Öğrenciler Kaç Yaşına Kadar Askerliğini Tecil Ettirebilirler?

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Askerlik yaşı gelmiş ancak askere gitmek istemeyen, belli bir dönem erteleyerek daha sonra askere gitmek isteyen kişiler askerliğini ilgili yasalara göre erteleyebilir. Buna tecil ettirme de denilmektedir.


Askerlik tecil bozma nedir?


Askerlik yaşı gelmiş ancak eğitim veya farklı sebeplerden dolayı askerliğini tecil ettirmiş kişi, bu tecili iptal ederek askere gitmek isterse askerlik tecil bozma denilmektedir.

E-Devlet Askerlik Tecil Ettirme Askerliğinizi ileri bir tarihe ertelemek istiyorsanız Türkiye'nin resmi internet sitesi E-devlet üzerinden kolaylıkla tecil başvurusunu yapabilirsiniz. E-devlet ilgili sayfa: https://www.turkiye.gov.tr/msb-asal-askerlik-erteleme-basvurusu

Askerlik Kaç Yaşına Kadar Tecil Edilir?

Askerliğin tecilli ertelenmesi için birçok sebep bulunabilir. Bununla ilgili olarak sağlık problemleri, doğal afet gibi nedenler olabileceği gibi kişinin kendinden kaynaklanan eğitim, sağlık, ailevi nedenler olabilir. Lise veya dengi okullar ile fakülte ve yüksek okullarda öğrenim görmekte olan kişilerin askerlikleri 29 yaşını geçmemek suretiyle mezun oluncaya veya ilişkileri kesilene kadar ertelenebilir.

Askerlik tecil ettirme şartları 2020


Üniversiteye devam eden kişiler 29 yaşına kadar askerliklerini tecil edebilirler. Yurt içi veya yurt dışında staj yüksek lisans veya doktora yapanlar ise 33 yaşına kadar askerlikleri tecil ettirebilirler. Fazla kilolu kişiler bir sonraki yıla kadar askerliklerini tecil ettirebilirler. Lisanslı sporcular ise 33 yaşına kadar askerlikleri tecil ettirebilirler. Abisi yada kardeşi askerlik yapan kişiler onun askerliği bitene kadar askerliklerini tecil etme hakkına sahiptirler. Yüksek öğrenim mezunlarından çalıştıkları bilim dallarında yurt içi veya yurt dışında dünya ölçüsünde yenilik ve ilerleme getirdikleri çalıştıkları ilmi müesseselerce tasdik edilenler 36 yaşına kadar askerliklerini tecil ettirebilirler. Yabancı bir ülkede çalışma ve oturma iznine sahip olanlar ise belgelerle bulundukları yerlerdeki Türk Konsolosluklarına başvurularını yaparak 38 yaşına kadar askerliklerini tecil ettirebilirler. Zamanla veya tedavi ile geçecek hastalıkları olduğu Yoklama Heyeti doktorları tarafından yapılacak muayene neticesi anlaşılanlar askerliklerini tecil edebilirler. Askerlik şubesine giderek askerliğinizi ertelemek istediğiniz belirtmeniz gerekmektedir. Bu işlemler sırasında sizden bazı belgeler talep edilecektir. Bunları askerlik şubesine gitmeden hazırlamanız sizin faydanıza olacaktır.

Askerlik tecil ettirmek için gerekli belgeler

Mezuniyet Diplomasi ve 4 adet Fotokopisi
T.C. Kimlik Kartınız ve 4 adet Fotokopisi
6 tane biyometrik Fotoğraf ( Bazı şubelerde fotoğrafınız orada çekiliyor siz yinede götürün)
Ehliyet varsa Ehliyet ve 2 adet Fotokopisi
 

Merto

Üye
Üye
Katılım
Nis 19, 2021
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
6
Puanları
3
Güncel (2022) özet liste:
- Lisans eğitimi sürüyorsa: 29 yaşına kadar
- Yüksek lisans eğitimi devam ettiği sürece: 32 yaşına kadar
- Doktora eğitimi devam ettiği sürece: 35 yaşına kadar
- Araştırma görevlisi kadrosu olanlar, eğer bağlı bulundukları enstitü, askerlik şubesine erteleme talebi ve gerekçesini belirten bir dilekçe gönderirse: 37 yaşına kadar
 
Son düzenleme:
Tekerlekli Sandalye
Üst