Sağlıklı Kilo Vermek İçin 10 Püf Nokta

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
1) KAHVALTI YAPMADAN EVDEN ÇIKMAYIN.
Günün en önemli öğünü olan kahvaltı, hem güne daha dinç başlamamamızı hem de öğle yemeğinde daha az besinle doymamızı sağlar.



2) ARA ÖĞÜNLERİ ATLAMAYIN.
Uzun süreli açlık yaşadığınızda vücudun kan şeker seviyesinde düşme yaşandığından tatlı yeme ihtiyacı oluşur. Aynı zamanda ara öğünleri atladığımızda, bir sonraki ana öğünde daha çok yemek tüketiriz. Ana öğünlerden2- 2,5 saat sonra mutlaka ara öğün yapın.



3) YEMEKLERDE KULLANDIĞINIZ YAĞ MİKTARINI KAŞIKLA ÖLÇÜN.
Sebze yemeklerini pişirirken 1 kg sebze için 2 yemek kaşığı yağ yeterli olacaktır. Etli pişecek yemeklerde ise hiç yağ eklememeye özen gösterin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı yaklaşık 125 kaloridir. Zeytinyağı yararlı bir yağdır fakat fazla tüketildiğinde sağlıklı olmaktan çıkarak, kilo almamıza yol açmaktadır.

4) GÜNLÜK 2,5 LİTRE SU İÇİN.
Su hayatımızın en önemli besinidir. Toksinlerin atımını kolaylaştırır. Hormonları, kan hücrelerini ve enzimleri taşır. Günde en az 10-12 bardak su içmeye özen gösterin.



5) GÜNLÜK TUZ TÜKETİMİNİZİ AZALTIN.

Dünya sağlık örgütünün öngördüğü sınır günlük 5 gr'dır ve biz bunu günlük 5 dilim ekmek tükettiğimizde tamamlamaktayız. Yemekleri ve salataları tuz yerine baharatlarla tatlandırın.



6) ŞEKER VE ŞEKERLİ BESİNLERİ GÜNLÜK BESLENMENİZDEN ÇIKARIN.
Çayı ve kahveyi şekersiz içmeye özen gösterin. 1 küp şeker yaklaşık olarak 17 kaloridir. Günde 10 çay içtiğinizi ve 2 şeker attığınızı düşünürsek yaklaşık 350 kalori yapmaktadır ve bu kalori 5 dilim ekmekle eşdeğerdir. Günlük aldığınız her 350 kalori ayda 1,5 kilo almanıza sebep olur.



7) GEÇ SAATTE YEMEK YEMEYİN.
Yatmadan 5 saat önce ana öğünü, 2,5 saat önce de ara öğününüzü tüketmeye özen gösterin.



8) HAFTADA 3 GÜN TEMPOLU YÜRÜYÜŞ YAPIN.
Egzersiz, vücudumuzun özellikle kalbimizin düzenli çalışmasını ve metabolizma hızınızın artmasını sağlarken, aynı zamanda stresin azalmasına da yardımcı olur.



9) HAFTADA 2 KEZ BALIK TÜKETİN.
Balık, iyi bir omega 3 kaynağıdır. Haftada 2 gün balık tüketmek, kötü kolesterolü düşürerek kalp ve damar sağlığını korur. Aynı zamanda şeker, tansiyon, romatizma rahatsızlığı olanlarında balık tüketmesinde fayda vardır.



10) YEMEKLERİ YAVAŞ YAVAŞ VE İYİ ÇİĞNEYEREK TÜKETİN.
Beyne tokluk duygusu 20 dakikada ulaştığı için ne kadar yavaş yemek yerseniz o kadar kısa sürede tokluk sağlamış olacaksınız. Yemeklere salata ve su ile başlamak da yararlı bir davranıştır.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst