Mediamarkt işe giremiyorum

Bir hafta önce İŞKUR aracılığıyla MediaMarkt'tan iş teklifi aldım ve şube müdürüyle görüştüm. İki gün önce teklifin kabul edildiğini ve engelli raporumu (%40 engelli, 2. derece kısmi bağımlı (Asperger sendromu)) talep ettiklerini bildirdiler. Bugün iletişime geçtiğimde ise işyeri hekiminin onay vermediği ve bununla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığı söylendi. Bu durumda bir açıklama yapılması gerekmez mi?

Bir hafta önce İŞKUR aracılığıyla MediaMarkt'tan iş teklifi aldım ve şube müdürüyle görüştüm. İki gün önce teklifin kabul edildiğini ve engelli raporumu (%40 engelli, 2. derece kısmi bağımlı (Asperger sendromu)) talep ettiklerini bildirdiler. Bugün iletişime geçtiğimde ise işyeri hekiminin onay vermediği ve bununla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığı söylendi. Bu durumda bir açıklama yapılması gerekmez mi?
Selam,

Sahip olduğunuz hastalık hakkında -benim de- bugüne kadar bir bilgim yoktu.
Google Asper Sendromu yazınca çıkan açıklamayı -siz zaten biliyor olsanız bile- aşağıya yapıştırıyorum.
(Bu arada ben de şizofreni hastasıyım 20+ yıldır.)

''İsmini Hans Asperger'den alan, otizm spektrum bozukluğunun bir çeşidi olan asperger sendromu, sosyalleşebilme ve etkili iletişim kurabilme yeteneklerini sınırlayan gelişimsel bir bozukluktur. Bu sendroma sahip olan kişiler dar ilgi alanlarına sahip olup, katı rutinler ve sıklıkla tekrarlayan davranışlar sergilerler.''

Başvurduğunuz İŞ:
Perakende sektöründe hizmet veren, etkili iletişim becerileri gereken, esnek çalışma saatleri ve yerine göre çalışanların çoklu görevler yerine getirdikleri, yer yer stresli bir oratama da sahip bir yer.

İşyeri hekimi rahatsızlızğınızdan dolayı sizin bu işe uygun olmayacağınızı düşünmüş olacak ki sizi uygun bulmamıştır bence.

Bir işe ihtiyacınız varsa başka alternatifleri denemelisiniz bence.

Bol şanslar.

Selam,

Sahip olduğunuz hastalık hakkında -benim de- bugüne kadar bir bilgim yoktu.
Google Asper Sendromu yazınca çıkan açıklamayı -siz zaten biliyor olsanız bile- aşağıya yapıştırıyorum.
(Bu arada ben de şizofreni hastasıyım 20+ yıldır.)

''İsmini Hans Asperger'den alan, otizm spektrum bozukluğunun bir çeşidi olan asperger sendromu, sosyalleşebilme ve etkili iletişim kurabilme yeteneklerini sınırlayan gelişimsel bir bozukluktur. Bu sendroma sahip olan kişiler dar ilgi alanlarına sahip olup, katı rutinler ve sıklıkla tekrarlayan davranışlar sergilerler.''

Başvurduğunuz İŞ:
Perakende sektöründe hizmet veren, etkili iletişim becerileri gereken, esnek çalışma saatleri ve yerine göre çalışanların çoklu görevler yerine getirdikleri, yer yer stresli bir oratama da sahip bir yer.

İşyeri hekimi rahatsızlızğınızdan dolayı sizin bu işe uygun olmayacağınızı düşünmüş olacak ki sizi uygun bulmamıştır bence.

Bir işe ihtiyacınız varsa başka alternatifleri denemelisiniz bence.

Bol şanslar.
Yanıtınız için teşekkür ederim, haklı olabilirsiniz MediaMarkt gibi dev bir firmanın işyeri hekimi bunu düşünmüş olabilir. Fakat sorun şu ki bir açıklama yapmadan onay vermemeleri kötü olmuş. Şizofreni hastalığınız içinde geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Açıklama yapsalar; atıyorum sadece benim yukarda yazdıklarımı yazsalar bile; sizin mahkemeye gidip engellilere ayrımcılık yapılıyor diye dava açma hakkınız doğardı. Bizler toplum tarafından damgalanmış olmakla kalmıyoruz aynı zamanda bu tarz işletmeler de bize karşı ayrımcılık yapıyorlar malesef. Toplum nazarında, aramzıdaki terk fark belki de şizofreninin asperger sendromundan daha fazla bilindiği için daha fazla damgalanmış olması.
Kamuda şansınızı deneyebilirsiniz; veya yaşınız elveriyorsa bir başka alanda kurs/eğitim alıp, bir mesleği öğrenip bireysel olarak çalışabilirsiniz belki.
Ki işkurun bu tarz sertifikalı meslek eğitimleri oluyor, hatta eğitim aldığınız süre boyunca bir miktar yevmiye de ödeniyordu. (iş kurmanız için Hibe falan da veriliyor bazı durumlarda)

Geri