Menstural kan bankası (kök hücre)

  • Konuyu başlatan Fırtına
  • Başlangıç tarihi
F

Fırtına

Guest
Kök hücre tedavisi sonucu elde edilen başarıların ardından 'Kordon Kanı Bankası' trendi gün geçtikçe artmaya başladı. 'Sperm Bankası', tartışmalara yol açsa da oldukça talep görüyor.

Bugünlerde gündeme giren yeni bir banka daha var; 'Menstural Kan Bankası'

İlk bakışta mide bulandırıcı gibi geliyor olabilir. Ama menstural kanda bulunan kök hücrelerin felç, alzheimer gibi hastalıkların tedavisinde önemli rol oynadığı düşünülüyor uzmanlar tarafından… Gney Florida Üniversitesi ile üç ayrı bağımsız araştırma laboratuvarının (Saneron CCEL Therapeutics, Cryo Cell Int. Florida ve Cell Praxis BioRio Brazil) yaptığı çalışmalarda; bu kanda bulunan ve immunolojik olarak olgunlaşmamış hücrelerin, yapılan nakillerde diğer hücrelerin hayatta kalmalarına katkı sağladıkları saptanmış. Yapılan başka bir incelemede ise felçli bir fare üzerinde yine bu kandan elde edilen hücreler sayesinde kayda değer iyileşmeler olduğu gözlenmiş.

Tıpkı kordon kanında olduğu gibi, menstural kanın da bulunması hiç zor değil. Ama bunun hijyenik olarak toplanıp muhafaza edilmesi konusu kafaları karıştırıyor. Time.com yazarı Bonnie Rochmann, konuyla ilgili olarak Cryo-Cell laboratuvarından Julie Allickson ile konunun detaylarını konuşmuş.

İşlem şu şekilde gerçekleştiriliyormuş; donöre, mensturasyonun en yoğun olduğu gün, medikal silikondan üretilmiş ve işlevi tampona benzeye bir kap kullandırılıyor. 3 saat sonunda bu kap yaklaşık 20ml kan ihtiva eder hale gelince yine Cryo-Cell tarafından temin edilen kite aktarılarak laboratuvara gönderiliyor. Kanın işlenip dondurularak saklanacak hale getirilmesi işleminin ücreti 499$.. Yıllık muhafaza bedeli olarak da 99$ ödemek gerekiyor.

Kadın vücudunun ihtiyaç duymayarak attığı bu kanın sizin vücudunuza yerleştirilmesi fikri pek de şirin değil… Ama nihayetinde hayatınızın kurtulacağını düşününce, buna razı gelmemek olmaz sanırım...


medimagazin
 
Tekerlekli Sandalye
Üst