Murat Göğebakan ve Müzikleri

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
Murat Göğebakan, 9 Ekim 1968 tarihinde Adana’da doğdu. Anne ve babası Almanya da çalışmakta olduğundan 7 yaşına kadar sürekli Adana-Almanya arasında yaşamak zorunda kaldı.İlk, orta ve lise öğrenimini Adana da tamamladı.Ardından 1986 yılında Hacettepe Üniversitesi devlet konservatuarına girdi, tamamladığı üniversite eğitiminden sonra da Çukurova Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak yer aldı. Bu yıllarda dergah eğitimi aldı, gitar dersleri verdi ve bar çalışmaları yaptı. 1995 yılına kadar Adana’da yaşadı.İlk evliliğini genç yaşlarda yapan Murat Göğebakan ın bu evlilikten Bülent isminde bir çocuğu vardır.

1995 yılında, hayallerini gerçekleştirmek ve bir albüm çıkarmak için İstanbul’a geldi. Yaşadığı her türlü zorluğa rağmen 1996 yılında “Ben Sana Aşık Oldum” isimli albümünü çıkardı ve bu albümü ile büyük bir çıkış yaptı. Kral TV Video Müzik Ödülleri Töreninde “Yılın şarkısı” “En iyi söz” “En iyi beste” “En iyi Rock” ve “En iyi Çıkış Yapan” kategorilerinde aday gösterildi. “En iyi çıkış yapan erkek sanatçı” ödülünü aldı.

Ardından Sindoma Müzik kuruldu. Bu şirketten “Sen Rahatına Bak” “Tek Suçum Seni Sevmekmiş” ve “Merhaba” ismli albümlerini çıkardı. 2000 yılında Sema Bekmez ile evlenen Göğebakan, 2002 yılında çıkardığı “Ayyüzlüm” isimli albümüyle MÜYAP’ın En Çok Satan Albüm Ödüllerine layık görüldü. Ardından çıkardığı “Yaralı” ve”Sana Olan Aşkım Şahit” isimli albümleriyle başarısını devam ettiren sanatçı, bu süre içerisinde “Hasan’dan Olma Hatice’den Doğma Murat Göğebakan” isimli bir de kitap çıkardı.

Erkin Koray, Cem Karaca, Edip Akbayram, Barış Manço, Deep Purple ve Led
Zeplin gibi isimlerden etkilendiğini belirten Murat Göğebakan; Gece Yolcuları, Baha, Türkü, Cansu Koç, Zeliha Sunal ve Emir gibi genç isim ve gruplara verdiği desteklerle de tanınmaktadır.

Murat-Gogebakan.jpg
 
Son düzenleme:

güz gülleri

Üye
Üye
Katılım
Ocak 14, 2013
Mesajlar
914
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
vazgeçilmiyor.....
 
Tekerlekli Sandalye
Üst