Ötv Engelli Araç Alım Süreci-Ümraniye Vergi Daire Red Cevabı

Merhaba arkadaşlar ilk defa ortopedik engelli olarak ötv indririmli araç almak istedim , her evrakım hazır yeni ehliyet , vergi yazım , raporum vs vs,

MG bayisine başvurdum tüm evrakları ümraniye vergi dairesine gönderdiler ve vergi dairesi onay verdi, bayi beni aradı onaylandı diye , tamam dedim bayiye gittim , araç alım işlemlerine başladık aracın bedeli ödendi proforma faturası aldım , özel tertibatlı araç olması gerektiği için ehliyetimde öyle yazıyor. bana uygun aparat belirlendi ve aparat için proje çizildi proje TSE den onaydan geçti sorunsuz aparatın ücreti 19.000 tl bunuda ödedim..
sonra tüm belgeler vergi dairesine gönderildi , vergi dairesi il sağlık kuruluna gönderdi , il sağıkta raporu aldığım hastane olan sultangaziye taşınan haseki eğitim hastanesine doktor görüşü için yollamış , 1 gün sonra beni hastane kurulundan Oya hanm denen bir bayan aradı , hastaneye gittim ortopedi doktoruna görünmem istendi bazı belgeler verildi, bu belge üzerinde bazı satırlar iaretledi ve doktor beyin bunu yazmasını aksitaktirde onay veremeyeceğini belirtti, doktora çıktım , doktor bazı sorular sordu , dktor beye özellikle aparalı araç olduğunu hatta telefonumda aparatın fotosuna varana kadar gösterdim, tamam dedi ve ekrandan birşeyler yazdı, aşağı in kurula tekrar dedi aşağı indim tamam dediler işiniz bitti biz evrakları göndericez dediler, uzun bir süreden sonra önce il sağlık kuruluna sonra vergi dairesine gitti ve 01.11.2024 tarihinde vergi dairesi red cevabı verdi ve onaylamamış , belgede yazanları burdan gönderiyorum anladığım kadarıyla doktor özel tertibatlı araç kullanabilir şeklşinde görüş yazmamış ve reddedilmiş. bayi yetkilisi hastane ile görüşmemi düzeltirler şeklinde birşeyler söyledi..

bu konuda başına gelen bir forumda arkadaşlar varsa yardımlarını rica ederim.

Ekli dosyalar

• Ekran-Rapor.jpg
    Ekran-Rapor.jpg
    46.9 KB · Görüntüleme: 20
Geri