Önceden Alınan Engelli Araçları da 10 Yıl Süreyle Satılamayacak

Halil Yılmaz

Yönetici
Yönetici
Az önce aldığım bir bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum. Son yapılan düzenlemeye göre ÖTV indirimli engelli araçlarında araç alım süresi 10 yıl, yerlilik oranı ise %40’a çıkarılmıştı. Normalde yasalar geriye doğru işlemediği için eskiden alınan araçları 5 yıl dolunca satıp yenisini alabilirsiniz diye biliyorduk. Ancak durum öyle değilmiş. Yapılan suiistimaller nedeniyle eskiden alınan araçlarda 10 yıl dolmadan satılamayacakmış.

Aslında bu durum yasalara aykırı. Şöyle ki

• Anayasanın “hukuk devleti” ve “kazanılmış hakların korunması” ilkelerine,
  • Kanunların geriye yürümezliği kuralına aykırı olması nedeniyle
Konunun takipçisiyiz. Umarım aldığımız yanlıştır.

Az önce aldığım bir bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum. Son yapılan düzenlemeye göre ÖTV indirimli engelli araçlarında araç alım süresi 10 yıl, yerlilik oranı ise %40’a çıkarılmıştı. Normalde yasalar geriye doğru işlemediği için eskiden alınan araçları 5 yıl dolunca satıp yenisini alabilirsiniz diye biliyorduk. Ancak durum öyle değilmiş. Yapılan suiistimaller nedeniyle eskiden alınan araçlarda 10 yıl dolmadan satılamayacakmış.

Aslında bu durum yasalara aykırı. Şöyle ki

• Anayasanın “hukuk devleti” ve “kazanılmış hakların korunması” ilkelerine,
  • Kanunların geriye yürümezliği kuralına aykırı olması nedeniyle
Konunun takipçisiyiz. Umarım aldığımız yanlıştır.
İnşallah değildir şaka gibi cunki

Ben Yasa koyuculardan herşeyi beklerim. Biz eğer böyle bir durum olursa nasıl bir pozisyon alıp hareket etmemiz lazım şimdiden araştıralım. Sesimizi nasıl duyururuz onu hesaplayalım. Başkalarının hatalarını bize yüklemelerine izin vermiyelim.

10 sene dolmadan satarsan 500 bın odersın
ılk 5 seneden sonra arıza cıkarmaya baslıyor onada para bulmanız lazım

Yok satılabilir, ama alım tarihinden itibaren 10 yıl dolmadan yeni ÖTV siz araç alamaz. Alabilmek için 5 yıl daha beklemek gerekiyor, diye biliyorum

Geri