Otizm Tedavisi İçin Geliştirilen İlaca Umutla Bakılıyor

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
49
Otizmin tedavisinde kullanılan bir ilaç ilk kez farelerden sonra çocuklar üzerinde denenecek. Fareler üzerinde denemeden sonra ilk gelen sonuçlar Suramin adı verilen ve 1916'dan beri Afrika'da uyku sorunu çeken çocukların tedavisinde kullanılan ilacın otizm benzeri semptomları düzelttiği belirtildi.



Moleküler düzeyde, hatalı beyin bağlantılarını, hücre-hücre sinyalizasyonu ve bozukluğun altında yattığı düşünülen metabolik etkileri normalleştiriyor.



İlaç strese karşı bir metabılik tepki üreten hücre mesajı sistemini hedef alıyor. Yeni teoriye göre otizmin, pürinerjik sinyal olarak bilinen bu patikayla güçlü bağlantısı var.



Amerikalı bilim insanları ilacın genetiği değiştirilmiş farelerde içinde sosyal davranışın da olduğu, otizmin 17 tip anormallikleri düzelttiğini kaydetti.



Çoğunlukla erkeklerde görülen otizm kişinin sosyalleşme ve bağlantı kurma yeteneğine etki yapıyor ve etkisi hayatboyu devam ediyor. San Diego'daki California Üniversitesi Mitokondriyal ve Metabolik Hastalıklar Merkezi'nden Prof. Robert Naviaux "Bu tür ilaçları bir yüzyıldır kullanıyoruz. Bir fare modelinde hastalıkları bloke etmek için. İlaçlar hücrelere normal metabolizmalarına dönmelerine ve hücre iletişimini tamir etmeye izin veriyor" dedi.



Public Library of Science ONE dergisinde yayımlanan araştırmada Prof. Naviaux "Farelerde düzelmenin insanlarda da olmasının yolu uzun. Biz küçük çapta çocuklar üzerinde denenmesini desteklliyoruz. Deneyin bu yıl başlaması bekleniyor" dedi.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst