Mamak'ta İkinci Engelliler İş Okulu Eğitim Vermeye Başladı

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Ankara'nın Mamak ilçesi Başak Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Eğitilebilir Zihinsel Engelliler Okulu Özkent Akbilek İş Okulu eğitim hayatına başladı.

Ankara'nın Mamak ilçesi Başak Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Eğitilebilir Zihinsel Engelliler Okulu Özkent Akbilek İş Okulu eğitim hayatına başladı. İş okulunun tadilatı hayırsever Özkent Akbilek ve Mamak Belediyesi işbirliği ile tamamlandı.

İki ana binadan oluşan Özkent İş Okulu'nda, eğitim için ayrılan bina ile beraber engelli eğitilebilir gençlere yetenek ve beceri kazandırmaya yönelik atölyelerin var olduğu uygulama binas, Mamak ve çevre ilçelerde yaşayan engelli insanlara imkanlar sunuyor. Okulun tadilatının tamamlanmasının ardından okulu ziyaret eden Emekli Mühendis Özkent Akbilek ve Mamak Dayanışma Merkezi Koordinatörü Zeliha Akgül okulun yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Özkent Akbilek İş Okulu Müdürü Ümit Ramazan Konanç, okulun tadilat süresince kendilerine destek veren Mamak Belediye Başkanı'nın eşi Zeliha Akgül'e teşekkür etti. Konanç, okulu gezen Zeliha Akgül'e okulun yapım ve tadilat sürecini anlattı.

İş Okulu'nda 16–21 yaş arası öğrencilere eğitim veriliyor. Okulda 8 sınıf, 5 atölye, çok amaçlı salon ve yemekhane bulunuyor. Mamak Belediyesi'nce ağaçlandırma, boya ve badana işleri yapılan okul da öğrenciler Türkçe, matematik, sosyal hayat dersleri işliyor. 15 öğretmenin görev aldığı ve 10'ar kişilik sınıflarda eğitim gören öğrenciler atölyelerde trikotaj, ağaç işleri, gıda, el sanatları ve resim eğitimi de alıyor. Öğrencilerin el becerilerini geliştirme adına kurulan atölyelerde yemek yapmadan çamaşır, bulaşık yıkamaya, boyamadan takı tasarımına ve süslemelere dair her şeyi öğrenebiliyor.
Cihan Haber Ajansı
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Özel Eğitim İş Eğitimi Okulu Açılıyor

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, engellilere yönelik yapılan Özel Eğitim İş Eğitimi Okulu'nun durumu hakkında basına açıklamalarda bulundu.

Engelli öğrencilerin eğitimlerinin en güzel şekilde yapılması için çalıştıklarını belirten Milli Eğitim Müdürü Hansu: "Özel Eğitim İş Eğitimi Okulu 2012'inin eğitim öğretim yılı başında hizmete girecek, okul bitene kadar düzenleyeceğimiz prefabrik yapıda öğrencilerimize eğitim vereceğiz" dedi.

Özel eğitime önem verdiklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Hansu: "Bizim özel eğitim konusunda çok büyük çalışmalarımız var. İlk etapta 2007 yılına kadar getirdiğimiz bir projemiz vardı, bu projemiz AB tarafından yapılacaktı. Ancak Özel Eğitim İş Eğitimi Okulu, 2007'de AB tarafından ödenek yetersizliği nedeniyle iptal edildi. 2007'den bu yana uğraşıyoruz, bütün iş ve işlemlerini bitirdik. Aslında 2011'in yılbaşında ihalesi yapılacaktı ama yaşanan aksilikler nedeniyle kaldı. TOKİ tarafından ihalesi ilerleyen günlerde yapılacak. Solhan'da yapılacak METEM ile aynı gruptur. Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu bahçesinde yeri hazır, ihalenin yapılmasını bekliyoruz. Çok güzel bir okulumuz olacak. Özel Eğitim İş Eğitimi Okulu yapılana kadar Sağlık Meslek Lisesi'nin prefabriklerini engelli öğrencilerimizin eğitimine uygun bir şekilde dizayn ederek, yavrularımıza bu prefabriklerde eğitim vermeyi düşünüyoruz. Bunla ilgili temaslarımız sonrasında 90 bin TL'lik bir ödenek çıktı ve bugün (dün) ihalesi yapıldı. En kısa sürede gerekli dizaynlar yapılarak, Otistik Çocuklar Merkezi olarak hizmete sunacağız. İhalenin sonuçlanmasıyla 10 gün içerisinde lüks bir şekilde hizmete girecek. Burada eğitim görecek öğrencilerimiz de hazır. Özel Eğitim İş Eğitimi Okulu'nun ihale süreci devam ediyor. Bingöl'de engellilere yönelik iki okulumuz olacak" dedi.

"ÇOK KLİNİK VAKA OLANLARA ÖĞRETMEN YOLLUYORUZ"
Özel Eğitim İş Eğitimi Okulu'nun 2012'ye yetiştirileceğini vurgulayan Hansu: "Bu öğrencilerimiz şuanda Rehberlik Araştırma Merkezi'nde (RAM) gerekli eğitimlerini görüyorlar. Evde eğitim görmesi gereken çocuklara öğretmen gönderiyoruz. Merkezde 8 okul bünyesinde özel eğitim sınıflarımız vardır, bu sınıflara uygun olan çocuklar bu sınıflara gidiyorlar. Çok klinik vaka olanlara öğretmen yolluyoruz. Bu merkez açıldıktan sonra, orada teknik eğitim yapılacak. Bunların eğitimleri engel durumlarına göre yapılacak. Bazen bir öğretmen 10 öğrenciyle ilgilenirken bazen de 1 öğrenciyle ilgilenir. Durum tamamen öğrencinin engel oranıyla alakalı. Öğrencileri taşımasını şuan biz yapıyoruz, okulumuz açıldığında da biz öğrencileri evden alıp okula bırakacağız ders bitimiyle birlikte bu öğrenciler okuldan alınarak eve bırakılacaktır. Engelli öğrencilerimizin velileriyle görüşmeler yapıyoruz, veli ve öğrenci birlikte eğitiliyor. Öğrencilerin annesi babası rehabilite ediliyor. Bu zor bir durumdur, sadece öğretmenin veya sadece velinin yapabileceği bir durum değildir. Öğretmenler öğrencinin hareket tarzını belirler, aile evde devam ettirir. Bu okullarla öğrencilerimizin daha iyi eğitim almalarını sağlayacağız, engelli öğrencilerimiz için daha güzel olacak" şeklinde konuştu.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst