


Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) bünyesinde kurulan İzmir Biyotıp ve Genom Araştırma ve Uygulama Merkezinde (İBG-İzmir) kornea tahribatına bağlı tek göz körlüğünün kök hücreyle tedavisi için çalışmalara başlandı.

Türkiye’de 3 bine yakın hastayı ilgilendiren yöntemin, en geç 2017’den itibaren uygulanmaya başlanacağı bildirildi. İtalya’daki Modena Üniversitesi Hücresel Tedaviler Programı Başkanı Prof. Dr. Graziella Pellegrini ve takımınca geliştirilen, Avrupa İlaç Ajansı tarafından onaylanan "ilk kök hücre tedavi yöntemi" kornea lezyonu tedavisinin İzmir’de de uygulanması için ilk adım atıldı.
Prof. Dr. Pellegrini, 1986’dan bu yana hücresel tedaviler üzerinde araştırma yürüttüklerini, bu kapsamda özellikle kornea lezyonlarının giderilmesine karşı yeni teknolojiler geliştirmeyi başardıklarını dile getirdi. Kornea hasarlarının doğuştan getirilebildiğini ya da kimyasal maddeyle yanma, trafik kazası gibi nedenlerle oluşabildiğini belirten Pellegrini, tahribatın körlüğe neden olduğunu bildirdi.

Geliştirdikleri yöntemle sağlam gözden alınan 1 milimetrelik parçadaki kök hücrelerin laboratuvar ortamında çoğaltıldığını anlatan Pellegrini, bu hücrelerin tahrip olan göze uygulanması sonrası, korneanın kendisini yeniden oluşturduğunun gözlendiğini söyledi. Prof. Dr. Pellegrini, opak yapısını tekrar kazanan kornea sayesinde görme yetisinin geri kazanıldığını ifade etti.

Kornea lezyonu nedeniyle görme yetisini kaybeden hasta oranının 100 binde 3-4 olduğunu, Türkiye nüfusuna bakıldığında bu hastalığın 3 bine yakın kişiyi etkilediğini anlatan Öztürk, yüzde 70 başarı şansına sahip yöntemin Türkiye’de de uygulanması gerektiğini söyledi.

Öztürk "İBG-İzmir’de Prof. Dr. Pellegrini’nin İtalya’daki laboratuvarlarına benzeyen bir laboratuvar birimi inşa ediyoruz. Bu birimde kök hücrelerin çoğaltılarak hastaya verebilmesi konusunda çalışacağız. Pellegrini ile uzun süreli bilimsel işbirliğini başlatabilmeyi arzu ediyoruz. Kendi olanaklarımızla 4-5 yıl içinde uygulayabileceğimiz bir tedaviyi, yapacağımız işbirliği sayesinde 1 yıl gibi kısa sürede başlatabileceğiz. En geç 2017’de Hücresel Tedaviler Birimi’ni oluşturarak bu tedavileri İzmir’de uygulamaya başlayacağız" dedi.
 
T

-tuana-

Guest
Sıfır görmeyenler için süper tedavi umudu :)
 
Tekerlekli Sandalye
Üst