Psikiyatrik rahatsızlığı / rahatsızlıkları olanların özel sektörde çalışmaları hakkında

Merhabalar arkadaşlar; psikiyatrik sorunu / sorunları yüzünden engelli raporu olanlar veya olmayanlar, psikiyatrik hastalığı / hastalıkları nedeniyle askerden muaf olanlar ya da olmayanlar olarak özel sektörde işe girerken ne gibi zorluklarla karşılaşıyorsunuz ? İşe girerken sağlık raporu ve / veya askerlik durum belgesi istendiğinde bu durumu nasıl çözüyorsunuz? İşvereniniz durumunuzu biliyor mu yoksa bilmiyor mu? Bir de işe girerken sgk hizmet dökümü isteyen işverenleriniz oldu mu merak ediyorum. Arzu edenler tecrübelerini / deneyimlerini paylaşabilir mi? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür eder, iyi günler dilerim..

Merhaba,
Benim bipolar bozukluğum ve diğer iki rahatsızlığımdan kaynaklı %64 oranında engelli raporum var. Maalesef ki raporda bipolar bozukluğumun geçmişi, seyri negatif açıdan detaylı bir şekilde yazıyor. Biraz da bu sebepten başvurduğum 3 işten de sonuç alamadım, işe alımcılar, telefondaki mülakatçılar, hastalığı duyunca red yedim ki zaten bu durumdaki personeller başvurabilir diye sadece 1 ilan gördüm.
İş görüşmelerimde dürüstçe raporu belirttim hem işe giriş öncesi raporu görmek istedikleri için hem de artık hastalığım yokmuş gibi yalan söyleyerek bir işte çalışmak istemediğimden. Raporu almadan önce özel sektörde çok sayıda, farklı sektör ve işyerinde çalıştım raporu almadan ve bu yalanla, gizlilikle çalışmak, yaşamak çok zor; hastalığın maruzatları ve insanların yaklaşımları yüzünden. Ancak acı gerçek şu ki, dediğim gibi bu raporla başvurulabilecek iş yok gibi bir şey. Ben de bu konuda yardımcı olabilecek bir fikri olan varsa sevineceğim.

Geri