Otizmin Tedavisi Mümkün mü?

İskender Durgun

Üye
Üye
Katılım
Eyl 4, 2010
Mesajlar
599
Tepkime Puanı
0
Puanları
16
Yaş
57
Otizm için bilinen bir çare yok, ama zorlukları biraz azaltabilen tedaviler ve eğitim yaklaşımları var. Birtakım müdahaleler rahatsızlık verici davranışların azaltılmasına yardımcı olabilir ve eğitim daha fazla bağımsızlık sağlayan kendi kendine yardım becerilerini öğretebilir. Ancak, otizm spektrum bozukluğu olan bireyleri tanımlayan tek bir semptom veya davranış olmadığı gibi, otizmli kişiler için etkili olabilecek tek bir tedavi de yoktur. Bireyler, otizm spektrum bozukluğu dahilinde işlevsel
olmayı öğrenebilir ve durumlarının olumlu yönlerini lehlerine kullanabilir, ancak tedavinin ve özel eğitimin mümkün olabildiğince erken başlaması ve çocuğun kendine has, zayıf ve güçlü yönlerine ve ihtiyaçlarına göre tasarlanması gerekir.

Farklı çocuklar farklı yönlerde yardıma ihtiyaç duyar, ancak iletişimin nasıl kurulacağının öğrenilmesi her zaman önemli bir ilk adımdır. Konuşma dilinin öğrenilmesi otizmli çocuklar için en zor olan şeydir. Çoğu kelimeleri görerek daha iyi anlar, dolayısıyla
özel eğitim uzmanları ve terapistler onlara işaretlerle, resimlerle veya işaret diliyle iletişim kurmayı öğretir. Bu, diğer şeylerin de öğrenilmesini kolaylaştırır ve sonuçta otizmli birçok çocuk konuşmayı öğrenir.

Terapistler ve özel eğitim uzmanları ayrıca çocukların insanları nasıl selamlayacaklarını öğrenmelerine, sıra bekleme ve talimatları izleme gibi sosyal becerileri kazanmalarına da yardımcı olur. Bazı çocuklar, yaşam becerileri konusunda yardıma ihtiyaç duyar.
Diğerleri ise uslu durmak ya da sinirli ruh hallerini kontrol etme konusunda sorun yaşar ve davranışlarını kontrol etmek için terapiye ihtiyaç duyar. Bazı çocuklar davranışlarının kontrol altına alınmasına, dikkat sürelerinin artmasına ve birtakım sağlık problemlerinin giderilmesine yardımcı olacak ilaçlar kullanır, ancak çocuğun otizmini tamamıyla giderecek herhangi bir ilaç yoktur.

Hafif otizmli öğrenciler yaşıtları gibi normal okullara gidebilir. Ancak otizmli çocukların daha sakin ve düzenli ortamlara, ayrıca iletişim kurma ve öğrenme ile ilgili sorunlarını anlayabilecek bir eğitim sistemine ve öğretmenlere ihtiyacı vardır.

BİLİM TEKNİK DERGİSİ MAYIS 2011
 

KARDELEN

Üye
Üye
Katılım
Mar 16, 2011
Mesajlar
60
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Otizmin hastası benim kuzenim oglu var şuan 6 yaşında çocuk konuşmuyo hiç tepgi vermiyodu bunlar bazı çocuklar geç konuşuyo diye köyde yaşıyolar dr gitmedi 4 yaşında ankaraya geldiler dr . otizmin koydu hastalıgın adını şuan özel egitim alıyo anaokulunada gidiyo çok zor hep takip gerekiyo anneye çok düşkün 3 kardeş bunlar bu 3 çocukda cıkdı hastalık hiç kimsede yok bu durumda çocuk akrabada filan inş hiç çaresiz dert kalmaz saygılar..
 
G

Günahsız melek(otizm)

Guest
otizm yazıda da belirtildiği gibi tedavisi olmayan ancak eğitim sevgi sabır ve kararlılıkla etkileri aza indirilebilir.Ayrıca tekrar belirtmek isterim ki Sayın Kardelen otizm "HASTALIK" değildir lütfen bu konuda daha duyarlı olalım. Saygılar...
 
Tekerlekli Sandalye
Üst