Ötv indirimi ve engelli raporu hakkinda yardimci olabilir misniz?

Merhab arkadaslar benim babam omurilik felci yataga bagli yürüyemiyor yaklasik 37 senedir annem bakiyor tekerlekli sandalyede.. babam ilk rapor aldiginda %90ustu verilmis ve bu raporun ömürboyu geçerli demişler sonrasında bi rapor daha almislar %82 verilmis sonrasinda o raporu unutmus ve babam %90 ömür boyu gecerli diye o raporla otv indirimli arac almis 2019da ve aradan 5 yil geçmiş bize simdi maliyeden bi takım evraklar geldi yapilan tum indirimler tekrar isteniyor otv de isteniyor hala da gelecek olan borclar cıktı geroye donuk tum 5 yilin gerekce de sonradan alinan %82 olan rapor oninlar arac alinamazmis, ee bu adam arabasiz zaten bi yere gidemiyor kendi basina asla disari cikmaz hep arabayla gezdiririm ben. Yanimda oturur, bir de uzlasma icin ankaraya gidilmesi gerek dediler bu adam uzun yola bile zor giden biri gercekten cok madur olduk. evleri bile yokken simdi borclu çıktık napacagimizi bilemiyoruz..tekrar gidiyoruz yine 82 verilmis ee o zaman ilk raporu nasil 90 veriliyor bi kere araba almasi gerekn ilk kişi babam bilemedim icinden çikamadik biz.. ödeyecek miyiz şimdi mecbur bu otv

Kişisel görüşümü söylüyorum: Tekrar heyet raporu almalısınız ve %90 veya üstü alıp maliyeye ibraz ediniz. Olmadı ise yürütmeyi durdurma davası açabilirsiniz.

En sağlıklısı avukatınız ile danışınız. Düşüncemi de aktarınız faydası olur mu bilemedim.

Kişisel görüşümü söylüyorum: Tekrar heyet raporu almalısınız ve %90 veya üstü alıp maliyeye ibraz ediniz. Olmadı ise yürütmeyi durdurma davası açabilirsiniz.

En sağlıklısı avukatınız ile danışınız. Düşüncemi de aktarınız faydası olur mu bilemedim.
Tesekkurler, gecen ay hastaneye gittik yine 82 verdiler babama söylüyorum avukatla gorus diye ben nasil ugrasiyim diyor gücü yokmuş yani orasi da bi sürü masraf çıkarır diyor.

Veya başka bi sorum diyelim ki şimdi ödedik daha sonra yuzde 90 aldik. peki tekrar geriye dönük biz de bu paramizi alabilir miyiz?

Veya başka bi sorum diyelim ki şimdi ödedik daha sonra yuzde 90 aldik. peki tekrar geriye dönük biz de bu paramizi alabilir miyiz?
Bildiğim kadarı ile hayır. Durdurabilirsiniz yasal dayanak kullanarak. Rapor yeniden alınması talep edebilirsiniz. Bir kere karar verildi, onaylandı. Elindeki rapor geçersizdir o nedenle öde parasını diyemez diyebilirsiniz.
Hem sizin hem karşı tarafın avukatları ne savunacak bilmiyorum: Herkes haklı nedenlerle kendilerini savunacaklar. Ödeme yapılırsa geri dönük alamazsınız (yanlışım varsa afola bildiklerim bu)

Bildiğim kadarı ile hayır. Durdurabilirsiniz yasal dayanak kullanarak. Rapor yeniden alınması talep edebilirsiniz. Bir kere karar verildi, onaylandı. Elindeki rapor geçersizdir o nedenle öde parasını diyemez diyebilirsiniz.
Hem sizin hem karşı tarafın avukatları ne savunacak bilmiyorum: Herkes haklı nedenlerle kendilerini savunacaklar. Ödeme yapılırsa geri dönük alamazsınız (yanlışım varsa afola bildiklerim bu)
Teşekkur ederim ben de bilsem ne yapılacağını işte malesef

Tesekkurler, gecen ay hastaneye gittik yine 82 verdiler babama söylüyorum avukatla gorus diye ben nasil ugrasiyim diyor gücü yokmuş yani orasi da bi sürü masraf çıkarır diyor.
avukat istemiyorsanız; kendiniz durdurma davası açabilirsiniz. Raporlar kafa karıştırıcı.

Aslında 82 lik rapora itiraz etmeliydi geç kaldınız. o 82lik rapor sizin tarafından itiraz etmeyip kabul görülmüş oluyor. Haksız durumunuz bu... vermeyecekler biliyorum ama sizin doğru yapmanız gereken şu: 90 değilde 82 rapor ibraz edip ile araç alınmalıydı...
90 üstü rapor öne sürüp cahillik etmiş oluyorsunuz. Maliye avukatları bunu koz kullanır ve aleyhinize karar verdirir.
Diğer yandan memurlar imza atmış hatalı işlem var; bu sizin lehinize. Eğer dava kaybedilirse bilmiyorum ama bir ihtimal dolandırıcılıkla (afedersiniz sizi kötülemiyorum bir ihtimal onu gözönüne alınız) suçlanabilirsiniz.
İşi bilen iyi avukat gerekiyor. Hem itibarınızı (bilmeden iş yapan babamıza yazık ya onu kötülemelerine izin vermeyin) hemde durumunuzu kurtarsın.

Benim düşüncem bu yönde bence avukat tutunuz ki işi iyi bilen olsun. Kendinizde takip edebilirsiniz ki babamızın itibarı koruyalım..

Geri