Tek böbreğim yok ve sarılık hastasıyım. Yüzde kaç rapor alabiliriim?

erdemmeral1987

Üye
Üye
Katılım
Ara 12, 2012
Mesajlar
7
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Merhaba,
Ben Erdem Meral. 1987 doğumluyum. Tek böbreğim; sol böbreğimi 2002 yılında taş tıkaması nedeniyle aldılar. Ve bende sarılık var. Bunu birkaç yıl önce Kızılay’a kan bağışlamam neticesinde öğrenmiştim. Geçen günlerde de doktora gittim ve sarılıkla ilgili yedi test yaptılar. Sonuçları bu ay sonu belli olacak.
Geçmiş günlerde bu konuyla ilgili sitede forma yazdım ancak aşağıdaki bilgileri gönderdi danıştığım arkadaşlar. Ancak benim anlamadığım birkaç şey var.

Birincisi, sarılık olan her kişi en az % 15 rapor alabilir mi?

İkincisi ise, yine aşağıda belirtilen bilgilerde yazan,

''Tek Böbrek için alınabilecek oranlar:
Diğer böbrek tamamen normal:%10’’ bölüm…

Tek böbreğe %30 rapor veriyorlar diye biliyorum. Ancak bu %10 anlamadım.
Yardımcı olursanız sevinirim.
**** **** ****
Hepatit B için alınabilecek oranlar:

Sınıf 1 / Özür Oranı:% 15
Devam eden karaciğerhastalığı objektif bulguları var.
Son üç yıldakaraciğer hastalığına bağlı semptom veya asit, sarılık, özefagus variskanamasına dair öyküsü yok
Ve Beslenmesi iyivegücü yerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar minimal fonksiyonel rahatsızlığıgösterir Veya Bilirübin metobolizmasının primer hastalıkları.

Sınıf 2 / Özür Oranı:% 30
Kronik karaciğerhastalığının objektif bulguları var. Karaciğer hastalığı semptomları veya sonüçyıldır oluşan asit, sarılık, özefagus varis kanamasına dair öyküsü yok VeBeslenmesinin iyi ve gücünü yerinde Ve Biyokimyasal çalışmalar sınıf 1’dekileregöre daha ciddi karaciğer hasarını işaret eder.

Sınıf 3 / Özür Oranı:% 50
İlerleyici kronikkaraciğer hastalığı objektif bulguları veya son yıl içinde oluşan sarılık,asitveya özefageal veya gastrik varis kanaması öyküsü Ve Beslenmesi ve gücüzayıf Veya Aralıklarla meydana gelen hepatik ensefalopati.

Sınıf 4 / Özür Oranı:% 95
İlerleyici kronikkaraciğer hastalığı objektif bulguları veya hepatik yetmezliğin santral sinirsistemi belirtileri ile olan sürekli sarılık veya gastrik veya özefageal kanama
Ve Beslenme bozukluğuve güçsüzlük..
____________________________________________

Tek Böbrek için alınabilecek oranlar:

Diğer böbrek tamamen normal:%10
Diğer böbrek tamamen normal, potansiyel hastalık mevcut (örnek: taş hastalığı):% 15
Diğer böbrekte intermitan semptom veren ve devamlı tedavi gerektirmeyen üst üriner
sistem hastalığı:% 20
Diğer böbrekte devamlı takip ve sık tedavi gerektiren üst üriner sistem hastalığı:% 25
Diğer böbrekte cerrahi ya da medikal tedavi yeterli tedavi sağlanamayan üst ürinersistem hastalığı:% 30

NOT: Soliter Böbrek (diğer böbreğin renal fonksiyonları da(kreatinin klirensi değerlerine göre) değerlendirilecek ve eklenecektir)
 

İsen Buga

Üye
Üye
Katılım
May 31, 2010
Mesajlar
3,468
Tepkime Puanı
407
Puanları
83
Biz doktor değiliz, doktorun verdiği bulgulara bakarak bu nedenlerden dolayı en az şu kadar almanız gerek vs diyemeyiz. Aynı hastalığa maruz kalsanız bile birinin hastalığı diğerinin hastalığı ile aynı olsa bile oranları aynı olmayabilir. Bu bağlamda aynı hastalığa sahip iken biriniz şiddetli hastalığa sahip iseniz diğeriniz sizden daha iyi konumda olabilir. Bu nedenle bu tür verilere bakarak size birşey diyemeyiz, umut veremeyiz.
Ancak bilgi verebiliriz; birkaç hastaneden farklı doktorlardan farklı zaman diliminde muayene olmalısınız. Belkide aynı hastalık olsa bile farklı görüşler verebilirler.
Yinede rapor almak konusunda uyarayım: kişisel rapor almak ile vergi dairesi yada iş amaçlı rapor almak birbirinden farklıdır. Diyelim İş amaçlı yada vergi indirimi amaçlı rapor alırsanız, ilk rapordan sonra ikincisi için bekleme süreniz olacaktır. 6 aylık bekleme süreniz dolmaz ise hangi hastaneye giderseniz gidin otomatik olarak o dönemde verilen raporların aynısı verilecektir size : bu esnada belkide muayene etmezler.
Kişisel rapor almak istediğinizi sadece kişisel amaçlı bilgilendirme amaçlı derseniz ücrete tabii olarak size kişisel rapor çıkarabilirler. Bu raporun gerçeklik payı düşüktür. Doktor sizin durumunuzu göz önüne alarak ya düşük yada yüksek verebilir. Özellikle özel hastanelerde bu tür girişimler olur. Heyet raporu yerine geçmez. bu rapordaki amaç bilgilendirme amaçlıdır, başka bir işe yaramaz.
 

erdemmeral1987

Üye
Üye
Katılım
Ara 12, 2012
Mesajlar
7
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
iş amaçlı rapor almak için şartlar nedir? yani bir yerde çalışıyor olmak mı gerekiyor yoksa bir yerde çalışmak için mi başvurmak gerekiyor.
 

İsen Buga

Üye
Üye
Katılım
May 31, 2010
Mesajlar
3,468
Tepkime Puanı
407
Puanları
83
İş amaçlı rapor: İşkur aracılığı ile sevk vasıtası ile hastaneye gitmek: Raporu işkur'a götürmek zorunluluğu var.
Vergi indirimi için rapor: bulunduğu ilde vergi dairesi aracılığı ile sevk vasıtasıyla hastaneye gitmek; raporu elden vermiyorlar; 2-3 ay içinde vergi dairesine gönderiliyor: bu rapor için mutlaka bir işyerinde çalışıyor gözükmelı...
 

erdemmeral1987

Üye
Üye
Katılım
Ara 12, 2012
Mesajlar
7
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Benim bir işim gücüm yok. O halde işkur amaçlı mı yapmalıyım.

Ben öyle ağır işlerde de çalışamıyorum, çabuk yoruluyorum. mesleğimde yok...
 

İsen Buga

Üye
Üye
Katılım
May 31, 2010
Mesajlar
3,468
Tepkime Puanı
407
Puanları
83
İşkur'a iş başvurusunda bulunun başvuru esnasında özürlü olduğunuzu belirtmelisiniz. Gerisi prosedür gereki size yol gösterecekler...
 
Tekerlekli Sandalye
Üst