Süreğen Sinüs İltihabı

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
Süreğen sinüs iltihabı çoğunlukla ivegen simüs iltihabından sonra ortaya çıkar. Daha önceden var olan bir bozukluk (burun bölmesi çarpıklığı, burun boynuzcuklarının büyümesi,alerjik büyüme) süreğen sinüs iltihabını kolaylaştıran etkenlerdir.

Genellikle burundan irinli yada sümüklü-irinli bir akıntıyla ortaya çıkar. Alında bir ağırlık duygusu vardır. Sinüs iltihapları, kemik iltihapları ( kafa kemiklerinin kemik iliği iltihabı) kafa içi ihlilatları(apseler, beyin zarı iltihapları( mememjit) trombozlu toplar damar iltihabı, göz çukuru ihtilatları( göz yaşı aygıtının, göz kapaklarının, göz yuvarının iltihaplanması) gibi bir çok yeni hastalığa yol açabilmektedir.

TEDAVİSİ
ivegen sinüs iltihaplarının tedavisi genel olarak antibiyotik uygulamasıyla birlikte iltihap giderici bir tedavi gerektirir.

Yerel olarak püskürtülen ilaçlardan ve buğulardanda yararlanılabilinir. Bunlara ilave olarak sinüslerin boşaltılmasıda bir tedavi şeklidir.Ayrıca altında yatan hastalığın giderilmesi örneğin alerjik durum ise tedavisi gerekmektedir.

Bazı sinüsler kistleşebilmekte bu durumda ise cerrahi müdahale gerekli olmaktadır.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst