Kozmetik Ürünleri Satın Alırken Dikkat!

  • Konuyu başlatan güz gülleri
  • Başlangıç tarihi
G

güz gülleri

Guest
Hemen her konuda iki seçeneğiniz var, ya bir sorunu gerçekleşmeden önlersiniz ya da gerçekleşmeden sonra onarmaya çalışırsınız. Cildiniz de farklı değildir. Birçoğumuzun cildi ölüm kalım meselesi olan bir futbol maçında alınabilecek kadar darbe almış durumda; ama bu, sorunların düzelmeyeceği anlamına gelmez.

Eğer hâlâ genç, sıkı, sağlıklı bir cildiniz varsa, böyle kalması için bazı adımlar da atabilirsiniz. Burada önemli olan, cildinize yarar yerine zarar verme eğilimine sahip çeşitli ürünlerle mücadele etmektir.

Cilt bakımının en basit yolu, geceleri, UV ışını yokken cildi besinlerle beslemek ve gündüz de onu UV’den ve toksinlerden korumaktır.

ETİKETLERİ KONTROL EDİN

Güzellik malzemeleri satan mağazalar, süpermarketler gibidir. Milyonlarca ürün vardır ve çoğunlukla hangilerinin sağlıklı, hangilerinin sağlıksız olduğu konusunda bir fikriniz yoktur. Bazıları çifte tehlike içerir; hem cildinize zarar verir hem de cüzdanınızı hafifletir.

“Aktif bileşen” ve belirli bir konsantrasyon içeren ürünleri arayın. Vitamin ve takviyelerin, size ve cildinize yararlı olabilmeleri için, cilt losyonlarında, kremlerde ve iksirlerde % 1 ila 10 oranında bulunmaları gerekir. Formülasyonlar aynı zamanda pH dengesine sahip olmalı ve aktif bileşen cilde işleyebilmelidir (A vitamini çok daha düşük bir konsantrasyonda çalışır).

Yapabileceğiniz en iyi şey bilinen markaları kullanmaktır; ama bunların bazıları bile cilde ancak bir bilim kurgu filminde nüfuz edecek bileşenleri içermektedir. Bu nedenle etiketi okumalı ve sadece bu bölümde anlatılan, bilimsel olarak onaylanmış bileşenleri kullanmalısınız.

Unutmayın, kozmetik ürünler, adı üstünde, kozmetiktir. Tedavi edici özelliğe sahip oldukları iddiasında bulunan ürünler güvenli ve etkin oldukları bilimsel olarak onaylanmalı ve bunlar Sağlık Bakanlıı tarafından tıpkı ilaçlar gibi denetlenmelidir.

KOZMETİK MALZEMELER NASIL KULLANILMALIDIR?

Yaşlanmaya ve güneş ışınlarının olumsuz etkisine karşı kozmetik ürünleri meyve asitleri, değişik vitaminler, proteinler, bitkisel ve hayvansal kaynaklı maddeler, güneşin zararlı ışınlarını filtre edici maddeler, değişik enzimler ve nem çekici maddelerden oluşuyor. Ancak bu maddelerin aynı zamanda ilaç etken maddesi olmaları, üretimde sıkı denetimi ve dikkatli kullanımı gerektiriyor.

ALERJİ VE TAHRİŞ

Kozmetiklerin en önemli yan etkileri alerji ve tahriş. Özellikle koku maddeleri ve mikrobiyolojik bozulmaya karşı ürünü korumak amacıyla kullanılan koruyucu maddeler bu yan etkilere neden olabiliyor. Ürünlerin üzerindeki ‘hipoalerjenik’ veya ‘alerji açısından test edilmiştir’ ifadelerinin bu ürünlerin zararsızlığını göstermediğine de dikkat çeken Hekimoğlu, özellikle alerjik yapıdaki kişilerin, ‘Doğal Kozmetikler’ adı altında satılan ürünleri kullanırken dikkatli olmalarını öneriyor.

GÜNEŞTEN UZAK TUTUN

Hekimoğlu, kozmetiklerin güvenli kullanımı için şu önerilerde bulunuyor:

Kozmetik ürünlerini güneş ışınlarından uzakta saklayın.

Kullanılmadığı zamanlarda ürünün kapağını mutlaka kapalı tutun.

Gözünüzde bir enfeksiyon varsa göz kozmetiği kullanmayın.

Kullanım kılavuzunda belirtilmedikçe ürüne su veya çözücü madde eklemeyin.

Renk ve koku değişikliği olan kozmetikleri kullanmayın.

Kozmetik ürünleri ve uygulama araçları kişiye özel olmalı. Birden çok kişinin kullanması, kimi enfeksiyonların bulaşmasına yol açabilir.
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Biz bayanların vazgeçilmezi kozmetikler çok dikkat edilmesi gereken bir durum kaş yapalım derken göz çıkarabiliriz:)
 
Tekerlekli Sandalye
Üst