Sağlık Raporu Başvurusuna başlarken

enomio

Üye
Üye
Katılım
Eki 30, 2019
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Merhaba;
Başta foruma emek veren herkese yeni bir üye olarak teşekkür etmek istiyorum.
İlk başlangıçta klasik form ve başvuru evraklarından öncesinde bir hazırlık gerekiyor mu ?
Kişisel durumum şu :
Ben 8 Yaşından beri Osteomyelit hastasıyım. Şu an da 45 yaşındayım ve ara ara kısa-uzun sürelerle tekrarladığından kronik olarak kendini gösterebiliyor durumda.
Cerrahpaşa da Toplam 6 ameliyatım var. Ama 37 yıl öncesinden epikriz çıkarttırmak mümkün değil. Bu ameliyatların sonucunda kalıcı hasar ise:sol ayak bileğim %0 hiç hareket etmiyor, ayak diğer ayağımdan 2 numara küçük ve ciddi bir topuk deformasyonum var.
Ayrıca son 7 yıl da çıkan kronik bel fıtığı, düzenli ilaç kullandığım hipertansiyon, hipotroidi ve ilaçla alt sınıra bile yükselmeyen derece de kansızlık eklendi.
Sorum şu:
Şimdiye kadar bu testler ve tedaviler vs özel hastanelerde yapıldı, bir çoğu dosyamda var. Artık ayakta uzun durmakta ve çalışmakta iyice zorladığından sağlık raporu için başvurmak istiyorum. Çünkü emeklilik için 1995 girişliyim, 24 yıl ve 4900 gün pirimim var ama normalde yaşı beklemem gerek. Bu raporun %40 üstü çıkması halinde emekliliğimi talep edebilmek umudundayım.
Bu konu da tecrübelerinizi rica ediyorum:
a) Önce listede olan bir devlet hastanesinden branş randevularını alıp testlerimi yaptırıp, son hallerini elime alıp öyle mi başvuru yapsam, sevk edeceği kurul doktorlarının muayenesinde yanımda mı götürsem daha iyi olur
b) Direkt başvurumu yapıp onların yönlendireceği doktorla mı ilerlemek mantıklı olur?
Vakit ayırıp fikrinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,524
Tepkime Puanı
196
Puanları
63
Yaş
50
Merhabalar, sağlık raporu başvurusu 2 şekilde yapılıyor.
1- kurum sevki
2- bireysel başvuru
Siz sağlık kurulu raporu vermeye yetkiyi bir hastaneye başvuru yapacaksınız. Başvuru sonrası tüm branş dr'larını dolaşacaksınız. (hastalığınızla ilgili olsun olmasın) sonrasında size heyete girmeniz için gün verilecek. Çoğu ilde haftada bir toplanır heyet. Heyete sizi çağıracaklar içerde 3-5 dk ya kalırsınız ya kalmazsınız. Heyette her dr varsa kendi branşıyla ilgili hastalık oranınızı söyler. sonrasında size rapor oranınız bildirilir. hepsi bu.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst