ÖSYM nin başvuru ücreti ödemeyeceklere engellileri ilave etmemesi!..

akrep66703

Üye
Üye
Katılım
Ocak 15, 2019
Mesajlar
9
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Değerli arkadaşlar, 15 Ocak 2019 tarihli ÖSYM duyurusunda, ÖSYM tarafından uygulanan sınavlara başvuruda bulunan şehitlerimizin eş ve çocuklarından ve gazilerimizin kendileri, eş ve çocuklarından herhangi bir ücret alınmamasına karar verildiği ÖSYM nin internet sitesinde duyurulmuştur. Yapılan bu güzel ve anlamlı uygulama için teşekkür ederiz. Ancak takdir ederseniz bu tür sosyal hayatı, yaşamı rahatlatıcı faaliyetlerde şehit yakınları, gaziler ve yakınları ile beraber engelli vatandaşlarımız arasında kesinlikle ayırım yapılmazdı. En son BTK nın 01 Ocak 2019 tarihinden geçerli olarak şehit yakınlarına, Gazi ve yakınlarına, engelli vatandaşlara mevcut GSM cep telefonu tarifelerinde % 25 oranında mevcut tarifeleri üzerinden her ay indirim yapması örneğinde olduğu gibi. Daha çok örnek vardır şehit yakınları, gaziler ve aileleri ile engelli şahıslar ve ailelerinin beraber ayrım yapılmadan istifade ettikleri yardımlar gibi. Bu üç'lü grup ülkemizdeki sosyal dayanışmanın ayrılmaz parçalarıdır. Ama ÖSYM nin son kararında engelli vatandaşlar, eş ve çocukları ÖSYM nin bu yardımından mahrum bırakılmışlardır. Değerli arkadaşlar, engeli bulunan vatandaşların, eş ve çocuklarının da bu yardımdan istifade ettirilmesi sosyal yardımlaşma açısından hayatın keşmekeşinde, geçim zorluğunda biz engellilere bir nebze nefes aldıracaktır. Engelli bir vatandaş olarak ÖSYM nin bu kararı tekrar gözden geçirmesini, engellileri, eş ve çocuklarını da bu yardımdan istifade ettirmelerini e-devlet CİMER üzerinden ÖSYM ye direkt bildirdim. ÖSYM nin bu engelli ve ailelerini hariç tuttuğu uygulamayı gerek CİMER üzerinden, gerekse bütün engelli platformları ve derneklerine iletmemiz gerektiğini düşünüyorum. Saygılarımla.
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,484
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
[MENTION=23215]akrep66703[/MENTION]
Son derece haklısınız. Evet kesinlikle ayrım yapılmaması gerekiyor. Buna benzer bi ayrımda medikal ürün sgk ödemelerinde yapılıyor. Örneğin gaziler için özellikli akülü sandalyelerde 10 bin tl geri ödeme yapılırken normal engelliler için bu tutar sadece 2.500 tl.
 

akrep66703

Üye
Üye
Katılım
Ocak 15, 2019
Mesajlar
9
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Sayın Halil Yılmaz beyefendi, site yöneticisi olduğunuzu gördüm. İlginiz için teşekkür ederim. Çoğu arkadaşımızın çocuğu, eşi veya kendisini direkt ilgilendiriyor. ÖSYM ye çoğunlukla bildirirsek belki ilave karar alabilirler. Konuyu ana sayfaya taşıyabilir miyiz? Birde sizin veya arkadaşlarınızın diğer engelli siteleriyle bilgi alış verişiniz güçlüdür diye düşünüyorum. Konuyu diğer engelli sitelerinde olduğu gibi paylaşabilir miyiz? Çoğunluğa ulaşabilmek için. Çok teşekkür ederim. Selamlar, saygılar.
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,484
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
Başka sitelere nasıl taşırız tam emin değilim ama ben konuyu tüm sosyal medya hesaplarımızda paylaşacağım.
 

akrep66703

Üye
Üye
Katılım
Ocak 15, 2019
Mesajlar
9
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Allah razı olsun Halil Yılmaz bey. Birlikten kuvvet doğar. Ne kadar çok ÖSYM ye müracaat edersek, sesimizi o derece duyurabiliriz. Halil bey bu arada size de sormak istediğim bir konu vardı. Balkesli nickli bir arkadaşımız paylaşmıştı başka yerde. Ben de görüp kendisine sordum. Daha yanıt alamadım yeni sorduğum için. Sizin fikriniz nedir acaba? Balkesli nickli arkadaşımız bir başkasına verdiği cevapta ÖTV indirimli araç için ortopedik engellilerde % 90 ve üstü rapor oranının aranmadığını söyledi. Benim engelli raporumda sürekli, % 44 engel oranı ve raporun arka sayfasında ortopedik engelli yazıyor. Engel durumum Ankilozan Spondilit. Daha önceki yıllarda bir araç bayisine gittiğimde benim faydalanamayacağımı söylediler. Belki değişmiştir mevzuat. Veya gittiğim araç bayisi bilmiyordu konuyu. Ben de araştırmayı bıraktım. Ama Balkesli nickli arkadaşımızın söylediği konu sanki bana uyuyor gibi. Fikrinizi alabilirmiyim? Saygılar, selamlar.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst