Social Inclusion Band / Düşler Akademisi

F

Fırtına

Guest
12390765.jpg



‘Sanat-çı engel tanımaz!’ sloganı ile yola çıkan Düşler Akademisi, gönüllü müzisyenleri ve sosyal dezavantajlı gençleri bir araya getiriyor.

Düşler Akademisi’nde hem atölye çalışmalarına katılabilir, hem de Social Inclusion Band’in performansını izleyebilirsiniz. Katılımcıların farkındalığını arttırmanın hedeflendiği interaktif ritim atölyesi, perküsyon sanatçısı Alfred Menhert’in yönetiminde gerçekleşiyor.

AYDER tarafından yürütülen ‘Social Inclusion Band’ ise engelli ve sosyal dezavantajlı gençleri profesyonel müzisyenlerle aynı sahnede buluşturan yenilikçi bir sosyal sorumluluk projesi..


hürriyet
 
F

Fırtına

Guest
Social Inclusion Band

2169.jpg



Sanat-çı engel tanımaz! sloganı ile yola çıkan Düşler Akademisi, gönüllü müzisyenleri ve sosyal dezavantajlı gençleri bir araya getiriyor.

Düşler Akademisi’nde hem atölye çalışmalarına katılabilir, hem de Social Inclusion Band’in performansını izleyebilirsiniz. AYDER tarafından yürütülen ‘Social Inclusion Band’ ise engelli ve sosyal dezavantajlı gençleri profesyonel müzisyenlerle aynı sahnede buluşturan yenilikçi bir soysal sorumluluk projesi. Önceki yıllarda sahneyi BaBa ZuLa ve Sattas gibi isimlerle paylaşan grubun bu seneki performansında davulların ritmine Brass Band ve tüm izleyicilerin aktif katılımı da eklenecek.

Bilet Fiyatları;

Tam 23.00 TL, Öğrenci 13.00 TL,

Yer; Akbank Sanat;

* İstiklal Cad. No: 8, 34435,

* TAKSİM / İstanbul,

Tarih; 23 Ekim 2011 / Pazar / 19:00 / Bilet Satış Yerleri / Biletix,
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Düşler Akademisi İşaret Dili Edebiyatı

Düşler Akademisi atölyelerine yepyeni bir ders daha ekleniyor İşaret Dili Edebiyatı…

Edebiyatı, işaret diliyle ele almak isteyen herkes bu çağrıya kulak versin. Düşler Akademisi inovatif ve yaratıcı ders müfredatına bir yenisini daha ekledi. Bu ders kapsamında artık, işaret dili bilen herkes kolaylıkla bir şiiri veya edebi bir eseri işaret diliyle anlatabilecek, edebiyat ya da şiire karşı ilgisi olan öğrencilerin gelişimini desteklemek üzere böyle bir eğitimi verebilecektir.

Eğitmenlerimiz bu ders ile özellikle işitme engelli öğrencilerin, kelime bilgilerini geliştirmeyi, dilimizi daha iyi anlamalarını ve okuma alışkanlığı kazanmalarını hedeflemektedir. Edebiyata ilgi duyan ve bu konuda yaratıcılıklarını geliştirmek isteyen ya da kendi edebi çalışmalarını “İşaret Dili Edebiyatı” dersi aracılığıyla anlatmak isteyen her öğrencimizin sanatla iç içe daha ileriye bir kez daha gidebildiğine hep birlikte tanık olacağız...


Düşler Akademisi Hakkında: Düşler Akademisi, engelli ve sosyal dezavantajlı gençlerin sosyal hayata katılımını ve meslek edinmelerini desteklemek için Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) tarafından ortaklaşa geliştirilen ve Türkiye Vodafone Vakfından sağlanan proje hibesiyle hayata geçirilen bir projedir.
Düşler Akademisi, yerel yönetimler (Ataşehir, Beşiktaş ve Kadıköy Belediyeleri) tarafından tahsis edilen mekânlarda eğitimlerini gerçekleştirmektedir. Engelli ve sosyal yönden dezavantajlı gençlere konusunda uzman eğitmenler tarafından ücretsiz olarak kültür ve sanat eğitimlerinin verildiği uluslararası bir sosyal sorumluluk projesi olan Düşler Akademisi, ritim, dans, drama, film, fotoğraf, DJ, enstrüman, resim, tasarım atölyelerinden oluşuyor.Proje, 2009 Altın Pusula, 2011 This is Social Innovation ödüllerini almış olup UNDP insani kalkınma raporunda örnek proje olarak yer almıştır.
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Düşler Akademisi engel tanımıyor

Sanat ve sanatçı engel tanımaz' sloganı ile yola çıkan Vodafone'un Düşler Akademisi, bugüne kadar 620 engelli bireyi sosyal hayata kazandırdı.

Engelli bireylerin sosyal ilişkilerini çevreleriyle eşit olanaklarda sürdürmesini hedefleyen proje, üretken ruhların önündeki engelleri kaldırarak, 'öncü' bir sosyal girişimcilik modeli sunuyor

Türkiye Vodafone Vakfı'nın, Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile 2008 yılında hayata geçirdiği Düşler Akademisi Projesi, engelli bireylerin sanat aracılığıyla sosyal hayata katılmalarını, aktif ve üretken hale gelmelerini he-defliyor. Sanatın evrensel gücünü temel alarak toplumsal değişim yaratmayı hedefleyen Düşler Akademisi, bugüne kadar 620 öğrencinin hayatına danstan ritime, dramdan müzik atölyelerine kadar farklı sanat dallarıyla dokunarak, engelli bireyleri sosyal hayata kazandırmak yolunda öncü adımlar attı.

ADETA ÖNCÜ BİR MODEL

'Sanat ve sanatçı engel tanımaz' sloganı ile yol alan proje, başta engelliler olmak üzere toplumun tüm katmanlarında hayata eşit kjatılımı simgeliyor ve farklı olan ile bütünleşmek yönünde kalıcı çözümler üretilmesi amaçlı bir gönüllülük platformu oluşturuyor. "Herkes için sanat" yaklaşımı çerçevesinde, engelli bireylerin sosyal ilişkilerini çevreleriyle eşit olanaklarda sürdürmesini hedefleyen proje, alternatif, yaratıcı ve üretken ruhların önündeki engelleri kaldırarak, "öncü" bir sosyal girişimcilik modeli sunuyor. Proje, bireylerin özgüvenlerini geliştirmeyi, sosyal rehabilitasyon ve fırsat eşitliği sağlanmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.

Sivil toplum bilinciyle tanışın

Paylaşma, farklı olanı tanıma-kabul etme, farklılıklara uyum sağlama, problem çözme, üretken ve yaratıcı olma gibi değerlerin geliştirilmesine olanak tanıyarak, gençlerin kişisel gelişimlerine katkıda bulunan doğal bir eğitim alanı oluşturan Düşler Akademisi, aynı zamanda toplumu sivil toplum bilinci ve gönüllülük kavramı ile tanıştırmak yolunda da önemli bir rol üstleniyor.

Geleceğin tiyatrocuları Düşler Kumpanyası'nda

Düşler Akademisi Projesi'nin önemli meyvelerinden Düşler Kumpanyası 14 gence sahne deneyimi yaşatıyor. Kumpanyanın ilk oyunu 'Bir Aşk Hikâyesi' Beşiktaş Belediyesi MKM salonunda sergilendi

Düşler Akademisi Projesi'nin ulusal düzeyde ses getiren en önemli meyveleri arasındaki Social Inclusion Band, Düşler Akademisi müzik atolyelerinden mezun yetenekli, gençler ve gönüllü müzisyenlerden oluşan bir müzik grubu olarak 5 engelli ve 5 gönüllü müzisyeni bünyesinde barındırıyor. Kariyer yapma fırsatı bulan gençler, Cahit Berkay, Babazula, Baki Duyarlar, Baran Say, Sattas, Luxus ve Kollektif İstanbul gibi profesyonel müzisyen ve gruplarla bir araya gelerek, tanınmış mekanlarda sahne alıyor. Grup, ayrıca 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Vodafone Freezone kapsamında verilen konserde Şebnem Ferah'ın ön grubu olarak sahne aldı.

FESTİVALLERDE SAHNE ALDI

Kış sezonu boyunca Babylon konserleriyle adından sıkça söz ettiren Social Inclusion Band, yaz döneminde İKSV Caz, Efes One Love, Rock'n Coke gibi İstanbul'un önemli festivallerinde sahne aldı. İlk performansını 2009 yılında Akbank Caz Festival'inde sergileyen Social Inclusion Band, değişik müzik tarzıyla bir kez daha festival kapsamında fark yarattı.

14 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR

Düşler Akademisi Projesi'nin bir diğer önemli meyvesi Düşler Kumpanyası da, sanatı, hayatının bir parçası haline getirmek ve birer sanatçı olmak isteyen engelli gençler için alternatif bir sahne yaratmak amacıyla kuruldu. Düşler Kumpanyası'nda Düşler Akademisi drama ve dans atölyelerinde eğitim gören 14 genç yer alıyor. Engelli gençlerin, eğitim aldıkları takdirde sahne sanatlarında da ne kadar başarılı olabileceğini gösteren Düşler Kumpanyası'nın ilk oyunu "Bir Aşk Hikâyesi", Beşiktaş Belediyesi MKM salonunda sergilendi. Düşler Kumpanyası yeni oyunları ile sahne almaya devam edecek.

200'den fazla öğrencinin düşleri gerçek oluyor

Türkiye Vodafone Vakfı'nın desteklediği Düşler Akademisi yeni eğitim dönemine, 200'den fazla yeni öğrencisi ile "merhaba" dedi. Buluşmada Düşler Akademisi öğrencileri, aileler, eğitmenler ve Vodafone çalışanları bir araya geldi. Düşler Akademisi'nin sosyal, bedensel ve zihinsel dezavantajlı kişilere yönelik çalışmalarında Türkiye Vodafone Vakfı'na yol gösteren anlayış, Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi'nde yer alıyor. Sözleşme, engelleri olan insanların, hayır kurumlarının ya da yardım faaliyetlerinin birer 'nesne'si olmadığının, aksine hakları olan, bu hakları talep etme ve hayatları hakkında karar verme kapasitesine sahip birer 'özne' olduğunun altını çiziyor.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst