Koladan uzak durmanız için !

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Rengi kahverengi ama içinde ne olduğu formüle dayalı asitin insan midesine ve diğer organlara ne kadar zarar verdiği de defalarca kanıtlanmış bilimsel bir gerçek olmasına rağmen yüzyılın buluşu sayılan bu içeceği hala içmeye devam edenlere ve henüz ikna olamamış olanlara karşı yazılmış bir yazı ama o kadar etkileyici ki paylaşmadan duramadım.

1 bardak kolanın içinde 32 küp şeker olduğunu biliyormuydunuz?

Haydi Kola İçin(!)

İnsanlar hala çaya yarım şeker az atıp zayıflayacaklarını zannediyorlar.Kolaların rengini meyan kökü denen bir bitkiden sağlıyorlar.Meyan kökünüde fareler çok sever ve en çok bu tarlalarda bulabilirsiniz fareleri.Araştırmaya göre meyan tarlalarındaki araçlar bitkiyle birlikte fareleride tarladan toplamaktadır!

Makinelerin depoları kan gölüne dönmekte,fare parçaları ve bitkiyle dolmaktadır. Makinaların deposunda işlenmek üzere fabrikalara götürülür.Yani içtiğiniz kola,asitli fare suyu.Bunun üzerine dava açıldı ama firma kazandı.Dezenfekte ediliyormuş güya…Yediğimiz ayçiçek yağlarını prelenirken içine ne kadar fare girdiğini ve beraberce suyunun çıktığını biliyormusunuz?

Ayrıca bir bardak kolanın içine bir kemik parçası atın 3-4 gün bekletin,kemiğin lastik gibi olduğunu görürsünüz.


6e39akola-kola-kilo-aldiriyor.jpg
 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Kolayla ilgili gerçekler açıklandı!

Kanserojen olduğu gerekçesiyle yasaklandı Kolaya rengini veren 4MEI adlı madde California'da kanserojen olduğu gerekçesiyle yasaklandı. ABD'deki içeceklerden bu madde çıkacak. Ancak Türkiye ve Avrupa'da eski formülle satılmaya devam edilecek.

Gazlı içeceklere kızıl rengi veren 4-Mel isimli kimyasal maddenin kanserojen içerdiği iddia edildi. Bu madde artık ABD’deki kolalarda kullanılmayacak.

Amerika'nın dünyaca ünlü bilim dergisi Tech Times’da yayınlanan “Suni renklendirme yapan 4-methylimidazole (4-Mel) potansiyel olarak kanser yapıcı bir kimyasal içeriyor” makalesi bilim ve gıda dünyasını birbirine kattı.

İki yıl önce yayınlanan makalenin ardından konu üzerine eğilen Dünya Sağlık Örgütü ve Amerikan Çevre ve Sağlık Bilimleri Ulusal Akademisi ‘karamel’ adı da verilen bu kimyasalın potansiyel olarak kansere yol açabileceğini belirtti.

California Eyaleti ise 29 mikrogram 4-Mel içeren tüm yiyecek ve içeceklerin üzerine kanser riski uyarısı bulunması gerektiğini öngören bir yasa çıkardı. Ürünlerinin üzerinde herhangi bir uyarı ibaresi bulundurmayı reddeden Coca Cola ABD pazarındaki ürünlerinin içeriğindeki karamelin çekileceğini duyurdu.

Ancak Avrupa Yemek Güvenliği Otoritesi ‘karamelin’ herhangi bir tehlike oluşturmadığına kanaat getirdi. ABD’de kansere yol açtığı gerekçesini bilimsel olarak temelsiz bulan Coca Cola, “Biz yıllardır formülümüzü zamana göre değiştirdik. Ancak asla tehlikeli bir şey satmadık. Satmayacağız” dedi

1886 yılında üretilen ilk Coca Cola kokain içeriyordu. Onun yerine 1904’te kafein konularak 1985 yılına kadar aynı içerik kullanıldı. Şirketin son 29 yıldır tadını daha şekerli yapan bir kimyasal kullanıldığı biliniyor.


fft18_mf4332288.Jpeg
 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Metal kutulu içeceklerdeki 'ölümcül tehlike'


fft2mm4355311.jpg


Medical Park Bahçelievler Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Engin Türkmen, depolama esnasında ortaya çıkan enfeksiyon risklerinin halk sağlığı için büyük tehlike oluşturduğunu ve ölümcül hastalıklara yol açabileceğini söyledi.

Dezenfekte edilmeden ağızla temas eden kutu içeceklerin basit ishaller, dizanteri, karın ağrıları, mantar hastalıkları, tüberküloz, Hepatit A gibi yiyecek ve içecek yoluyla bulaşan hastalık risklerine dikkat çeken Dr. Türkmen “Kutu içecekler hijyenik koşullarda üretiliyor olsa da ambalajlama ve depolama sırasında ağızla temas eden kısma bulaşan mikroorganizma ve bakteriler halk sağlığı için büyük tehlike yaratıyor” diye konuştu.

DEPOLARDAKİ FARELER HASTALIK SAÇIYOR

Kutu içecekler yüzünden meydana gelen ve tıp literatürüne geçen önemli bir vakayı hatırlatan Dr. Türkmen “Kutu içeceği marketten alan bir çocuk hiçbir dezenfeksiyon önlemi almadan içeceği tüketiyor. Çocukta önce sarılık ortaya çıkıyor. Hem karaciğer hem de böbreklerde etkilerinin ortaya çıkmaya başlamasıyla, doktorlar Leptospira mikrobunun varlığından şüpheleniyor. Oldukça sağlıklı ve hijyenik bir ortamda yaşayan çocuğun evinde tükettiği yiyecek ve içecekler incelendiğinde kutu içecek üzerinde, fare idrarında bulunan bakterilere rastlanıyor ve bu bakterilerin depolama esnasında ortamda bulunan farelerden bulaştığı tespit ediliyor. Leptospira adlı bakterinin etken olduğu Leptospiroz hastalığı hayvanlardan bulaşıyor. Karaciğer ve böbrek gibi farklı organlara yerleşerek yüksek ateş, sarılık ve kanlı idrar semptomlarıyla ortaya çıkan Leptospiroz, kan yoluyla yayılarak enfeksiyona neden oluyor.”

PİPET KULLANMAK DA ÇÖZÜM DEĞİL

Metal kutuların üzerinin yıkanmasıyla, peçeteyle silinmesiyle veya tüketirken pipet kullanmakla hastalıkların önüne geçmek çoğu zaman mümkün değil.

Yaygın görüşün aksine pipet kullanımının da hastalıkların önüne geçmek için yeterli olmadığını belirten Dr. Türkmen “İçeceklerin tüketimi sırasında kullanılan pipetler de hijyenik değil. Pek çoğunun ambalajı parşömen kâğıdından yapılıyor, ambalaj kolaylıkla yırtılabiliyor. Pipetlerdeki risk, kutu içecekler üzerindeki bakterilerden daha tehlikelidir, üretim şekli ve üretim yerinin bilinmemesi ve dezenfeksiyon eksiklerinin olması da enfeksiyon risklerini artırıyor. Ayrıca kutu açıldığı sırada içecekle temas eden metal kısımda bulunan bakteriler de hastalıklara davetiye çıkarıyor” dedi.

MİKROPLAR TOPLU İĞNE BAŞI KADAR BİR YÜZEYDE BİLE OLSA RİSK

“Mikroplar toplu iğne başı büyüklüğünde bir yüzeyde bile olsa hayati risklere yol açabilir. Bu konu oldukça önemlidir. Örneğin dizanteriye yakalanmak için sadece 200 adet mikrobun vücuda alınması yeterlidir” diyen Dr. Türkmen, marketlerden alınan ve restoranlarda tüketilen metal kutulu içecekler için üretim aşamasında dezenfekte edilip takılacak aparatlarla bakterilere karşı güvenlik duvarı oluşturulabileceğini, içeceğin tüketilmesinde oluşturulacak güvenlik duvarı ile enfeksiyon riskleri azaltılabileceğini ifade etti.
 

POLAT ALEMDAR

Üye
Üye
Katılım
Eyl 9, 2012
Mesajlar
184
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
Ben sürekli içiyorum GAZOZ HANIM:) pardon COCA-COLA DİYCEKTİM.:D Nası olacak bu durum.:) Desene nalları dikecez genç yaşta.:D
 

POLAT ALEMDAR

Üye
Üye
Katılım
Eyl 9, 2012
Mesajlar
184
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
47
Hatta şu an şu dakka bu yazıyı yazarken bilem içiyorum ohhhhhh buz gibi desem yeridir.:D ARPANIN ÖLÜMÜ ATTAN OLSUN BE ÖLÜMDEN ÖTE KÖYMÜ VAR BE..:D
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,405
Tepkime Puanı
450
Puanları
83
İsyankar Polat kardeşim bilgiler bilimsel değeri olan açıklamalar keyfi veya rakip firmanın değil sen bence söz dinle kırk yılda bir olsada inan zarar gelmez.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst