Özel Gereksinimli Bireylerin Ailelerinin Engelli Cinselliğine Dair Bakış Açıları ve Aile Eğitimi İhtiyaçları NEDİR?

Merhaba,

Yüksek lisans tezim için aşağıda linki verilen anketin doldurulmasına yardımcı olabilirseniz sevinirim 😊 18 yaşın üzerindeki herkes anketi doldurabilir.

Tek şart "ailesinde KENDİSİNDEN BAŞKA 13 yaş ve üzerinde özel gereksinimli bir birey"in olması. Engel türü de fark etmez. Süreğen/kronik hastalıklar (kanser, böbrek yetmezliği, epilepsi, kan, solunum, şeker hastalıkları vs.), ortopedik, zihinsel, işitsel, görsel, dil/konuşma, duygusal/davranışsal, dikkat eksikliği, özel öğrenme güçlüğü, otizm gibi herhangi bir alanda "ENGELLİ/ÖZEL GEREKSİNİM RAPORU" olması yeterli.

Telefondan doldururken bazı soruların öncüllerini görmekte zorlanırsanız ekranı yan çevirebilirsiniz. Yaklaşık 30 dk sürmektedir, lütfen müsait bir zamanınızda doldurmaya başlayınız. Emeğiniz için şimdiden teşekkürler 🙋🏻

Fzt. Suna Günal

NOT: Kendisi özel gereksinimli olup da ailesinde başka özel gereksinimli kişi olmayanlar; bu anketi annesi, babası,18 yaş üstü kardeşleri veya bakıcılarıyla paylaşıp doldurmalarını rica edebilirler.

Anket Linki:
Özel Gereksinimli Bireylerin Ailelerinin Engelli Cinselliğine Dair Bakış Açıları ve Aile Eğitimi İhtiyaçları
 
Merhaba,

Ailesinde “kendisi hariç” 13 yaş ve üzerinde özel gereksinimli birey bulunan 18 yaş ve üzerindeki kişilerin; engelli cinselliğine dair bir eğitime ihtiyaçları olup olmadığının tespiti, bu eğitime ihtiyaçları var ise söz konusu ihtiyaçları etkileyen unsurların belirlenmesi ve verilebilecek aile eğitimi için uygun niteliğin ve niceliğin ortaya konması amacıyla hazırladığım yüksek lisans tezim için aşağıda linki verilen anketin doldurulmasına yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bayrama kadar en az 28 kişinin daha doldurmasına ihtiyacım var.

Engel türü de fark etmez:
-süreğen/kronik hastalıklar (kanser, böbrek yetmezliği, epilepsi, kan, solunum, şeker hastalıkları vs.),
-ortopedik,
-zihinsel,
-işitsel,
-görsel,
-dil/konuşma,
-duygusal/davranışsal,
-dikkat eksikliği,
-özel öğrenme güçlüğü,
-otizm gibi herhangi bir alanda aileden birinin "ENGELLİ/ÖZEL GEREKSİNİM RAPORU" olması yeterli.

Anket Linki: Özel Gereksinimli Bireylerin Ailelerinin Engelli Cinselliğine Dair Bakış Açıları ve Aile Eğitimi İhtiyaçları
 
Ha gayret 9 kişi kaldı, bir destek atın lütfen. Bu konu beni şahsen hiç alakadar etmiyor sayılır, sizler için çaba sarf ediyorum. Çünkü fizyoterapist olduğum için özellikle 20 yaş üstü sıkıntı yaşadığını söyleyen çok fazla erkek danışanım var. Soruna bir çözüm bulmaya baş koydum elimden geldiğince. Tabii yarın bir gün benim de özel gereksinimli biri olmayacağımın garantisi yok. Bugün sizin ihtiyacınız varken yarın benim ihtiyacım olabilir.

Dolayısıyla ebeveynlerinizden doldurmasını rica edemiyor iseniz bari 18 yaş üstü kardeşlerinizden veya kendinize yakın gördüğünüz başka hemcinsiniz olan akrabalarınızdan rica edin. Ki ben de tezimde diyeyim; sadece yurt dışında değil, ülkemizde de sıkıntı yaşayan ama dile getiremeyen çünkü cinsellikleri aileleri tarafından önemsenmeyen, hiç bu konuda konuşulmayan insanlar var.
 
bence soru uzun yanı ne diyeyim oldukca uzun sabrımızın belli sınırı var. a
cevap vermek için bazende aşırı hassaslaşıyoruz. Hassas konuda bir noktadan sonra koptum. bıraktım kusura bakma.
devam edemeyeceğim.

o nedenle bir noktadan sonra devam edemeyenler için yarım kalan anketleri kabul edersen alabilirsiniz bırakma sebebı de sorabilirdiniz.
o anket yeniden düzenlenmeli aynı soru aynı içerik aynı konu aynı amaç ancak farklı soru olunca ben sıkıldım.
 
bence soru uzun yanı ne diyeyim oldukca uzun sabrımızın belli sınırı var. a
cevap vermek için bazende aşırı hassaslaşıyoruz. Hassas konuda bir noktadan sonra koptum. bıraktım kusura bakma.
devam edemeyeceğim.

o nedenle bir noktadan sonra devam edemeyenler için yarım kalan anketleri kabul edersen alabilirsiniz bırakma sebebı de sorabilirdiniz.
o anket yeniden düzenlenmeli aynı soru aynı içerik aynı konu aynı amaç ancak farklı soru olunca ben sıkıldım.

Merhaba, kesinlikle hak veriyorum uzunluğu konusunda. Ancak ailenin neyi neden düşündüğünü veya her engel türü için aynı düşüncede mi veya diğer farklı değişkenlere bağlı olarak düşüncesi değişiyor mu anlayabilmek için mecbur soru sayısını uzun tutmam gerekti.

Ayrıca anketin başındaki onam formunda özellikle şu şekilde belirttim: "Tüm soruları cevaplamak, ortalama 30 dk sürmektedir. Yarım kalmaması için lütfen müsait bir zamanınızda doldurmaya başlayınız." Bu süreyi de kafama göre belirlemedim, etik kurula vermeden önce eşten dosttan birkaç kişiye doldurtup ortalama süresini hesapladım.

Bir de forma sonradan kaldığı yerden devam etmek isteyenler için aslında otomatik kayıt sistemini de açtım. Daha sonra aynı hesaptan girdiğinizde kaldığınız yerden devam edebiliyor olmanız gerek. Ancak ne yazık ki Google Formlar'da bir sıkıntı var ve bu özellik bazı kişilerde çalışırken bazı kişilerde çalışmıyor nedense.

Yine de doldurmayı deneyip emek verdiğiniz için teşekkür ederim 🌸 Bir dahaki sefere söylediklerinizi dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz.
 
Geri
Üst