Samsung Galaxy S3,S3 Mini İ9890,S2 Plus,S Duo S7562,S Advance Telefon İncelemeleri

2015-01-13_164253.jpg

Samsung Galaxy S3 İncelemesi


Teknik Özellikler:

Tasarım:

Samsung Galaxy S3, 136.6x70.6x8.6 mm boyutlara ve 133 gr ağırlığa sahip. Kullanım açısından iPhone 5'ten ağır olsa da Nokia Lumia 920 ve Lumia 820'ye göre de oldukça hafif.

Galaxy S3'ün şık tasarımına rağmen, arka kapağın polikarbondan üretilmesi plastik görünüm algısı yaratmış. Bu da hoş bir izlenim oluşturmuyor. Özellikle iPhone serisinin kasa ve kapağında daha kaliteli malzemeler kullanması Galaxy S3'ün eksi hanesine yazılıyor.

Galaxy S3'ün en önemli özelliklerinden biri de tümleşik bir kasa yapısına sahip olmaması. Bu özellik SIM kart, SD kart yuvası ve batarya gibi bileşenlere kolayca ulaşım sağlaması yanında, yedek batarya kullanımına da imkan tanımakta. Şüphesiz ki bataryanın değiştirilebilir olması ve yedek batarya kullanımı bir telefonun tercih edilmesindeki en önemli faktörlerden. iPhone 5 ve HTC One X yekpare kasa olduğu için Galaxy S3 bu konuda büyük bir avantaj sağlamakta.

Galaxy S3'ün ön yüzünde iki adet kapasitif ve bir mekanik tuş, 1.9 MP ön kamera ve bildirim ışığı
bulunmakta. Ayrıca, bildirim ışığını istediğimiz renkte ayarlayabilme imkanı Galaxy S3 için artı puan oluşturuyor.

Telefonun doğadan ilham alan canlı renkleri S3'ün en dikkat çekici özelliklerden biri. Çakıl mavi, mermer beyaz, amber kahverengi, garnet kırmızı, safir siyah, titanyum gri renk seçenekleri kullanıcıların beğenisine sunulmuş.

Ekran:

Cihazın, Süper Amoled teknolojisi ve 4.8 inç HD ekranıyla kullanıcılara oldukça işlevsel bir multimedya performansı sunduğunu söyleyebiliriz. Ekranın 1280x720 piksel çözünürlükte olması, fotoğraf ve filmlerin kaliteli bir şekilde görüntülenmesini sağlamış. Telefonda kullanılan Gorilla Glass 2 ekranın çizilmeye karşı dayanıklı olması ve enerji tasarrufu sağlaması da Galaxy S3'ü rakipleri karşısında öne çıkarıyor.

Performans:

Samsung Galaxy S3, Android 4.1.2 işletim sistemi ile 4 çekirdek, 1.4 GHz hızda Exynos 4412 Quad işlemciye sahip. Cihaz ayrıca depolama kapasitesi olarak da oldukça zengin; 16/32/64 GB hafıza seçenekleri mevcut. Bu seçenekler HTC One X, Nokia Lumia 820 gibi 32 GB hafızası olan telefonlar karşısında avantaj sağlıyor.

S Beam, akıllı bekleme, direkt arama, S Voice telefonun dikkat çeken özelliklerinden...

S Beam özelliği ile veri paylaşımı son derece kolaylaşmış. 1 GB boyutundaki filmi diğer bir telefona yollamak yaklaşık 3 dakika sürüyor.

Birine mesaj atarken o anda aramaya mı karar verdiniz Bunun için telefonu kulağınıza götürmeniz yeterli. Direkt arama özelliği size bu imkanı sunuyor.

S Voice ise harita üzerinde yer bulmak ya da mesaj göndermek istediğinizde sesinizle telefonunuzu kumanda ederek bunları yapabilmenizi sağlıyor.

Akıllı bekleme özelliği, e-kitap veya bir metin okuduğunuzda bunu anlıyor ve ekranı daima aydınlık tutuyor.

Cihazın bir başka özelliği ise AllShare Play. Bu sistem aracılığı ile evinizdeki diğer bilgisayarlarda bulunan filmleri telefonunuzdan da kolaylıkla izleyebiliyorsunuz. Bilgisayarınıza kablosuz bağlanarak her türlü veriye ulaşabilmeniz Samsung Galaxy S3'ün en önemli artılarından biri.

Galaxy S3'ün bas arttırma, oda genişliği arttırma, 3D ses efekti gibi özel ayarları da bulunuyor. Bu açıdan müzik konusunda rakiplerine göre daha başarılı. Ancak ses konusunda bu kadar başarılı olduğu söylenemez. Sabit hatlarla yapılan görüşmelerde parazitler oluşabiliyor. Telefonun hoparlör sesi de her ortamda yeterli sonuç sağlamıyor. Bu nedenlerle Galaxy S3, ses kalitesi konusunda çok iyi bir performans sergileyen iPhone 5'in biraz gerisinde kalıyor.

Şüphesiz ki web ve oyun performansı da akıllı telefonlar için önemli bir kriter. Galaxy S3 özellikle flash destekli web sitelerinde gezinirken size çok iyi bir performans sunuyor. Oyun konusunda da tatmin edici bir performans sağlıyor. HTC One X bu konular da Samsung Galaxy S3'ün gerisinde kalıyor.

Batarya:

Pil gücünün sağladığı avantajlara da değinelim... 4.8 inç büyüklüğündeki HD çözünürlüklü Super AMOLED ekrana rağmen 2100 mAh pil gücü ile kullanıcılara yeterli bir batarya ömrü sunulmakta. Batarya, uzun süreli kullanım, 21 saat konuşma ve 590 saat bekleme imkanı sağlamakta. Daha önce belirttiğimiz gibi Galaxy S3'ün arka kapağının açılabilir olması, gerektiğinde pilin kolayca değiştirebilmesi imkanını sağlıyor. Bu da cihaz açısından tartışmasız bir üstünlük ve artı değer...

Kamera:

8 MP arka kameraya sahip olan Galaxy S3'te çözünürlük ise 3264x2448 piksel. Görüntü kalitesi oldukça başarılı. Karanlık ortamlarda bile LED flaş sayesinde fotoğraflar oldukça aydınlık çıkıyor. Yalnız düşük ışıkta flaşsız çekilen fotorağraflarda netlik biraz düşük olabiliyor. 1.9 MP ve 1600 x 1200 piksel ön kamera yeterli bir işlevsellik sergiliyor. HD videoların gayet kaliteli olduğunu not etmeden de geçmeyelim..

Samsung, Galaxy serisi ile akıllı telefon dünyasında sağlam bir yer edinerek yukarıda bazılarından bahsettiğimiz üstün özellikleri ile kendinden çokça söz ettirmeyi de başardı. Galaxy S3 bir akıllı telefondan beklenen bütün imkanları sizlere sunuyor. Eğer bir akıllı telefon almak istiyorsanız Samsung Galaxy S3 tercih listenizde olabilir.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Samsung Galaxy S3 Mini İ9890 İncelemesi


Teknik özellikler:

İşlemci türü: NovaThor U8420 Dual-core

İşlemci çekirdek sayısı: 2 Çekirdekli

CPU hızı: 1000 Mhz

RAM: 1024 MB

Dahili Bellek: 8 GB

Genişletilebilir hafıza: Evet

Hafıza kartı türü: MicroSD

Yazılım:

İşletim sistemi: Android 4.1 (Jelly Bean)

Java: Evet

Ekran:

Ekran sayısı: 1

Ekran boyutu: ''4''

Ekran çözünürlüğü: 480 x 800 piksel

Ekran türü: Super AMOLED

3D görüntü: Hayır

Ek ekran özellikleri: 16 Milyon Renk

Kamera:

Kamera: Evet

3D kamera: Hayır

Arka yüz kamerası çözünürlüğü: 5 MP

Arka yüz kamerası maksimum çözünürlüğü: 2592 x 1944 pixel

Otofokus: Evet

Dahili flash: Evet

Video kayıt: Evet

Multimedya:

MP3 çalar: Evet

FM radyo: Evet

Video oynatıcı: Var

Internet tarayıcı: Evet

Oyun: Evet

Veri transferi:

USB: Evet

MHL desteği: Var

HDMI Çıkışı: Yok

Wi-Fi: Evet

DLNA desteği: Var

NFC desteği: Var

Bluetooth: Evet

3,5 Jack kulaklık çıkışı: Var

Network bağlantıları:

GSM: Var

GPRS bağlantısı: Evet

EDGE: Evet

UMTS (3G): Var

WCDMA: Var

HSDPA: Var

HSUPA: Var

GPS modulü: Evet

Batarya:

Bekleme süresi: 550 saat

Konuşma süresi: 840 dak

Batarya çeşidi: Li-Ion

Pil kapasitesi: 1500 mAh

Mesajlaşma:

MMS: Evet

E-mail: Evet

Boyutlar:

Yükseklik: 121.5 mm

Genişlik: 63 mm

Kalınlık: 9.9 mm

Ağırlık: 120 gr

Fonksiyonlar:

Çift sim: Hayır

MP3/WMA/AAC melodisi: Evet

Ses kayıt: Evet

Takvim: Evet

Alarm saati: Evet

Hesap makinesi: Evet

Eller serbest: Evet

Hardware Modem: Evet


Samsung'un amiral gemisi Galaxy S3, piyasaya çıktığından beri akıllı telefon pazarını iPhone ile birlikte domine ediyor. Uzaktan bakıldığında Galaxy S3'e çok benzeyen, biraz daha küçültülmüşü gibi duran Galaxy S3 Mini, boyutlarının yanı sıra öncüsüne göre daha sınırlı kapasitedeki donanımıyla da, daha alt segmentte yer alan bir ürün.

Tasarım:

Samsung Galaxy S3 ile şekil bakımından benzerlik gösterse de detaylı incelendiğinizde farklar hemen göze çarpıyor. 10 mm kalınlığı ve 4 inç ekranı dikkat çeken en önemli farklar. (Galaxy S3'ün kalınlığı 8,6 mm ve ekranı 4,8 inç).

Boyutlarının sağladığı avantajla, S3 Mini, S3'e oranla tek elle kullanıma çok uygun. S3'ü kullanmak için ise iki elimize de ihtiyacımız oluyordu; bu telefonla kahvenizi içerken arkadaşlarımızla mesajlaşabiliyoruz!

Donanım:

S3 Mini 8 GB'lık sınırlı bir dahili hafızaya sahip. MicroSD kullanım imkanı sayesinde bu dezavantajı telafi ediyor. Bu şekilde hafızasını 32GB'a kadar arttırmak mümkün. 1 GHz'lik çift çekirdekli işlemcisi ve 1GB RAM'i, S3'ün dört çekirdekli 1.4 Ghz'lik işlemcisine göre oldukça alt seviyede. Buna rağmen küçültülmüş ekran ve düşük ekran çözünürlüğü, olası performans sorunlarının önüne geçiyor.

Telefon 1500 mAh'lik pile sahip. Twitter, Facebook gibi iletişim bazlı uygulamalar aktif kullanıldığında her gece şarj etmeniz gerekebilir. Ancak daha hafif bir kullanım ile iki gün kadar idare edebilirsiniz.

S3'deki 720p, 720 x 1280 piksellik HD çözünürlüğün aksine Mini S3 400 x 800 çözünürlüğü ile daha mütevazı bir görüntü çiziyor. Yine de AMOLED teknolojisine sahip ekranı, parlak ve keskin görüntü sunuyor. Ekranın inç başına pixel yoğunluğu 233 (iPad Mini ile aynı).

Yazılım:

Samsung Galaxy S3 Mini, üzerinde Android'in Jelly Bean versiyonuyla birlikte geliyor. Bu versiyon Ice Cream Sandwich'in aksine saniye 60 karelik hızda çalışıyor, böylece telefon kullanım akıcılığı açısından iOS seviyesine ulaşıyor.

Kamera:

S3 Mini'de fotoğraf çekmek için ayrılmış bir buton bulunmuyor ve ancak ekrandaki ikona dokunarak fotoğraf çekebiliyoruz. S3'ün 8 MP kamerasının aksine Mini'nin kamerası 5 MP. 13 farklı çekim modu bulunan telefonda beyaz dengesi ve ISO gibi değerler manuel olarak ayarlanabiliyor.

Telefon 720p video çekebiliyor. Bu Full HD anlamına gelmese de, telefon ekranında gözle görülür bir fark oluşmuyor.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Samsung Galaxy S2 Plus İncelemesi


Samsung Galaxy S2 Plus'ın başlıca özellikleri;

Ekran: 4.3'' 400 x 800 Piksel Süper Amoled Plus
İşletim Sistemi: Android 4.1.2
İşlemci Hızı: 1.2 GHz
Dahili Hafıza: 8 GB
Ram: 1 GB
Kamera: Ön 2 Mp ve Arka 8 Mp
Pil: 1650 mAh
Ağırlık: 121 Gr

Galaxy S2 Plus,Galaxy S2'ye göre ekran kalitesi ve dahili hafıza bakımından geride kalmış.Ama Android sürümü olarak daha üstün.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Samsung Galaxy S Duo S7562 İncelemesi


Samsung Galaxy S Duo S7562'nin başlıca özellikleri;

Çift Hat: Var (Çift işlemcili)
Ekran: 4'' 400 x 800 Piksel
İşletim Sistemi: Android 4.0
Dahili Hafıza: 4 GB
Ram: 768 MB
İşlemci Hızı: 1 GHz
Pil: 1500 mAH
Kamera: 5 Megapiksel

Samsung Galaxy S Duo S7562 için Çift hatlı cep telefonları içerisindeki en gelişmiş cep telefonlarından birisi diyebiliriz.

Çift işlemcisi,dahili hafızası ve işlemci gücüne baktığımız zaman ödeyeceğiniz paranın hakkını verecek gibi görünüyor.

Son olarak Çift hatlı olduğu için bizce 1500 mAh'lık pil gücü biraz yetersiz kalabilir.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~



Samsung Galaxy S Advance i9070 İncelemesi


4 inç kıvrımlı ekranı,bilgisayar kalitesinde bir performans sunan 1 GHz çift çekirdek işlemcisi,Andorid 2.3 işletim sistemi ve 5 megapiksel kamerası ile Samsung i9070 Galaxy S Advance

Teknik Özellikler:

2G Bant: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
3G Bant: HSDPA 900 / 1900 / 2100
Boyutlar (Y x G x D): 123.2 x 63 x 9.7 mm
Ağırlık: 120 gr
Renk seçenekleri: Siyah, Beyaz

EKRAN:

Ana ekran: Super AMOLED kapasitif dokunmatik
Ekran ölçüleri: 480 x 800 piksel, 4.0 inç
Renk sayısı: 16 Milyon renk
Dokunmaya duyarlı kontroller
Swype sanal klavye
TouchWiz 4.0 UI
Corning Gorilla Glass Ekran

SES:

Titreşim: Var
Zil sesleri: MP3, WAV
Hoparlör: Var
3.5mm evrensel kulaklık girişi

HAFIZA:

Dahili hafıza: 8 GB/16GB hafıza, 768 MB RAM, 2GB ROM
Harici hafıza Maksimum: 32GB
Hafıza kartı desteği: microSD

KAMERA:

Arka kamera: 5 MP
Maksimum çözünürlük: 2592 x 1944 piksel
Video: Var, 720p@30fps
Ön kamera: Var, 1.3 MP
Otomatik netleme
LED flash
Coğrafi etiketleme
Yüz tanıma teknolojisi
Gülücük çekimi
Temas odaklı

VERİ:

Bluetooth: Var, v3.0 - A2DP
USB: Var, v2.0 microUSB
GPRS: Sınıf 12 (4+1/3+2/2+3/1+4 yuva), 32 - 48 kbps
3G: HSDPA, 14.4 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps
EDGE: Sınıf 12
WLAN: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, DLNA, Wi-Fi hotspot

ÖZELLİKLER:

İşletim sistemi: Android OS, v2.3 (Gingerbread)
İşlemci: Dual-core 1 GHz Cortex-A9
Tarayıcı: WAP 2.0/xHTML, HTML, Adobe Flash
GPS: Var, A-GPS uyumlu
Radyo: FM Radyo(RDS destekli)
Java: Var
Mesajlaşma: SMS, MMS, Email, Push Mail, IM, RSS
Sensörler İvme, Yakınlık, Pusula
Ajanda
TV bağlantısı
Sesli notlar
Doküman editörü (Word, Excel, PowerPoint, PDF)
Takvim
Google Arama, Maps, Gmail,YouTube, Google Talk, Picasa
Akıllı metin girişi
Sosyal ağ entegrasyonu

GÜÇ:

Pil tipi: Standart pil, Li-Ion 1500 mAh
 

Ekli dosyalar

  • 2015-01-13_164253.jpg
    2015-01-13_164253.jpg
    74.4 KB · Görüntüleme: 133
Geri
Üst