Körlüğe karşı yeni umut ışığı

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
ABD'li bilim adamları, ışığa duyarlı kimyasal maddeler enjekte ederek kör farelerin yeniden görmesini sağladı

Bir dergide yayınlanan rapora göre, tavuk karası ve makula dejenerasyonu gibi körlüğün en fazla görülen türlerine karşı yeni bir umut ışığı doğdu.

Berkeley California Üniversitesi Moleküler ve Hücre Biyolojisi Bölümü Nörobiyologu ve projenin baş araştırmacısı Prof. Richard Kramer, AAQ adındaki kimyasal maddenin, retina çevresindeki hücreleri tekrar ışığa duyarlı hale getirdiğini ve vücuda enjekte edildiği için mikroçip implantasyonu veya kök hücre nakli gibi ameliyat yöntemleri gerektirmediğini bildirdi.

Kramer, körlüğe karşı bulunan yeni tedavi yöntemi sayesinde, hastanın maddeyi istediği dozda alabileceğini, diğer ilaçlarla birlikte kullanabileceğini, sonuçları beğenmediği takdirde kullanmayı kesebileceğini, kısacası körlüğe karşı yeni bir dönemin başlayabileceğini söyledi.

Washinghton Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı olan ve proje ekibinde yer alan Dr. Russell Van Gelder de bu maddenin güvenli olup olmadığı ve insanlarda kullanılıp kullanılamayacağı konularında araştırmaların sürdüğünü belirterek, maddenin retinadaki duyarlılığı geri getirdiğini kanıtladıklarını ve geliştirilme çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.



AA
 
Tekerlekli Sandalye
Üst