Romatizmal Hastalıklar

Murat.Y

Üye
Üye
Katılım
Eyl 9, 2014
Mesajlar
1,998
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Romatizmal Hastalık nedir.jpg

Romatizmal Hastalıklar Nelerdir?

Romatizmal hastalıklar, iltihaplı romatizmal hastalıklar yahut iltihaba bağlı olmayan hastalıklar, iltihap derken mikrop içeren değil de vücudun belli bir bileşenine karşı cevap oluşturan hastalıklardan bahsediyoruz. iltihaplı romatizmal hastalıklar yahut iltihaba bağlı olmayan hastalıklar olarak ikiye ayrılır. Bu hastalıklar genelde şiddetli bir enfeksiyondan sonra oluşabilir yahut genetik olarak annede, babada ya da uzak akrabalarda olmasına bağlı olarak genetik olarak oluşabilir. Yine vücudun savunma sisteminin düştüğü durumlarda altta yatan bir neden de varsa bir yatkınlıkta söz konusuysa buna bağlı oluşabilir. Romatizmal hastalıklar kas, eklem yahut vücudun diğer bölgelerine karşı vücudun kendi kendine saldırması sonucu oluşabilir.

En sık görülen romatizmal hastalıklar nelerdir?

En sık görülen romatizmal hastalıklar, iltihaplı ve iltihaba bağlı olmayan hastalıklar olarak sınıflandırmıştık, iltihaplı romatizmal hastalıklar arasında en sık eklem romatizmaları görülür bunlar romatoid artrid gibi hastalıklardır genelde genetik geçişlidir anneden, babadan yahut yakın akrabalarda olması kişide görülme riskini arttırır. İltihaplı olmayan romatizmalar arasında içerisinde ise en sık yumuşak doku romatizmaları görülür bunlardan en popüler olanı halkımızca da çok iyi bilinir fibromiyaljidir yumuşak kas dokusunu tutar hastanın dokunduğu her yerinde kas yapısının olduğu her yerde ağrıya neden olur.


Hangi durumlarda fizik tedaviye ihtiyaç duyulur?

İltihaplı romatizmal hastalıklarda fizik tedavi bilinenin aksine sıcakla değil, soğukla tedavi edilir. Biraz uygulaması farklıdır ama bu hastalığında ilaç tedavisinin ağrıyı kontrol edemediği durumlarda hastalara fizik tedavi uygulanabilir. Ancak dediğimiz gibi sıcakla değil, soğuk uygulamalarla fizik tedavisi uygulaması yapılır.

İltihaplı olmayan romatizmal hastalıklarda ise her aşamada fizik tedavisi uygulanabilir, ilaçtan yardım alınır ilaç tedavisi uygulanmalıdır ancak beraberinde her aşamasında fizik tedavisi uygulanmasında bir sakınca yoktur. İltihaplı olmayan romatizmal hastalıklarda ilaç tedavisine ek olarak fizik tedavisi her aşamada uygulanabilir.

Romatizmal hastalıkların fizik tedavisi nasıl olur, ne kadar sürer?

Romatizmal hastalıkların fizik tedavisi, romatizmal hastalığın iltihaplı ya da iltihaplı olmamasına göre farklılık gösterir. Eğer iltihaplı romatizmal hastalık ise uygulama yöntemleri ve cihazlar biraz değişkenlik gösteriyor hastalarda çünkü normalde halkımızın bildiği sıcak uygulama iltihaplı romatizmalarda uygulanmaz daha çok soğuk tedavi yöntemleri tercih edilir. İltihaplı olmayan romatizmal hastalıklarda ise daha çok bilinen fizik tedavi yöntemleri kullanılır yine hastalığın tanısına göre bu yöntemler değişebilir. Süresi ise hastanın ağrısının, fonksiyonel kaybının normale dönünceye kadar değişir yani bir hastada bunu 10 – 15 seansta sağlayabiliyorsak bir diğer hastada ise bir ayı bulabilir.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst