Radyofrekans tedavisi nedir, hangi durumlarda yapılır?

Murat.Y

Üye
Üye
Katılım
Eyl 9, 2014
Mesajlar
1,998
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Radyofrekans ısı yöntemiyle deri altı bağ dokusunun toparlanılmasına verilen isimdir. Radyofrekans dalgalarıyla yapmış olduğumuz şey özellikle kolojen bağ dokunuzun arasında yaşlanma ve zaman içerisinde oluşan bağların ısı yöntemiyle koparılması ve bu sayede kolojen dokunuzun daha sıkı hale getirilmesidir. Radyofrekans en uygun olarak genç hastalarda kolojen dokunun azalmasına bağlı olarak yüzün aşağıya doğru yer değiştirmeye başladığı durumlarda uygulanır. Radyofrekans bazı hastaların söylediği gibi yüzün ütülenmesi, ameliyatsız yüz gerilmesi evet bunlar çok güzel isimlerdir ancak ameliyatsız yüz germe gibi bir etki beklemek mümkün değildir. Özellikle daha çok yaşlı hastalarda veya çok güneş deformasyonu olmuş kolojen dokusu tamamen kaybolmuş çok ince derili hastalarda bu yöntemler işe yaramaz. Daha çok kolojende harabiyet olmuş yeni kolojen yapımına ihtiyaç duyulan ve onunla bir miktar toparlama istenen daha genç hastalara yönelik bir tedavidir.

Radyofrekans hakkında soru, cevap videoları.jpg

Hangi durumlarda yapılır?

Radyofrekans tedavisinin özellikle yapıldığı durumlar sarkma dediğimiz yüzün bozulması yine yanak bölgesinin sarkmalar sonucunda oluşan çizgilerin derinleşmesi ve aynı zamanda göz kapaklarının sarkması radyofrekans tedavisiyle tedavi edebildiğimiz durumlardır. Bunun dışında radyofrekans tedavisini vücuttaki gevşeklik ve sarkmalar içinde kullanabiliriz. Özellikle çok fazla kilo verme sonrası oluşan karındaki sarkmalar, kol bölgesindeki ve yine bacakların üst bölgesindeki sarkma durumlarında radyofrekans tedavisini kullanabiliriz. Ve daha bir çok hastalıkların tedavisinde radyofrekans uygulanılır.


Radyofrekans ağrılımıdır?

Radyofrekans tedavisinde belli bir miktar ısı verdiğimiz için hastalarımız ağrı duyabilirler. Ancak bu ağrı sübjektif bir semptomdur, kimileri ısının vermiş olduğu etkiden çok fazla etkilenmezken kimi hastalarımız biraz daha fazla ağrı hissedebilirler.


Radyofrekans yöntemiyle ile ameliyatsız bel fıtığı ve ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi nedir?

Radyofrekans yöntemiyle ile ameliyatsız bel fıtığı ve ameliyatsız boyun fıtığı tedavisi radyofrekans dediğimiz enerji üreten bir özel aletin yardımıyla ve özel iğnelerle özel elektrotlarla hastalıklı disk ekleminin içine ulaşılarak eklemin bir parçasının yakılması ve dolayısı ile eklem içerisindeki basıncın düşürülmesi prensibine dayanır. Tıpkı kalçadan iğne yapar gibi çok ince iğnelerle eklem içerisine ulaşılır, işlem lokal anestezi altında yapılır ve radyolojik görüntüleme yöntemleri mutlak suretle aletlerimizin tam yerini ve nerede olduğumuzu bize göstermek açısından işlem sırasında gereklidir. Radyofrekans için kullandığımız elektrot ucunda iki ayrı kutup vardır ve birkaç milimetre aralık bulunan iki ayrı kutup arasında enerji yoğunlaşır dolayısıyla enerjinin eklemin başka parçalarına ya da vücudun başka parçalarına dağılma riski yoktur son derece kontrollü olarak hangi eklemin neresinde çalışmak istiyorsak ve eklemin hangi parçasını ne kadar yakmak istediğimizi bilerek çalışırız.

Radyofrekans yöntemiyle ameliyatsız bel fıtığı ya da boyun fıtığı olan hastalar hastanede yatmadan yaklaşık on dakika süren bir işlemin arkasından yarım saat dinlenerek evlerine gidebilirler, ertesi gün işlerine başlayabilirler. Ameliyatlarda gördüğümüz kanama riski, enfeksiyon riski bu işlemler ertesinde son derece nadirdir.

Ameliyatsız bel fıtığı ve boyun fıtığı tedavileri radyofrekans yöntemiyle her hasta için uygun tedavi yöntemleri değildir. Patlamış fıtıklar dediğimiz fıtıklar bu işlemler için uygun değildir, patlamamış fıtıklar ya da yıpranmış bel ve boyun omurları arasında bulunan disk eklemleri bu işlem için uygundurlar.


 
Tekerlekli Sandalye
Üst