Merhabalar trendyolun kredi kartını çıkartmak istiyorum kredi kartı çıkartırsam engelli maaşım kesilir mi
bendeki kredi kartlarıda toplamda 8500 tl lik limiti var 2 kredi kartının garanti 1500 tl işbank 7000 tlMerhaba,
Ben de benzer bir durumu kısa süre önce yaşadım. Trendyol üzerinden kredi kartı başvurusu yapmak istedim, çünkü alışverişlerde avantaj sağlıyor ve bazı kampanyalar gerçekten işe yarıyor. Ama benim de aklımda aynı soru vardı. Bu konuda detaylıca araştırma yaptım ve bankayla da görüştüm. Banka bana kredi kartı çıkartmanın tek başına engelli maaşının kesilmesine neden olmadığını söyledi. Çünkü kredi kartı bir gelir değil, bankanın size tanıdığı bir harcama limitidir. Yani maaş bağlanırken dikkate alınan "gelir" sınıfına girmez. Eğer düzenli ve yüksek miktarda harcama yapar, bunu da bankadan gelen ekstrelerde açık şekilde gösterirseniz, bu durum sosyal yardımlarda incelemeye neden olabilir. Özellikle e-Devlet üzerinden ya da SGK denetlemelerinde bu hareketlilik fark edilirse, detaylı bir gelir araştırması yapılabilir.
Ben anında kredi kartı veren bankalar arasından düşük limitli ve hızlı onaylı bir kart tercih ettim. Garanti BBVA ve Akbank gibi bazı bankalar online başvurularda çok hızlı dönüş yapıyor. Hatta Trendyol’un iş birliği yaptığı bankalardan biri de onay sürecini birkaç dakika içinde tamamlıyor. Ben ilk etapta çok çok düşük limitli (10.000 TL gibi) bir limit aldım, daha sonra da artırmadım. Böylece hem kontrol bende kaldı hem de gelir yönünden herhangi bir sıkıntı yaşamadım.