Memura yapılan zamla üçün birini almak!

DÜŞ GEZGİNİ

Üye
Üye
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
240
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Geçenlerde memurlara yapılan zam oranlarını TV'de izlerken beni bi gülme krizi aldı. Durduk yere gülmedim tabi. Sebebi, memura yapılan zam açıklanırken haberi sunan spiker, "üçün biri kademesindeki memur" bilmem kaç TL zam aldı dediğinde ki yapılan zam türkiye şartları düşünüldüğünde sembolik rakamıdı. Zammın miktarını unuttum ama çok çok düşük bir orandı.
İşte o an hah memurlar yine "3'ün 1'ini" aldı diyerek gülme krizine girdim. :)
Üçün biri argoda kullanılan çok terbiyesiz bir deyimdir. :) B.K.Z Nere çeksen oraya giden Türkçe'de eminimki üçün biri kademesindeki memurlarla sırf bu yüzden çok dalga geçiliyordur.
Ne diyelim belki devleti alide etkili yerde olanlar argoda kullanılan bu tatsız deyim nedeniyle memur kademelerini yeniden revize ederler.
 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
:) Arkadaşlar bence hiç bir zam bizim bankanın % 3 lük zammı kadar yüksek olamaz düşünün yılda sadece bir kerecik o da % 3 nasıl ama ? şaka gibi :) yok ben istemiyorum kalsın diyorum ama yok onlar ille de almalısın bu senin hakkın diye diretiyorlar...inşallah bir gün hakkımı birikmişiyle, faiziyle, gecikmişliğiyle toptan alacağım ama daha o zaman gelmedi şimdilik takılıyorum işte :)
 

gececi01

Üye
Üye
Katılım
Nis 9, 2012
Mesajlar
492
Tepkime Puanı
75
Puanları
28
henüz şimdi büyük şehir belediyesi memuru dayımın oğlu ile görüştüm 15 memur oturuyor klimalar çalışıyor gazete ve internet sınırsız çaydanlık kaynamaktan su kalmamış geğirmeler esnemeler burun karıştırmalar ikramiyeler geç yattığı için devlete küfür ve hakaretler bunlar çalışmadan 4000 tl maaş alat elit kişiler 1 imza karşılığındada ıpone5 hediyeleride cabası kusura kalmayın ama memura 3 çün 1 ri bile çok şükür edin oturun lütfen
 
Tekerlekli Sandalye
Üst