Kuşburnunun Faydaları

güz gülleri

Üye
Üye
Katılım
Ocak 14, 2013
Mesajlar
914
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
KUŞBURNU'NUN FAYDALARI :

kusburnu.jpg

İdrar söktürücü:
Kuşburnu meyvesi, ayrık otu köküyle karıştırılıp balla tatlandırılarak aç karnına birer su bardağı içilmeye devam edilir.

Kan temizleyici: Kuşburnu, ada çayı, böğürtlen yaprağıyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak birer su bardağı içilmeye devam edilir.

Böbrek kumları: Kuşburnu at kuyruğuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak
aç karnına birer su bardağı içilmeye devam edilir.

Yağlı yemek dokunanlara: Yağlı yemek dokunan karaciğer rahatsızları, yemekten bir saat önce kuşburnunu kaynatıp balla tatlandırarak birer su bardağı içmelidir.

Bitkinlik:
Kuşburnu kaynatılıp balla tatlandırılarak birer su bardağı içilmeye devam edilir.

Yorgunluk: Kuşburnu kaynatılıp balla tatlandırılarak birer su bardağı içilmeye devam edilir.

Yanık: Kuşburnu yaprakları ve çiçeği az suda kaynatılıp süzülür, balla krem yapılıp yanıklara sürülür.

Yara: Kuşburnu yaprakları ve çiçek haşlanıp lapa olarak vurulur.

Bere: Kuşburnu yaprakları ve çiçek haşlanıp lapa olarak vurulur.

Grip: Kuşburnunda bol miktarda C vitamini olduğu için, vucudun direncini arttırır. Vucudu soğuktan mütevellid rahatsızlıklara karşı korur. Kaynatılıp balla tatlandırılarak birer su bardağı içilir.

Basur ( hemoroid ): Yemeklerden yarım saat önce bir su bardağı kuş burnu çayı içilir yada marmelatı yenir.
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,524
Tepkime Puanı
196
Puanları
63
Yaş
50
Kuşburnu bizim yörede (Bayburt) bol miktarda yetişir. Yöre insanı bundan 20-30 yıl önce kuşburnu ağacından süpürge yapmak için ağaçları buduyorlarmış. Buda her yıl ağaçların yenilenmesine neden oluyor doğal olarak. Ne yazıkki yörede ki kuşburnu ağaçları 20-30 yıldır budanmadığından çok yaşlandı verim açısından çok düşüklük gösterdi.

En çokta çorbasını severim. Bizim burda "kokoç" adı verilen ve kuşburnunun kaynatılarak marmelet kıvamına getirilmesi sonucu elde edilen kokoç çorbasının enfes bir tadı vardır. :)

kokoc.jpg
Yalnız kuşburnu meyvesini taze olarak tüketirseniz içinde bulunan çekirdeklerindeki tüylümsü şeylere dikkat etmelisiniz. Kazara elinize yüzenize değerse acayip derecede kaşıntı yapıyor. :)
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Kuşburnu

Diyetisyen Burcu Akgün, yaptığı açıklamada, kuşburnu meyvesinde yüksek miktarda C vitamini yanında fenolik bileşikler ve karotenoidler bulunduğunu belirterek, "Gülgiller ailesinden bu küçük kırmızı renkli meyve, limona göre 60 kat daha fazla C vitamini içeriyor" dedi. C vitamininin soğuk algınlığı, nezle, grip ve diğer ateşli hastalıklara karşı vücut direncini ve bağışıklığı artırarak hastalıklara karşı koruduğuna dikkati çeken Akgün, "Sonbahar aylarında her an kapımızı çalabilecek soğuk algınlığına karşı vücut direncimizi artıracak kuşburnunu soframızdan eksik etmemeliyiz. Gün içinde 3-4 bardak kuşburnu çayı tüketerek soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyona karşı önlem alınabilir" diye konuştu.


Akgün, yapılan araştırmalarda kuşburnu meyvesinden hazırlanan prepatların kullanımının eklem romatizmasına iyi geldiğinin kanıtlandığını vurgulayarak, şunları söyledi: "Kuşburnu çekirdeklerinde bulunan gama linoleik asit maddesi cilt için çok faydalı. Bu yağ cilde canlılık kazandırdığı gibi güneş yanıklarında da etkilidir.

İçeriğinde yüzde 10-20 kuşburnu yağı içeren kremlerin cilt çatlakları, egzama, yanık ve yaralar üzerinde etkili olduğu kanıtlanmıştır. Kuşburnu yağı dünya kozmetik sanayinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Ayrıca kuşburnu meyvesinin ve tohumlarının gastrik ülser ve gastrik mukoza iltihaplarını önlediği, şeker hastalığı, ishal ve gut hastalığına iyi geldiği, kanı durdurucu, ağız, diş, baş ve kulak ağrılarını tedavi edici özellikler taşıdığı bilinmektedir." Kuşburnunun meyve suyu, kurutulmuş halinin çay, marmelat ya da pestil hazırlanarak tüketilebileceğini anlatan Akgün, şunları kaydetti: "C vitamini kaybı olmaması için taze olarak veya çayı demlendikten sonra hemen tüketilmelidir.

Marmelat veya diğer işlem görmüş ürünlerde C vitamini kaybı fazladır. C vitamini çabuk bozulan bir vitamin olduğundan kuşburnu sıkıca ağzı kapanmış kaplarda, güneş görmeyecek şekilde muhafaza edilmelidir."
 
Tekerlekli Sandalye
Üst