malulen emekliliğim hk.

Arkadaşlar merhaba; 07.12.2006 ssk girişliyim. 1628 gün ssk, 3117 gün bağkur olmak üzere toplam 4745 prim günüm var. son 3.5 yıl prim ödemem bağkurdan. yüzde 67 bir yıl süreli raporumla (yüzde 40 atipik psikoz, yüzde 35 uyku apnesi, yüzde 10 hiperlipidemi ve yüzde 7 bel fıtığı) sgk'ya başvurdum taa şubatta malulen emeklilik için. ara karar verildi psikiyatriden hastalığım için ilk önce, bakırköy rshh'de heyete felan girdim. sonrasında bi ara karar daha verildi askerlik muaf raporumu istedi sgk. sonrasında karar verildi ve geçtiğimiz cuma günü bağkur malulen emekliliğim sonunda kabul edildi ve 01/09/2026 ya kontrol muayenesi verildi. şimdi bir kaç sorum var...

1) malulen emeklilik ile engelli ve normal emeklilik arasında ne gibi farklar var?
2) kontrol muayenesi günü geldiğinde acaba sadece psikiyatrik hastalığım için mi muayene olcam? çünkü kararda sadece psikiyatrik hastalığımdan malulen verilmiş.
3) bir de bi yerlerde okudum internette, malulen emekli olan kişi yurtdışına çıkarsa emekliliği iptal oluyormuş, böyle bir şey var mı?
4) bir yıl süreli yüzde 67 raporum ocakta bitiyor, malulen emekli olduğum için istanbulkart, operatör indirimi vb. için yeniden rapor almam şart mı yoksa malulen emekliliğimin ibrazı yetiyor mu?
5) malulen emekli olarak ne kadar maaş alırım?

cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Ben babamdan yetim maaşı için kasım 9 da basvuru yaptim emekli günlük ödemelerinde 9400 tl bankaya gönderildi yazıyor bu para benim alacağım maas mi yoksa farklı biseymi bilenler varsa yardimci olursa sevinirim

Geri