- Katılım
- Ocak 14, 2013
- Mesajlar
- 914
- Tepkime Puanı
- 0
- Puanları
- 0
KUŞBURNU'NUN FAYDALARI :
İdrar söktürücü: Kuşburnu meyvesi, ayrık otu köküyle karıştırılıp balla tatlandırılarak aç karnına birer su bardağı içilmeye devam edilir.
Kan temizleyici: Kuşburnu, ada çayı, böğürtlen yaprağıyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak birer su bardağı içilmeye devam edilir.
Böbrek kumları: Kuşburnu at kuyruğuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak
aç karnına birer su bardağı içilmeye devam edilir.
Yağlı yemek dokunanlara: Yağlı yemek dokunan karaciğer rahatsızları, yemekten bir saat önce kuşburnunu kaynatıp balla tatlandırarak birer su bardağı içmelidir.
Bitkinlik: Kuşburnu kaynatılıp balla tatlandırılarak birer su bardağı içilmeye devam edilir.
Yorgunluk: Kuşburnu kaynatılıp balla tatlandırılarak birer su bardağı içilmeye devam edilir.
Yanık: Kuşburnu yaprakları ve çiçeği az suda kaynatılıp süzülür, balla krem yapılıp yanıklara sürülür.
Yara: Kuşburnu yaprakları ve çiçek haşlanıp lapa olarak vurulur.
Bere: Kuşburnu yaprakları ve çiçek haşlanıp lapa olarak vurulur.
Grip: Kuşburnunda bol miktarda C vitamini olduğu için, vucudun direncini arttırır. Vucudu soğuktan mütevellid rahatsızlıklara karşı korur. Kaynatılıp balla tatlandırılarak birer su bardağı içilir.
Basur ( hemoroid ): Yemeklerden yarım saat önce bir su bardağı kuş burnu çayı içilir yada marmelatı yenir.
![kusburnu.jpg kusburnu.jpg](https://engelliler.gen.tr/data/attachments/0/529-472dba0fc089873192930af9fb2e6e39.jpg)
İdrar söktürücü: Kuşburnu meyvesi, ayrık otu köküyle karıştırılıp balla tatlandırılarak aç karnına birer su bardağı içilmeye devam edilir.
Kan temizleyici: Kuşburnu, ada çayı, böğürtlen yaprağıyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak birer su bardağı içilmeye devam edilir.
Böbrek kumları: Kuşburnu at kuyruğuyla beraber kaynatılıp balla tatlandırılarak
aç karnına birer su bardağı içilmeye devam edilir.
Yağlı yemek dokunanlara: Yağlı yemek dokunan karaciğer rahatsızları, yemekten bir saat önce kuşburnunu kaynatıp balla tatlandırarak birer su bardağı içmelidir.
Bitkinlik: Kuşburnu kaynatılıp balla tatlandırılarak birer su bardağı içilmeye devam edilir.
Yorgunluk: Kuşburnu kaynatılıp balla tatlandırılarak birer su bardağı içilmeye devam edilir.
Yanık: Kuşburnu yaprakları ve çiçeği az suda kaynatılıp süzülür, balla krem yapılıp yanıklara sürülür.
Yara: Kuşburnu yaprakları ve çiçek haşlanıp lapa olarak vurulur.
Bere: Kuşburnu yaprakları ve çiçek haşlanıp lapa olarak vurulur.
Grip: Kuşburnunda bol miktarda C vitamini olduğu için, vucudun direncini arttırır. Vucudu soğuktan mütevellid rahatsızlıklara karşı korur. Kaynatılıp balla tatlandırılarak birer su bardağı içilir.
Basur ( hemoroid ): Yemeklerden yarım saat önce bir su bardağı kuş burnu çayı içilir yada marmelatı yenir.