SGK, yüz nakli için 100 bin TL'ye kadar ödeme yapacak

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Acar: SGK 100 Bin TL'ye kadar ödeme yapacak.

Yüz naklinde Sosyal Güvenlik Kurumu 100 bin liraya kadar ödeme yapacak.

SGK Başkanı Fatih Acar, "estetik amaçlı olmayan nakiller konusunda duyarsız kalamazdık, böyle bir açılım getirmiş olduk" dedi.

Acar, Risk Odaklı Denetim Modeli ve yüz nakli konusunda fiyatlandırma komisyonunda alınan kararlar ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
SGK dan Açıklama Yapıldı

SGK Yüz Nakli İçin 46 Bin 200 TL Ödeme Yapacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), yüz nakli ameliyatı ve sonrasında sunulan 15 günlük hizmetler için paket fiyat belirledi. SGK, bundan sonra bu tip ameliyatlarla karşılacak hastalar için devlet ve özel hastanelere 42 bin TL; üniversite hastanelerine ise 46 bin 200 TL ödeme yapacak. SGK ayrıca önümüzdeki dönemde doktorlar, hastaneler ve eczaneleri yakın takibe alma kararı da aldı.

SGK Başkanı Fatih Acar, yüz naklinden sonra Akdeniz Üniversitesi'ni ziyaret ettiklerini belirterek üniversitenin bu nakil için kendilerinden 53 bin TL istediklerini açıkladı.

Geriye dönük ödeme kararı ile bu rakamın Akdeniz Üniversitesi'ne ödeneceğini ifade eden Acar'a, Hacettepe Üniversitesi ile Gazi Üniversitesi'ne de bir ödeme yapılıp yapılmayacağı soruldu. Acar, bu iki hastaneden kendilerine bir ödeme başvurusu olmadığını kaydederek, "Başvuru olursa arkadaşlarımız Sağlık Uygulama Tebliğimize göre bu talebin uygun olup olmadığını karara bağlarlar. Bu sonuca göre ödeme yapılıp yapılamayacağı ortaya çıkar" dedi.

Acar, yüz nakilleri için 53 bin TL'lik bir rakam ortaya çıktığını, ancak SGK olarak bunun 46 bin 200 TL'Lik bölümünü karşılamayı uygun gördüklerini anlattı.

Acar, bunun içinde doktorların el emeği ücretinin de bulunduğunu belirtirken, "Tabii ki bu emek, parayla ölçülemeyecek kadar değerlidir" diye konuştu. Acar, 46 bin 200 TL'lik rakamın bir paket rakam olduğunu kimi yerde ödemenin 20 bin, kimi yerde 30 bin TL olabileceğini ancak tavanın 46 bin 200 TL olduğunu vurguladı. Acar, nakiller sonrası gereken tedaviler içinse herhangi bir süre kısıtının ya da ücret kısıtının da bulunmadığının altını çizdi. "Örneğin ameliyat sonrası 15 günlük sürenin ardından 2 aylık bir tedavi gerekiyorsa da o zaman 100 bin TL'ye yakın bir ödemeye yapılabilir" dedi.

SGK Fiyatlandırma Komisyonu, yüz nakillerinin yanısıra diğer nakiller için de tavan ücretleri belirledi.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst