Parkinson Hastası ÖTV indirimli araç alabilirmi

Babam 66 yaşında ve şeker kalp tansiyon ve parkinson hastası %42 engelli raporu var sol el ve ayak titreme var .
Parkinson hastası olan bu kişilerin araç kullanmasında sakınca varmı ?
Sakınca yoksa ehliyetini değiştirmeli mi?
H ehliyeti alması gerekir mi ?
Eğer araç kullanamazsa ve bir sakınca varsa onun adına ÖTV indirimli araç alınabilir mi?

Babam 66 yaşında ve şeker kalp tansiyon ve parkinson hastası %42 engelli raporu var sol el ve ayak titreme var .
Parkinson hastası olan bu kişilerin araç kullanmasında sakınca varmı ?
Sakınca yoksa ehliyetini değiştirmeli mi?
H ehliyeti alması gerekir mi ?
Eğer araç kullanamazsa ve bir sakınca varsa onun adına ÖTV indirimli araç alınabilir mi?
Parkinson hastası kişiler genelde araç kullanamaz. Ehliyet genelde iptal olur.
H ehliyeti diye bir şey kalmadı çok eskidendi. Eksiden var idi 2016 yasası ile artık kalktı.
ÖTV olmaz, her %40 ( yada bilmem kaç olursa olsun ha az ha çok...) rapor alan herkes ÖTV.siz araç alamıyor.

Parkinson hastası kişiler genelde araç kullanamaz. Ehliyet genelde iptal olur.
H ehliyeti diye bir şey kalmadı çok eskidendi. Eksiden var idi 2016 yasası ile artık kalktı.
ÖTV olmaz, her %40 ( yada bilmem kaç olursa olsun ha az ha çok...) rapor alan herkes ÖTV.siz araç alamıyor.
İsen bey peki parkinson hastası kişi hayatını nasıl idame ettirecek bu kişinin sosyal yaşantısını devam etmesi gerekiyor. Bunu aracı olmadan nasıl sağlayacak. Bu konu parkinson hastası kişinin hayatını zorlaştırmak olmaz mı?

İsen bey peki parkinson hastası kişi hayatını nasıl idame ettirecek bu kişinin sosyal yaşantısını devam etmesi gerekiyor. Bunu aracı olmadan nasıl sağlayacak. Bu konu parkinson hastası kişinin hayatını zorlaştırmak olmaz mı?
Haklısın. Size bir şey demem, ben bile sakatım ama ÖTV hakkım yok. Üstelik rapor oranım sizden çok yüksek.
Demem şu ki her sakat her hasta yada her ariza ÖTV muafiyet hakkına giremiyor. Girse bile -çok azınlık- şartlardan dolayı alamıyor.
Yasa ve mevzuatı ne diyorsa onu belirttim size. Ne diyim haklısın..

Geri