Otizmli kişinin oy kullanması

Merhabalar. kızım %80 otizmli ve 19 yaşına girdi. Seçimlerde oy kullanması için seçmen kağıdı gelir muhakkak. Ne yapmalıyım seçmen olmaması için.

Öyle olacağını sanmıyorum. hür irade ile atılır oy. Zihinsel engellilerde vasi oy atamaz bence. seçme hakkı nasıl kaldırılır

Her kişi kendinden meshuldür, kişi birinin adına hukuksal hakları koruma konusu ile diğer oy kullanma yani kişi kendi görüşünü vasisi olduğu kişi adına kullanması bence mümkün olmaması gerekir.

Çok yere baktım; aydınlatıcı bilgi göremedim. Nasıl başvurulur ne yapmak gerekir hiç bilgi yok maalesef.

E devletten kişisel sağlık formu doldurursak; Mernis sistemi ile T.C. no. dan dikkat çeker belki..
Olmadı ise yüksek seçim kurumuna rapor ile durum bildirirsiniz. Neden oy kullanmayacağına dair bildirirsiniz.
En büyük sıkıntı seçim geçince; adınıza ceza yazılması can sıkıcı kısım bu... Umarım bir yerden görür buradan yazarım.

Vasi evragını götür kızının yerine oyu sen kullan ama kızınıda götürmem lazım sandık başına

mükerrer oy olacağı için geçerliliği olmaz. ayrıca sandık görevlisi ile kavga etmeye değmez. Oy kullanılmadı diye de ceza var oda işin çapası. Haklı tarafında var Mehmet kardeş...

Geri