Malulen Emeklilik Hakkında bir olay

Merhaba Değerli Arkadaşlar,

Benim babam 60 yaşında, Çiftci Bağkurlusu Toplam 2050 gün primi var (askerlik vb yatırdık) Babamın bağlı olduğu bağkur yani sgk Yozgat ilinin Sorgun ilçesinin bağkur müdürlüğüdür.

Biz yaklaşık bir ay önce sorgun bağkura gidip malulen emekli olmak için ne yapmamız gerektiğini sorduk, sorgun bağkur babamı yozgat bağkura yönlendirdi. Yozgat bağkur ise babamı yozgat devlet hastanesine sevk yaptı yozgat devlet hastanesi babama %32 bir rapor verdi. Bu malulen emekli olmak için istenilen raporu verirken babamı hiç bir doktor tetkik istemeden kendilerine göre %32 bir rapor verdiler (aşağıda hastalıklarını ve hastanede yattığını gösterir tedavi kağıtlarını felan vermemize rağmen).

Babamın rahatsızlığı nelerdir diye soracak olursanız;

Babam yaklaşık 30senedir Ankara Hacettepe Hastanesinde (Sıhhıye) Pisikiyatri Bölümünde tedavi görmektedir ve şuan halen pisikiyatri ilaçları kullanmaktadır. Diğer bir hastalığı ise yine aynı hastane son bir sene içinde Dermotoloji bölümünde yaklaşık 7 ay hastanede yattı rahatsızlığı ise sol kasıkta sürekli iltihap akıyordu ilaç tedavisi felan yaptılar fakat düzelmedi. 8 veya 9. aya gelince babamı Genel cerrahi servisine yatırdılar ve kalın bağırsağının yarısını aldılar ameliyat oldu. Diğer bir hastalığı ise Ankara Eğitim ve Araştırma hastanesinde yaklaşık 20 sene önce bacağından ameliyat oldu bacağında diz kapağının iç kısmından iltihap akıyordu (bağırsakta oldğu gibi ona benzer)ameliyat ettiler düzeldi fakat o günün şartlarında hastanede bacağı yeterli tedavi edilemediği için bacağı şuan sakat kaldı yani sağ bacak hiç bükülmüyor. Şuan çalışamıyor durumda.


Malulen emeklilik için minimum %65 bir rapor olması gerekiyormuş biz yozgat devlet hastanesine tekrar itirazda bulunmadık bize bilgi olarak eğer itirazda bulunur iseniz bu rapora itiraz etseniz bile bu rapordan daha fazla vermezler denildi. benim babam ayak ameliyatı dışında bütün tedavilerini hacettepe hastanesinde olmaktadır ve devam etmektedir. Hacettepe hastanesine başvurduk durumu anlattık sadece bahsettiğim genel cerrahi ve pisikiyatir %90 verdiler ve bu raporun ortalaması %70 olarak verdiler. Hacettepe devlet hastanesi olmadığından bağkur babamı sadece devlet hastanelerine sevk ediyor tabi babamda sadece hacettepede sürekli tedavilerini yaptırdığı için devlet hastanelerinde yozgatta olduğu gibi düşük alıyoruz.

Bizim bu durumda ne yapmamız gerekir?
böyle bir karmaşa içindeyiz.
Bu rapor hacettepe hastanesinden verilemez mi? devlet hastanesi değil ama türkiyede en iyi hastane diye bilirim.
Biz tekrar yozgat bağkura gitmeden Ankara numune hastanesine sevk felan yaptırmadan numune hastanesine malulen emeklilik raporu için başvuruda buluna bilirmiyiz.
Numune hastanesi veya diğer devlet hastanesinde kurula girdiğimizde heyet doktorlar babam dan tetkik isterlermi hacettepeden aldığı raporun ve hacettede ne kadar nasıl tedaviler gördüğünü gösteren evraklarıda versek numune veya ankara hastanesi sağlık kurulu bunları dikkate alırmı?
Yada hacettepenin verdiği raporun aynısını görürülerde ve ikna olurlar ise onlarda önce %90 Sonra %70 ortalaması ile rapor verirlermi?

ÇOK karşık bir durum saygılarımla bize yol gösterin lütfen...
 
Merhaba metto ben bu sitede yönetici değilim fakat benimde babam malül ve emekli olduk yeni 4 yıl uğraştık ve meyvesini yeni aldık şimdi önce emekli olması için babanın %60 rapor alması gerekiyor. Ayrıca minimum 1800 iş günü prim ödeme olması gerek buna ilaveten aldığın raporun bir üniversite tıp fakültesi veya eğitim ve araştırma hastanesi olmalı,şimdi ben sana tıp fakültesi öneririm çünkü eğitim ve araştırma hastaneleri ve devlet hastaneleri tetkik falan yapmadan bi rapor oluşturuyorlar doğru.. eğer bir tıp fakültesine gidersen onlar tetkikleri yaparlar.bu olayları başımdan geçtiği için biliyorm tek fark benm babam felçli ve ssk lıydı.
 
aslında maviş'in dediği de doğru; bir işe başlarken sağlam olması gerektiği de unutmayın. bunun belgelemesi gerekiyor, daha önce hiç bir başvuru yapılmamışsa maviş'in dediği yoldan ilerlenir. Tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak rapor esastır.

Babanızın vasi tayini olması ve bu işlemlere uğraşacak bir vasisi gerekiyor. bundan sonrasını vasi takip edecek. Malül emekli olur yada olmaz demiyorum ancak verilen rapor oranı düşük ise evvela il sağlık müdürlüğüne dilekçe ile itiraz etmeniz gerekiyor. İl sağlık müdürlüğü sizi hakem hastaneye yönlendirecek oradan tekrar sil baştan tetkik edilecek. Rapor verilecek bu rapor kesindir. olurda yine düşük çıkarsa siz de mahkemeye başvuracaksınız.

Önerim şu: hacettepeden alınan dosyaların önemli kısımların birer fotokopilerini dilekçeye ekleyip itiraz edin. mahkemeye kadar itiraz edin.
 
Değerli Maviş 16 ve İsen Buga verdiğiniz bilgiler için öncelikle sağolun

Babamın 2050 gün bağkur himeti var.

soruma gelince babam yozgat devlet hastanesinden %32 rapor aldı biz bu rapora bilerek itiraz etmedik yukarda da bundan bahsettim nedeni babanız itiraz eder ise bu rapora tekrar kurula girer fakat bu rapordan daha yüksek alamaz denildi bu yüzden. Gerçekten böyle bir şey ola bilirmi?

diğer öğrenmek istediğim babam yozgat devlet hastanesinden almış olduğu rapora itirazda bulunmadan il sağlık müdürlüğüne giderek sadece sevkimizi ankara numune hastanesine isteye bilirmiyiz? kaç kez butür rapor alma şansımız var genel anlamda malulen emeklilik için kaç kez rapor alma hakkımız bulunmaktadır? rapor almada bir sınır var mı? benim babamın bağkur çiftci kayıtları yozgat sorgun ilçesinin bağkura kayıtlı biz sorguna gitmeden ve sevk almadan burda bulunan numuneye veya Ankara hastanesine gide bilirmiyiz yeterli raporu alırsak bu durumda sevksiz gittiğimiz için sorgun bağkur sgk aldığımız raporu kabul edermi?
 
merhaba maviş 16

Senin söylediğine göre babamın şuan bir üniversite hastanesi olan hacettepe üniversitesi tıp fakültesi hastanesi var şuan doktorlar buna %90 rapor verdiler daha sonra onu bir kaç doktor veya kurul birleşip asıl rapor çıkmadan %70' düşürdüler bağkur bu raporu kabul etmediğini söylüyor çünkü devlet hastanesi değl diyor senin söylediğine göre kabul etmesi gerekmez mi?
 
merhaba İsen Buga
ilk öncelikle bir sorum olacak malülük için bir rapor aldık yozgat devlet hastanesinden bu rapora itiraz etme süremiz nedir var mı böyle bir süre yoksa bir buçuk ay sonrada rapora itiraz ede bilirmiyiz çünkü yozgattan raporu alalık %32'lik bir bucuk aya yaklaşmak üzere.
 
1 ay içinde itiraz hakkınız var. Rapor aldıktan sonra itiraz etmezseniz 1 yıl bekleme süreniz var, tekrardan rapor vermezler
 
Tekrar Aynı hastaneden alınmak istenirse mi 1 yıl beklemek zorundayız. bu bilgi başka bir hastaneden alınmak istediğinde geçerlimidir?
 
Geçmiş olsun..

Merhaba metto öncelilikle geçmiş olsun bnde bişiler eklemek isterm önecelilkle siz heyete giriğinizmi nir buçuk ay oldu yoksa raporu aldıgınızmı ki eger bu rapora itiraz edecekseniz bu konudaitirazlar il sağlık müdürlüğünden yapılıyor orda mevcut olan listede eger babanızın tedavi görüğü hastane hakem hastane olarak belirlenmiş ise sorunsuz sanrım sevkniz yapılır amma eger orası hakem hastane değilse bir ihtimal Ankara numune eğitim araştırmayı taleb edeblirisiniz ve ordakş doktolrar eminim size yardımcı olucaktır kaldıki eğer branş doktorları ile görüşürken durumu anlatmaya çalşırsanız muhtemeln hastanen (hacettepeden) aldgınız raporlar ile yatmış oldugu servislerdeki ilgili epikriz raporlarına ulaşarak bunları ilgili birimlerde görüşürken değerlendirilmesni taleb edersniz sanırım ki sorununuza yardımcı olur ama bilmelsnizki artık eheyet raporları kara kaplı defterler ile net olarak belirtilmiştir yani doktorların size verdikleri oranlar o defter yada kitapcıkda belritilmiştir bu yüzden sıkıntı mevcuttur eger doktorlar patolojik olarak tespit edilmiş belgelere ulaşablirse yardımcı olmaya çalşıyorlar ama bu sorumlukları artık kaldırıldı yani eger kitaba uymuyor ise ölüye ölü bile dyemyorlar maalsef o yzüden her ne kadar sistemde hata var isede onları aşmak için elmizden geleni yapmalıyızki ben kendi adıma 2006 sendsnde geciridğim iş kazasından sonra bunalrla uğrşmak zorunda kaldım allah yardımcınız olsun kolay değil umrım en kısa zamanda sonuç alırsınız elmzden gelen ve bildiklermizi paylaşmamız gerekrse elmizden geldiğince yardımcı olmak boynumuzun borcudur bizler hakkımızı öğerenerek almak zorundyız yoksa sistem sizin bu hakkınız var demyor o yüzden herkes hakkını lamka için uğraşmak zorunda herkese yeniden kolay gelsin selamlar....Bu arada söylemyi unuttum siz her ne yaprsanız yazılı oalrak yapın ve ilgilerin şifai olrak verdikleri bilgileri belgeleyinki size çok yardımı olur emin olun selamlarlar
 
Geri
Üst