- Katılım
- Haz 8, 2010
- Mesajlar
- 1,090
- Tepkime Puanı
- 23
- Puanları
- 38
Sarımsak, kadim (eskimez) kitaplarda adından en çok söz edilen ilk üç bitki arasına giren sarımsağın, insan sağlığı üzerinde yaptığı olumlu etkilere sarımsağın içeriği araştırıldıkca yenileri eklenmektedir. İmnün sistemini (bağışıklık) güçlendirmesinin yanı sıra “doğal antibiyotik” diye bilinen sarımsağı insanlar kokusu nedeniyle kullanmaktan çekinirler. Tamda bu noktada devreye “sarımsak çayı” girmektedir....
SARIMSAK ÇAYI NASIL YAPILIR:
Sarımsak çayını son derece pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. 1 – 1.5 diş sarımsağı bir büyük su bardağına koyarak kaynatınız. Su kaynar kaynamaz ateşin üzerinden alınız. Kaynama süresi fazla olursa sarımsağın içinde buluna yararlı maddelerde kayıplar olabilir.
Su biraz ılınınca içerisine tercihen bir çay kaşığı bal ve biraz limon sıkarak tüketebilirsiniz.
Not: Yukardaki videoda sarımsak çayının yapılışı anlatılıyor....
![sarimsak-cayi-nasil-hazirlanir-.jpg sarimsak-cayi-nasil-hazirlanir-.jpg](https://engelliler.gen.tr/data/attachments/1/1364-f3c59efd73a51effbbad6124d4937086.jpg)
SARIMSAK ÇAYI NASIL YAPILIR:
Sarımsak çayını son derece pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. 1 – 1.5 diş sarımsağı bir büyük su bardağına koyarak kaynatınız. Su kaynar kaynamaz ateşin üzerinden alınız. Kaynama süresi fazla olursa sarımsağın içinde buluna yararlı maddelerde kayıplar olabilir.
Su biraz ılınınca içerisine tercihen bir çay kaşığı bal ve biraz limon sıkarak tüketebilirsiniz.
Not: Yukardaki videoda sarımsak çayının yapılışı anlatılıyor....