Metabolik cerrahi ameliyatları ile tip 2 diyabetten kurtulmak mümkün.?

  • Konuyu başlatan Fırtına
  • Başlangıç tarihi
F

Fırtına

Guest
medya.php



Doç. Dr. Alper Çelik: Metabolik cerrahi ameliyatları ile tip 2 diyabet, kilo fazlalığı, kolesterol ve tansiyon yüksekliğinden kurtulmak mümkün.?

Taksim Alman Hastanesi’nden Genel Cerrah Doç. Dr. Alper Çelik, tip 2 diyabet, kilo fazlalığı, kolesterol ve tansiyon yüksekliğinden “metabolik cerrahi” adı verilen tek bir ameliyat ile kurtulmanın mümkün olabildiğini söyledi. Çelik, 4 yıldan bu yana çoğu tip 2 diyabet hastası olmak üzere 88 ameliyat yaptığını ve hastalarda büyük bir oranda iyileşme gösterdiğini belirterek “Şeker hastaları bu ameliyatlardan sonra yüzde 75 ila yüzde 98’inde insülin veya şeker hapı kullanılmasına gerek kalmıyor. Kan şekeri düzeyleri ilaçsız olarak normal veya normale yakın seyrediyor” dedi.

Doç. Dr. Alper Çelik, 2007 yılından bu yana bu ameliyatları gerçekleştirdiğini, bu ameliyatların yalnızca tip 2 diyabet hastalarına yapıldığını anımsatarak “Bütün diyabet hastalarının yaklaşık yüzde 90-95’i tip 2 diyabetliler oluşturuyor. Metabolik cerrahi ameliyatı olabilmesi için hastanın vücudunda az da olsa insülin üretimi olabilmelidir. Tip 1 diyabetlilerde insülin hiç olmadığı için bu yöntem kullanılmaz. Ameliyat sonrasında tip 2 hastalarında büyük oranda iyileşmeler elde ediliyor” dedi.

Doç Dr. Çelik, ameliyat ettiği bir hastanın günde tek doz insülin, 3 hastanın ise yalnız şeker hapı kullandığını, diğer hastaların da insülin tedavisine ihtiyaç duymadan, kan şeker düzeylerinin normal ya da normale yakın seyrettiğini anlattı.

Söz konusu ameliyatların dünyada 35 yıla yakın zamandır yapıldığını, Japonya, İtalya, Brezilya, Hindistan ve ABD’de birkaç merkezde sık olarak yapıldığını kaydeden Çelik, “Ameliyat ile hastanın kan değerlerine ve uygulanan yöntemin zamanlamasına göre hastaların yüzde 75 ila yüzde 98’inde, 8 ila 30 yıl süre boyunca kan şekerini herhangi bir ilaç kullanmaksızın normal seviyelerde tutmak mümkün. Enfeksiyon kapılması, stres, anksiyetiye, astım gibi kronik hastalığın alevlenmesi gibi bazı dönemlerde hastaların kan şekerinde dalgalanmalar olabilir” diye konuştu.

Metabolik cerrahi ameliyatlarında ince barsakta bir yer değiştirme işlemi gerçekleştirdiklerini anımsatan Çelik, söz konusu yöntemin çeşitli bilimsel tıp dergilerinde de yayımlandığını kaydederek, özetle şunları söyledi;

“Ancak bu yer değiştirme işlemi birbirinden farklı 10-12 teknik yöntemle yapılmaktadır. 18 yaş üzeri ve 65 yaş altına yapılabilen bu ameliyatlarda herhangi bir sindirim sistemi ameliyatı kadar risk bulunmaktadır. Bu ameliyat tekniği çok fazla bilinnmediği için ülkemizde de çok fazla yapılmıyor. Hipertansiyon hastalarında tedavide önemli olan hastanın kaç yıllık tansiyon hastası olduğudur. 10 yıldan daha kısa süre tansiyon hastaları olan bireylerde bu ameliyat sonrası tansiyon yüzde 75-80 oranında düzelir.

Kolesterolde ise ameliyat sonrası düzelmeler olur. Bu ameliyatların ardından vitamin takviyesi alınması gerekebiliyor. Şeker hastalığının bu kadar hızlı artışını önlemenin yolu cerrahiden ziyade, gıda teknolojisine ve yeni gıda ürünlerine bakanlıkça müdahale edilmesi, süper rafine gıdaların genç erişkinler tarafından tüketilmesinin kısıtlanmasını, toplumsal bilinçlenme sağlanması, yaşam standartlarının değiştirilmesi, spor bilincinin oluşturulması, kilo kontrolü ile mümkündür.”

Çelik, yarın Japonya’dan İstanbul’a gelecek olan Dr. Kazunori Kasama ile birlikte Türkiye’de şeker hastalığını ameliyatla tedavi edecek ve ameliyata ilişkin tüm detayları düzenleyecekleri basın toplantısı ile kamuoyuna açıklayacak.
 
F

Fırtına

Guest
Şeker hastalığı bir neşter darbesiyle tedavi edildi

Tip 2 diyabete metabolik cerrahi çözüm oldu. Türkiye’de ilk kez Alman Hastanesi’nden Doç. Dr. Alper Çelik’in yaptığı ameliyatla son 4 yılda hayatı insüline bağlı 89 şeker hastası sağlığına kavuştu.

ALMAN Hastanesi’nden genel cerrah Doç. Dr. Alper Çelik Türkiye’de ilk defa şeker hastalığını ameliyatla tedavi etti. Japonya’dan gelen Dr. Kazunori Kasama ile birlikte Tip 2 diyabet hastalığına çözüm olan ‘metabolik cerrahi’yi anlatan Doç. Dr. Alper Çelik, ameliyatın kilo sorunu, kolesterol, yüksek tansiyon, karaciğer yağlanması, kemik hastalıklarıyla uyku apnesine de son verdiğini açıkladı. 2007’den bu yana 89 hastayı bu yöntemle tedavi eden Doç. Dr. Çelik, hastalardan sadece birinin günde tek doz insülin kullanmaya devam ettiğini, diğerlerinin insüline veda ettiğini söyleyerek “Ameliyattan sonra diyabete bağlı organ hasarlarıyla hayatı aksatan diğer koşullar da ortadan kalkıyor” dedi.

‘Artık ne ilaç ne de insülin kullanıyorum’

Ameliyatı temel olarak ince bağırsakta bir yer değiştirme işlemi olarak açıklayan Dr. Kazunori Kasama, “Operasyon birbirinden farklı 10-12 teknik yöntemle yapılıyor. Komplikasyon oranı da yüzde 10’un altında. Ameliyattan 1 hafta sonra hastadaki kan şekeri normal düzeylere iniyor” dedi. Konferansta geçen yıl ameliyatla sağlığına kavuşan 20 yıllık şeker hastası Mecit Tok da konuştu. Ameliyattan önce şekerinin 400’lerde seyrettiğini günde 20 hap ve bin ünite insülin kullandığını söyleyen Tok, “Bir yıldır ne ilaç ne de insülin kullanıyorum. Tansiyonum da normale döndü” açıklamasını yaptı.
 

Parmaksız

Üye
Üye
Katılım
Tem 20, 2011
Mesajlar
20
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
şeker hastalığının ameliyatla kesin düzelmesi müthiş bir gelişme. Tanıdığım bir çok diabet hastası var avuç avuç ilaç kullanandan kendine insülin iğnesi kullan tanıdıklar.
Umarım hepsi bu ameliyatla şifa bulur.
 
F

Fırtına

Guest
metabolik cerrahi ameliyatları ile şeker hastalığı + kilo fazlalığı, kolesterol ve tansiyon yüksekliğinden kurtulmak...da mümkün imiş.?! bu rahatsızlıklar insan sağlığı için çok ciddi ve çok sık rastlanan rahatsızlıklar... bu rahatsızlıklardan metabolik cerrahi ameliyatları ile şifa bulmak çok güzel bir haber... tüm hastalarımıza şifa diliyorum.
 
F

Fırtına

Guest
Şeker hastalığına ameliyatlı tedavi!

Beyoğlu’nda özel bir hastanede şeker hastası bir kadın, Metabolik Cerrahi yöntemi ile ameliyat edildi.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alper Çelik ve Japonya’dan İstanbul’a gelen Dr. Kazunori Kasama’nın birlikte yaptığı ameliyat başarılı geçti. Türkiye’ye geldiği sırada kimsenin kendisine inanmadığını anlatan Doç. Dr. Çelik, toplum nezdinde şeker hastalarının ameliyat edilemeyeceği ön yargısını yıkmak istediklerini dile getirdi.

Tip 2 Diyabet hastalığına çözüm olarak gösterilen ameliyat, Taksim Alman Hastanesi’nde gerçekleşti. 45 yaşındaki Sevgi Çakır isimli kadın hastaya uygulanan ameliyat başarılı geçti. Bu yöntemin Türkiye için yeni bir tedavi yöntemi olma özelliğine sahip olduğu belirtiliyor. Metabolik Cerrahi adı verilen ameliyat ile diyabetin yanı sıra kilo fazlalığı, kolesterol ve tansiyon yüksekliğinden de tek bir ameliyat ile kurtulmak mümkün olabiliyor.

2007 yılından bu yana 88 hastayı Metabolik Cerrahi uygulamaları ile tedavi eden Doç. Dr. Alper Çelik, ameliyat sonrası basın mensuplarının konu ile ilgili sorularını yanıtladı. Türkiye’ye geldiğinde bu yöntemi anlattığında kimsenin kendine inanmadığını belirten Çelik, “Ben bir hayalin peşinden gittim. Erişkinlerde görülen şeker hastalığının yani Tip 2 Diyabet hastalığının cerrahi müdahale ile tedavi edilebileceğini bundan 4 yıl önce Japonya’da öğrendim. Daha sonra bu ameliyatların yapıldığı ülkelerde eğitim aldım. Sonra bu uygulamanın hayal değil bilimsel bir gerçek olduğunu idrak ettim. Metebolik sendrom olarak adlandırılan kilo fazlalığı, şeker hastalığı, kolestirol yüksekliği ile seyreden ameliyat yöntemleri kullanılarak tedavi edilmesine Metebolik Cerrahi adı verilir.” diye konuştu.

Ameliyat sonrası kesin çözüm olabileceği gibi ilaç azaltmak gibi çözümlerin de olabileceğini dile getiren Çelik, “Bu ameliyatlardan sonra hastalık derecesine hastanın hormon düzeyine eşlik eden hastalıklara ve diğer parametrelere bağlı olmak üzere şeker hastalığında tam bir iyileşme ciddi anlamda bir iyileşme mümkündür. Bazen hastalığı tamamen de ortadan kaldırmak mümkün olabilir. Ancak ilaç sayısı ve dozunda azalmanın yanı sıra pek çok hastada insülin ihtiyacının ortadan kalkması kişisel aktivitelerin artırılması mümkün olabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Ön yargıların kırılmasının bazen zor olduğunu, şeker hastalığında da ameliyatlı çözümlerde büyük bir ön yargı olduğunu ifade eden Çelik, “Bazen ön yargıların kırılması çok zor olabiliyor. ‘Şeker hastasına bıçak vurulmaz çünkü yarası iyileşmez’ ya da ‘şekerin ameliyatı mı olur?’ ön yargısı aşılması zor bir ön yargı. 2007 yılında Japonya’dan döndükten sonra tam altı ay hasta aradım. Çünkü kimse bana inanmadı. Burada bulunan insanlar bana inandı ve güvendi. Çevrelerindeki herkes farklı şeyler söylemelerine rağmen bana inandılar. Biz burada bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Şeker hastalığının ameliyatla tedavi edilmesinin mümkün olduğunu toplum nezdinde kabul edilmesini sağlamak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
 

osman yiğit

Üye
Üye
Katılım
Ara 11, 2011
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Bilgi edinme

tip 2 şeker hastası arkadaşım sizin sitenizden 80 küsür hastanın tedavi olduğunu söylüyor.Rica edersem Bu hastaların içinden herhangi biri benimle irtibata geçebilirmi?telefon numaram 05326128345 Bayram KOÇ.
 

SANAATKAR

Üye
Üye
Katılım
Ara 30, 2011
Mesajlar
101
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
diyabet ameliyatını devlet karşılıyormu bu tedavi devlet veya üniversite hastanelerinde yapılıyormu bilgilendiriseniz sevinirim
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Şeker hastalığına ameliyatla çözüm

Tedaviye cevap vermeyen tip-2 şeker hastaları ameliyatla yeniden sağlığına kavuşabilecek.



Şeker hastalığına ameliyatla çözüm


Metabolik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Alper Çelik, tip-2 diyabet hastalarına ''ileal interpozisyon işlemi'' ile cerrahi tedavi uyguladıklarını belirtirken, bu kapsamda bugüne kadar 400 hastayı ameliyatla tedavi ettiklerini bildirdi.

Ameliyat ettikleri hastaların tamamının dirençli diyabet hastaları olduğunu anlatan Çelik, Türkiye'de efektif, radikal ve rasyonel tedavi bekleyen milyonlarca şeker hastası olduğunu, en güçlü tedavinin de tip-2 diyabet için cerrahi tedavi olduğunu belirtti.

Ameliyatlarda çok seçici davrandıklarını vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:

''18-65 yaş aralığında medikal tedavi, diyet ilaç tedavisi, insülin ve egzersizle kan şekerini düşürmeyi başaramamış, her şeyi denemiş, uğraşmış, sonuç alamamış, artık organ hasarı ortaya çıkmış diyabet hastalarına bu cerrahi müdahaleyi uyguluyoruz ve yüzde 90'ın üzerinde başarı elde ediyoruz. Hasta eğer kan şekerini kontrol altında tutabiliyorsa, diyetini egzersizini yapabiliyorsa, ilaçlardan insülünden fayda görmüşse biz zaten bu bireyleri ameliyat etmiyoruz ve ameliyatı önermiyoruz. Her şeyi denemiş ama kontrol sağlayamamış ya da artık organ hasarı ortaya çıkmış insanları ameliyat ediyoruz. İnsülin kullanımı ile alakalı uyum sorunları yaşanıyorsa ya da insülüne bağlı yan etkiler ortaya çıkmaya başlamışsa da ameliyat açısından bir değerlendirme söz konusu olabilir.''

Dünyada kendisi dahil 8 kişinin bu ameliyatı yaptığını belirten Çelik, Türkiye'nin dışında Brezilya, İtalya, Amerika Japonya, Hindistan'da ameliyatın gerçekleştirildiğini söyledi. Çelik, Brezilya dışındaki merkezlerin hasta sayısının çok fazla olmadığını dile getirdi
 
Tekerlekli Sandalye
Üst