Lütfen Duyarlı Olalım..!

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,497
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
Arkadaşlar çokta bi önemi varmı bilmiyorum ama bildiğiniz gibi bu sitenin üye ve ziyaretcilerinin çoğunluğu engellilerden oluşuyor. Engellli dediğimizde sadece fiziksel anlaşılmasın. Ruhsal hastalıklarda, örnekse şizofreni engelli statüsüne giriyor...

Forumda şizofreni hastası bir kaç üye bana "üyelerin kişisel tartışmalarında bir birlerine aşağılamak, itibarsızlaştırmak adına sen şizofrenmisin?" diye hitap ettiğini, bu durumunda kendilerini rahatsız ettiği yönünde özel mesaj yolladı. Açıkcası bu mesajları okurken yüzüm kızardı... Lütfen ama lütfen kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyleri başkaları için yapmayın. Çoğu kişi için gereksiz bir detay gelecek şeyler birilerinin kalbini kırabilir, yaralarına dokunabilir. Başkalarının yaralarını kanatmayın..!
 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Aslında yok ki birbirimizden bir farkımız
Hepimiz önce insanız sadece insan olma duyarlılığında yaklaşmalıyız birbirimize...


Engelli yada engelsiz farkeden bir şey yok ki Sn. Yöneticim bu hatayı maalesef çoğu insan yapıyor sanırım konunun duyarlı olmakla ilgisi var ki aslında şizofrenlerin normal zekanın üstünde bir zekaya sahip oldukları düşünülürse tıpkı otistikler gibi normal akıl sınırlarının üstünde bir IQ ya sahip olabilmeyi kim istemez ki? Bu nedenle bilmeyenlere birde böyle yaklaşmaları ne derece yaralarına merhem olur bilmiyorum ama bardağın dolu tarafından bakıldığında şizofren misin şeklinde bir soru senin algılarına henüz ben ulaşamadım şeklinde de yorumlanabilir.

Herkes okumamış olabilir, yeterince eğitim alamadığı için kendini yetiştirememiş de olabilir ve aslında hayatında hiç okula gidememiş, cahil kalmış da olabilir ki bunda ne utanılacak nede küçümsenecek bir ayıp yoktur. Çünkü hayat şartları ve ülkenin doğu-batı eşitsizliği akla gelince ben bilgi sahibi olamayan hiç kimseyi kınamıyorum, eleştirmiyorum ve buna da hakkım olmadığını biliyorum. Ama sözkonusu üyenin üyeye yapmış olduğu hitap şekli olduğunda işte bunun tamamen insanca yaklaşımla yada olmayan insanca yaklaşımla gerçekleştiğine inanıyorum ve bunda tüm insanlar benim için eşittir yani bunu yapan engelli yada engelsiz hiç farketmiyor ne yazık ki ama bir vatandaşa bile '' sen kör müsün be adam'' şeklinde hitap eden milletvekilleriyle yönetilen bir ülkenin son derece kabaca, argoca, tehdit, küfür, aşağılama içeren ve barışcı olmayan söylemleriyle sloganlar atılan bir ülkede yaşarken ben hala bu kadar temiz, saf, masum ve günahsız insanların ( kötü sözlere darılan, yaralanan, üzülenleri kastediyorum) yaşanan bunca hengamede nasıl olup da değişmediklerini ve hala insan olarak kalabildiklerine de şaşırıyorum ve çok da mutlu oluyorum desem çünkü o sana öm yoluyla şikayetini bildirenler var ya işte onlar hala insan olma sıfatını kaybetmemiş olanlardır.

Hepimiz yaralıyız yeterince arkadaşlar ve bu sitede kimsenin kimseyi daha fazla ne üzmesini ne de kalp kırmasını istemiyorum en azından bunu yaparak asla bir fayda sağlayamayacağınızı anlamanızı istiyorum. Müslüman müslümanın kardeşidir ve ne olursa olsun birbirinizin kırdığı, incittiği her yüreğin bir sahibi vardır sizler kimseyi sahipsiz ve çaresiz sanmayınız.

Arkadaşca , kardeşce uzatacağınız her dostluk eli, insanca hitap şekli bilin ki bir gün size mutlaka artı olarak geri dönecektir.
 

sinandeniz

Üye
Üye
Katılım
May 23, 2010
Mesajlar
890
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
keşke yapılmasa ama türkiye de halkın büyük bir bölümü bilem güncel hayatta da sıklıkla yapılıyor şizofrenmisin sipastikmisin gibilerinden gibilerinden kelimeler kullanıyor insanlar halbuki olmasa yani şizofren sipastik kelimelerini aşşalıyıcı hakaret sınıfında neden kullanıyorlar onuda anlamak na mümkün allah akıl ihsan eylesin o tür insanlara

benim engelimle gır geçenin zihninde çelik çomak oynarım :)
 

cenap

Üye
Üye
Katılım
Eyl 8, 2012
Mesajlar
18
Tepkime Puanı
0
Puanları
1
teşekkürler arkadaşlar herkese sğlık sıhhat dilerim unutmayın bir iyiler birde kötüler var dünyada ayırım ötekileştirme yok bence
 

cenap

Üye
Üye
Katılım
Eyl 8, 2012
Mesajlar
18
Tepkime Puanı
0
Puanları
1
sinan bey helal olsun size en iyi cevabı vermişsiniz bunda n sonra ben artık susacağım.
 

cenap

Üye
Üye
Katılım
Eyl 8, 2012
Mesajlar
18
Tepkime Puanı
0
Puanları
1
hanım kardeşim ben iyiler ve kötüler derken .bana ait bir cümle kullanmadım geçmiş yıllarda yaşamış bir büyük ustanın bilim adamının sözünü kullandım çünkü çok haklı;diyorki insanları arasında ayırım yapanlar genelde aptaldır dünyada insanlar ikiye ayrılır iyiler ve kötüler vardır bu günedeğin ufak tefek şeylerin dışında kimseye zarar vermedim şizofren olmamama rağmen verebilirdim iradem dışı fakat vermem o konuda kendime güvenim sınırsız akıl hastasıyım fakat akılsızca bir davranışta bulunacak derecedede değilim acı sözler işittim acı söz söylemedim işitmeye alışkın söylemeye değilim . zaten kafayıda bu yüzden yedim neyse insanlık iyilik şizolarda kalsın çünkü gidecek yeri yok insanlığın şunu bilsinler şizofrenler toplumun sandığı gibi insanlar değiller bir adımda ŞİZO BABA .ORHAN ÜSKÜNER .
 
Tekerlekli Sandalye
Üst