Okuma Yazma Bilmemenin Mazereti Kalmıyor

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Okuma Yazma Öğrenmeye 37 Yaşına Kadar Fırsat Bulamayan Bir Kadınla, Engelli Bir Gence, Kaymakamlık Tarafından İşyeri ve Evlerinde Birebir Eğitim Veriliyor

Aydın'ın Germencik ilçesinde okula gidemeyen, ardından da bir işyerinde çalıştığı için okuma yazma öğrenmeye 37 yaşına kadar fırsat bulamayan bir kadınla, engelli bir gence, kaymakamlık tarafından işyeri ve evlerinde birebir eğitim veriliyor.

Germencik Kaymakamlığı, ilçe milli eğitim ve halk eğitim merkezi müdürlükleri tarafından 'Ana Kız Okuldayız' kampanyası kapsamında ilçede yürütülen 'Her Ortamda Eğitim Projesi' ile okuma yazma kurslarına katılmakta güçlük çeken isteklilere bulundukları yerde eğitim veriliyor.

Kaymakamlık bugüne kadar açılan kurslara gidemeyen, buna karşın kendilerine başvurarak sorununun giderilmesi talebinde bulunan biri engelli genç, diğeri çalışan kadın olmak üzere iki kişinin ev ve işyerine kadar öğretmen göndererek okur yazar olamamanın mazeretini ortadan kaldırdı.


Germencik İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Tunç, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ünsal Bölükbaş, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali Karabay ve Mustafa Kemal İlköğretim Okul Müdürü İlhan Çelik, aile bütçesine katkıda bulunmak için çalışmak zorunda olduğunu bildiren, bu nedenle açılan okuma-yazma kurslarına katılamayan 3 çocuk annesi İlmiye Dağ'ı (37) çalıştığı incir mağazasında ziyaret etti.

Talebi üzerine işyeri sahibinin de onayı ile çalıştığı işyerine öğretmen gönderilen İlmiye Dağ, bugüne kadar okuma yazma öğrenmediği için çok pişman olduğunu ifade etti.

- 'YETER Kİ AZİM, İSTEK OLSUN'

Kendisine bu imkanı sağlayan yetkililere, öğretmeni Sema Zahide Keyik ve işletme sahibi Hürrem Zencirci'ye teşekkür eden Dağ, 'Demek ki insan istedikten sonra okulda da iş yerinde de öğrenirmiş. Yeter ki azim, istek olsun. Tabii ki iş sahibinin de rıza göstermesi gerekiyordu. Sağ olsunlar okuma yazma öğrenmemiz için patronlarımız özellikle bize destek oldular' dedi.

Öğretmen Sema Zahide Keyik ise kursiyer İlmiye Dağ'ın çok fedakar ve istekli olduğunu, hem evinde çocuklarına baktığını, hem de iş yerinde çalışıp, okuma yazma öğrenmek için mücadele ettiğini söyledi.

Germencik Kaymakamı Resul Çelik ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan 'Ana Kız Okuldayız' projesine kendilerinin farklı boyut kazandırmak istediklerini, bu kapsamda oluşturdukları 'Her Ortamda Eğitim Projesi' ile okuma yazma bilmeyen istekli olan ancak çeşitli nedenlerle kurslara gidemeyenlerin ayaklarına kadar giderek okur-yazar oranını yükseltmek için gayret gösterdiklerini bildirdi. Çelik bu kapsamda, her eğitim öğretim sezonu öncesi ilçede tarama yaparak eğitim durumunu değerlendirdiklerini belirtti.

Bu zamana kadar Germencik Kaymakamlığına bu kapsamda iki kişinin başvurduğunu, her iki başvurunun da değerlendirilerek, yerinde birebir eğitim imkanı sağlandığını anlatan Çelik, şunları söyledi:

'Mazereti olup, okuma yazma kurslarına katılamayanların ayağına biz gidiyoruz. Nereden talep gelirse gelsin, bu kişilere haftanın belirli günlerinde kurs vererek okuma yazma öğrenmelerine katkı sağlıyoruz. Kurs sonunda da kendilerine belge takdim edeceğiz. Şu anda bu durumda ilçede bir fiziksel engelli 2 kursiyerimiz var. Taramalarımız aralıksız sürüyor. İlçemizdeki okuma yazma oranı yüzde 90-95 civarında. Bu rakamı bu projemizle yüzde 100'lere çıkarmak istiyoruz. İlçede okuma yazma bilmeyen kalmayana kadar çalışmamızı sürdüreceğiz. Artık bu işin mazereti yok.'

(NU-SD-UFK-BAH-ECN) - AYDIN (Anadolu Ajansı)
 
Tekerlekli Sandalye
Üst