Gazoz Agacı
Moderator
Bir arkadaşım bir anda '' Ceylan sen eskiden de engellilere karşı bu kadar duyarlı mıydın ? '' dedi. Şaşırdım belki de hiç beklemediğim bir anda gelen bu soruya verilecek cevabım yoktu ya da hazır mı değildim ne hala düşünüyorum. Sahi eskiden ben nasıldım ki ? öteki miydim ? öteki olmak nasıldı ? öteki olunca engelliliği anlayamamak demek miydi yada ben gerçekten bu kadar duyarlı ve bilinçli değil miydim ta ki engelleninceye kadar...
Hala düşünüyorum aklıma geldikçe hatırlamaya da çalışıyorum ama öyle uzun yıllar geçti ki üzerinden sanki asır gibi
bilemiyorum ama içimdeki vicdanımın sesi yok ya gerçeği söyle diyor : '' Sen engelin ne demek olduğunu bile bilmezken engelliliğin ne demek olduğunu nereden bilecektin ki ? '' üstelik kendi başıma gelenlerin sonrasında engelli olduğumu ve haklarım olduğunu bile hatta yeni bir kimliğimin olacağını bile yıllar sonra öğrenmişken, sağlıklıyken hiç engelli arkadaşım yokken nasıl olur da engellenmenin ne olduğunu anlayabilirdim ki bir gün engelli oluncaya kadar...
Şimdi ben engelliysem öteki bu kadar duyarlı mıydı ? bilinçli olmayınca yada yeteri kadar bilgi sahibi olmadığında insan nasıl duyarlı olabilir ki ? belki de hiç tanışmamış olduğum bir dünyaya şimdi ötekileşmemek için bu kadar sıkı tutunuyorum bir gün yüzde yüz engelim kalksa ki öyle bir ihtimal dahi yok ben yine de bu yeni dünyada daha mutluyum ve daha huzurluyum sanki...
Hala düşünüyorum aklıma geldikçe hatırlamaya da çalışıyorum ama öyle uzun yıllar geçti ki üzerinden sanki asır gibi
Şimdi ben engelliysem öteki bu kadar duyarlı mıydı ? bilinçli olmayınca yada yeteri kadar bilgi sahibi olmadığında insan nasıl duyarlı olabilir ki ? belki de hiç tanışmamış olduğum bir dünyaya şimdi ötekileşmemek için bu kadar sıkı tutunuyorum bir gün yüzde yüz engelim kalksa ki öyle bir ihtimal dahi yok ben yine de bu yeni dünyada daha mutluyum ve daha huzurluyum sanki...